Κόσμος

Κίνα: Στα άκρα το κομμουνιστικό κόμμα κατά των διαδηλωτών – «Να κατασταλούν οι εχθρικές δυνάμεις»

Η Κίνα εξακολουθεί να συγκλονίζεται από τις διαδηλώσεις κατά των υγειονομικών περιορισμών και υπέρ περισσότερων ελευθεριών στις μεγάλες πόλεις. Το κύριο όργανο ασφαλείας του κυβερνώντος κομμουνιστικού κόμματος ζητεί την «καταστολή» των «εχθρικών δυνάμεων»!

Σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Xinhua, μετά τις αντικυβερνητικές διαδηλώσεις που πραγματοποιούνται στην Κίνα, η Επιτροπή πολιτικών και δικαστικών υποθέσεων του κομμουνιστικού κόμματος, απαίτησε να κατασταλούν οι κινητοποιήσεις από τις εχθρικές, όπως τις χαρακτήρισε, δυνάμεις.

Στο κείμενο που συνέταξε το κύριο κινεζικό όργανο θεωρείται καθοριστικής σημασίας η «δριμεία καταστολή σύμφωνα με τον νόμο των εγκληματικών ενεργειών που επιδιώκουν να ανατρέψουν την κοινωνική τάξη, αλλά και την προστασία με αποφασιστικότητα της κοινωνικής σταθερότητας».

CHINA DIADILOSEIS  REUTERS

CHINA DIADILOSEIS  REUTERS

Σε ισχύ εδώ και σχεδόν τρία χρόνια, η κινεζική πολιτική για μηδενικά κρούσματα Covid ήταν ο στόχος των διαδηλώσεων το περασμένο Σαββατοκύριακο (26-27.11.2022) σε αρκετές πόλεις, του μεγαλύτερου κινήματος διαμαρτυρίας μετά τις κινητοποιήσεις υπέρ της δημοκρατίας που κατεστάλησαν βίαια το 1989.

Η διαμαρτυρία αυτή διεξάγεται έχοντας ως υπόβαθρο τις βαθιές απογοητεύσεις από το πολιτικό σύστημα.

CHINA DIADILOSEIS  REUTERS

Βίντεο από τις αντικαθεστωτικές κινητοποιήσεις:

Μια μεγάλη αστυνομική δύναμη που αναπτύχθηκε στις μεγάλες πόλεις της χώρας φάνηκε ωστόσο ότι απέτρεψε την Τρίτη (29.11.2022) τους διαδηλωτές, σύμφωνα με δημοσιογράφους του Γαλλικού Πρακτορείου στο Πεκίνο και τη Σανγκάη.

πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ / φωτογραφίες: Reuters

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Το σχέδιο Νετανιάχου για κατάληψη της Γάζας συνιστά νέα κλιμάκωση σημειώνει η Παλαιστινιακή Αρχή
«Η Λωρίδα της Γάζας είναι αναπόσπαστο μέρος του Κράτους της Παλαιστίνης, όπως ακριβώς η Ιερουσαλήμ και η Δυτική Όχθη. Χωρίς αυτήν, δεν θα υπάρξει παλαιστινιακό κράτος»
Η κατεστραμμένη Γάζα
Ανάλυση Sky News: Ο λόγος που η συνάντηση Πούτιν και Τραμπ στην Αλάσκα αποτελεί νίκη για τη Ρωσία
Για να πραγματοποιηθεί η επίσκεψή Πούτιν στην Αλάσκα, το Υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ θα πρέπει μάλλον να άρει τις κυρώσεις κατά της Ρωσίας, όπως έκανε και όταν ο επενδυτικός απεσταλμένος Κιρίλ Ντμίτριεφ ταξίδεψε στην Ουάσινγκτον
Ο Ντόναλντ Τραμπ και ο Βλαντίμιρ Πούτιν 3
Reuters: Η Ρωσία παρακάμπτει τις δυτικές κυρώσεις – Κρατική βιομηχανική εταιρεία προμηθεύεται οπλικά συστήματα από τη Siemens
Ρωσικοί μεσάζοντες αγοράζουν οπλικά συστήματα και εξαρτήματα μέσω Κίνας που έχει ως «εταιρεία-έτερο» την γερμανική Siemens, παρά τις κυρώσεις που επιβάλλουν ΕΕ και ΗΠΑ
Ένας στρατιώτης της 57ης Ανεξάρτητης Μηχανοκίνητης Ταξιαρχίας Πεζικού των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας επισκευάζει ένα άρμα μάχης, εν μέσω της ρωσικής επίθεσης κατά της Ουκρανίας, στην περιοχή του Χάρκοβο 1