Κόσμος

Νάνσι Πελόζι: Η επίθεση ήταν σκόπιμη – Η πρώτη δήλωση μετά την εισβολή στο σπίτι της

Συντετριμμένη και πληγωμένη, η ίδια, τα παιδιά και τα εγγόνια της δήλωσε η Νάνσι Πελόζι, στην πρώτη της δήλωση μετά την εισβολή του 42χρονου Ντέιβιντ ΝτεΠαπ στο σπίτι της στο Σαν Φρανσίσκο και την επίθεση με σφυρί στον σύζυγό της, Πολ Πελόζι. Η πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ ήταν στην Ουάσινγκτον τη μέρα της επίθεσης.

«Δεν ήταν ένα τυχαίο περιστατικό… ήταν σκόπιμο», τονίζει στη δήλωσή της η Νάνσι Πελόζι. «Ο δράστης απαίτησε να με δει και επιτέθηκε με αγριότητα στον σύζυγό μου Πολ», πρόσθεσε η γυναίκα που είναι δεύτερη στη σειρά διαδοχής στις ΗΠΑ, μετά την αντιπρόεδρο της χώρας, Κάμαλα Χάρις.

Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες, ο εισβολέας φώναζε «Πού είναι η Νάνσι;» και απειλούσε τον Πολ Πελόζι ότι σκοπεύει να τον δέσει και να περιμένει να γυρίσει η σύζυγός του.

«Τα παιδιά μας, τα εγγόνια μας κι εγώ είμαστε συντετριμμένοι και πληγωμένοι από την επίθεση που έθεσε σε κίνδυνο τη ζωή του Πολ μας», σημειώνει η Νάνσι Πελόζι. Ο δράστης χτύπησε βάναυσα με σφυρί τον σύζυγό της, με αποτέλεσμα εκείνος ο τραυματιστεί σοβαρά. Ο 82χρονος Πολ Πελόζι ήταν μόνος στο σπίτι τη στιγμή της εισβολής.

«Είμαστε ευγνώμονες για την γρήγορη ανταπόκριση των αστυνομικών και των διασωστών, καθώς και για τη σωτήρια ιατρική φροντίδα που λαμβάνει», υπογραμμίζει η Νάνσι Πελόζι. «Η κατάστασή του βελτιώνεται», πρόσθεσε η πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων, ευχαριστώντας όσους προσεύχονται για τον σύζυγό της και στέλνουν ευχές για ταχεία ανάρρωση.

Ο σύζυγος της Νάνσι Πελόζι ειδοποίησε τις Αρχές κωδικοποιημένα για την εισβολή – «Τι πάτε να μου κάνετε;»

Σύμφωνα με την αστυνομία του Σαν Φρανσίσκο, οι άνδρες των δυνάμεων ασφαλείας βρήκαν τον 42χρονο Ντέιβιντ ΝτεΠαπ στο σπίτι του ζευγαριού λίγο πριν από τις 02:30 (τοπική ώρα) να τσακώνεται με τον Πολ Πελόζι και να του επιτίθεται με ένα σφυρί.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους, αφότου ψήφισε στο Ντέλαγουερ για τις ενδιάμεσες εκλογές στις ΗΠΑ, ο Τζο Μπάιντεν κατήγγειλε την πολιτική ένταση στη χώρα και εκείνους που εξακολουθούν να αμφισβητούν το αποτέλεσμα των προεδρικών εκλογών στον απόηχο των εμπρηστικών δηλώσεων του πρώην προέδρου Ντόναλντ Τραμπ. «Δεν μπορείς να καταδικάζεις τη βία εάν (πρώτα) δεν καταδικάσεις όλους όσοι εξακολουθούν να ισχυρίζονται ότι οι εκλογές ήταν νοθευμένες… όλες αυτές τις ανοησίες που υπονομεύουν τη δημοκρατία», τόνισε ο Αμερικανός πρόεδρος.

Οπαδός του QAnon ο 42χρονος που μπήκε στο σπίτι της Νάνσι Πελόζι – Άγνωστο το κίνητρο του Ντέιβιντ ΝτεΠαπ

Τους τελευταίους μήνες, ήταν έκδηλη η ανησυχία στις ΗΠΑ για επιθέσεις σε βάρος πολιτικών ενόψει των ενδιάμεσων εκλογών της 8ης Νοεμβρίου. Αίσθηση είχε προκαλέσει η τοποθέτηση της γερουσιαστή του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος Σούζαν Κόλινς, η οποία δήλωσε πρόσφατα: «Δεν θα μου προκαλούσε έκπληξη αν σκοτωθεί ένας γερουσιαστής ή βουλευτής».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ο Ντόναλντ Τραμπ πιέζει το Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ να στραφεί κατά των πολιτικών αντιπάλων του
Ο Ντόναλντ Τραμπ ανεβάζει τους τόνους κατά του υπουργείου Δικαιοσύνης, απαιτώντας διώξεις εναντίον των Δημοκρατικών αντιπάλων του Άνταμ Σιφ και Λετίσια Τζέιμς, αλλά και του πρώην διευθυντή του FBI, Τζέιμς Κόμεϊ
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ
Το Βιετνάμ νικητής της «ρωσικής Eurovision» στη Μόσχα - Αποχώρησε η ελληνικής καταγωγής Vassy μετά από πιέσεις
Το Βιετνάμ κατέκτησε το Σάββατο στη Μόσχα την Intervision, την ρωσική εκδοχή της Eurovision – Η ελληνικής καταγωγής Vassy, που επρόκειτο να εκπροσωπήσει τις ΗΠΑ, αποσύρθηκε μετά από «πιέσεις» της Αυστραλίας
Ο Duc Phuc, που εκπροσωπεί το Βιετνάμ, κρατά το τρόπαιο μετά τη νίκη του στον Διεθνή Μουσικό Διαγωνισμό Intervision 2025 στη Μόσχα
1
Ντόναλντ Τραμπ και Τζέι Ντι Βανς στη κηδεία του Τσάρλι Κερκ στην Αριζόνα - Αυστηρά μέτρα ασφαλείας
Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι, ανάμεσά τους ο Ντόναλντ Τραμπ και ο αντιπρόεδρός του Τζεϊ Ντι Βανς, αναμένονται σήμερα στην Αριζόνα για να τιμήσουν τη μνήμη του Τσάρλι Κερκ, υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας
Πλήθος μπροστά από το State Farm Stadium στην Αριζόνα, πριν από την κηδεία του Τσάρλι Κερκ 4
Ακυρώνονται οι μισές πτήσεις στις Βρυξέλλες - «Εξαιρετικά έξυπνη» η κυβερνοεπίθεση στα αεροδρόμια λένε οι ειδικοί
Δεν είναι σαφές ποιος βρίσκεται πίσω από την κυβερνοεπίθεση στην Collins Aerospace, η οποία παρέχει λογισμικό check-in και επιβίβασης σε αρκετές αεροπορικές εταιρείες σε πολλά αεροδρόμια σε όλο τον κόσμο με τα σενάρια να είναι πολλά
Ουρές στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών 10
Η Κίμπερλι Γκιλφόιλ συναντήθηκε με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο: «Εμπνέει εκατοντάδες εκατομμύρια σε όλο τον κόσμο»
«Ως Πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα, ανυπομονώ να συνεργαστώ στενά με την Αυτού Παναγιότητά μας για την προώθηση της πίστης, της θρησκευτικής ελευθερίας και της φιλίας για γενιές» έγραψε η Κίμπερλι Γκιλφόιλ
Κίμπερλι Γκιλφόιλ 4