Πολιτική

Κυριάκος Μητσοτάκης στη Σύνοδο Κορυφής: «Δεν έχουμε την πολυτέλεια να διστάζουμε άλλο για την ενέργεια»

Την ανάγκη να επιτευχθεί συμφωνία μεταξύ των «27» για την ενέργεια, τόνισε ο Έλληνας πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, στην παρέμβασή του κατά τη διάρκεια της συζήτησης σήμερα (20.10.2022) στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο.

«Πρέπει να δούμε τη μεγάλη εικόνα. Πρέπει να στείλουμε το μήνυμα ότι η Ευρώπη ανακτά τον έλεγχο. Δεν έχουμε την πολυτέλεια να διστάζουμε άλλο», τόνισε χαρακτηριστικά για την ενέργεια ο Κυριάκος Μητσοτάκης, όπως αναφέρουν κυβερνητικές πηγές.

Μόνο η διαρροή του σχεδίου για το πλαφόν στο ευρωπαϊκό χρηματιστήριο ενέργειας, δηλαδή την παρέμβαση στην τιμή του φυσικού αερίου, έστειλε μήνυμα στις αγορές και είχε ως αποτέλεσμα να μειωθούν οι τιμές.

«Οι αγορές βλέπουν την αποφασιστικότητά μας. Αν δεν στείλουμε ένα ξεκάθαρο μήνυμα και την εντολή στην Επιτροπή να προχωρήσει στη δέσμη προτάσεων, οι αγορές θα αντιδράσουν. Δεν μπορούμε να γυρίσουμε πίσω. Δεν μπορούμε να αποτύχουμε», τόνισε μεταξύ άλλων ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Ζυμώσεις στον ΣΥΡΙΖΑ για πρόταση προανακριτικής για τον ΟΠΕΚΕΠΕ - Το ενδεχόμενο καταλογισμού ευθυνών και στον πρωθυπουργό και η διαφωνία Φάμελλου με Φαραντούρη
Στην Κουμουνδούρου, δεν φαίνεται να έχουν καταλήξει εάν θα  βάλουν στο κάδρο των ευθυνών και τον πρωθυπουργό
Το λογότυπο του ΣΥΡΙΖΑ