Κόσμος

ΟΗΕ: «Επικίνδυνο προηγούμενο» δημιουργεί η αναστολή λογαριασμών δημοσιογράφων στο Twitter

Δεν έκρυψαν την ενόχλησή τους τα Ηνωμένα Έθνη από την αυθαίρετη αναστολή λογαριασμών δημοσιογράφων στο Twitter, δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος του ΟΗΕ Στεφάν Ντουζαρίτς.

Ανέφερε ότι τα Ηνωμένα Εθνη ότι είναι «πολύ ενοχλημένα» σημειώνοντας ότι οι φωνές των μέσων ενημέρωσης δεν πρέπει να φιμώνονται σε μια πλατφόρμα που διατυμπανίζει ότι δίνει χώρο στην ελευθερία του λόγου.

«Η κίνηση δημιουργεί ένα επικίνδυνο προηγούμενο σε μια εποχή που δημοσιογράφοι σε όλο τον κόσμο αντιμετωπίζουν λογοκρισία, σωματικές απειλές και ακόμη χειρότερα», είπε ο Ντουζαρίτς σε δημοσιογράφους.

Ο Ίλον Μασκ, ο νέος ιδιοκτήτης του Twitter, προκάλεσε κατακραυγή και μια προειδοποίηση για κυρώσεις από την Ευρωπαϊκή Ένωση επειδή ανέστειλε τους λογαριασμούς Αμερικανών δημοσιογράφων.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Μεγάλες διαδηλώσεις κατά του Τραμπ σε ολόκληρες τις ΗΠΑ – Το σύνθημα «όχι βασιλιάδες» και οι αφίσες με τον ίδιο και τον Πούτιν ως ναζί
Στην περιοχή του Φόρεστ Χιλς στη Νέα Υόρκη, χιλιάδες Αμερικανοί συγκεντρώθηκαν φωνάζοντας «αγαπάμε τη χώρα μας, δεν ανεχόμαστε τον Τραμπ»
Διαδηλωτές κοντά στο κτίριο του Καπιτωλίου φωνάζουν «Όχι βασιλιάδες» ενάντια στις πολιτικές του Ντόναλντ Τραμπ
5
Η Ουκρανία δεν μπορεί να νικήσει τη Ρωσία χωρίς το ΝΑΤΟ, προειδοποιεί πρώην αρχηγός του βρετανικού στρατού
Ο Βρετανός απόστρατος στρατάρχης λόρδος Ρίτσαρντς εκτιμά ότι η Ουκρανία δεν διαθέτει πλέον τα μέσα να νικήσει στρατιωτικά τη Ρωσία χωρίς άμεση παρέμβαση του ΝΑΤΟ
Ουκρανοί στρατιώτες σε εκπαίδευση