Κόσμος

Qatar Gate: Δωρεά 50.000 στον επικεφαλής των συνδικάτων από τον Παντσέρι

Τη δωρεά ύψους 50.000 ευρώ παραδέχτηκε ότι πήρε ο Λούκα Βισεντίνι, γενικός γραμματέας της Διεθνούς Συνομοσπονδίας Συνδικάτων από τη ΜΚΟ του Αντόνιο Παντσέρι. Η δωρεά αυτή πλέον επιβεβαιώνει τη σχέση Παντσέρι και Βισεντίνι διευρύνοντας έτσι τη λίστα των υπόπτων για το σκάνδαλο του Κατάρ στο οποίο εμπλέκεται η ευρωβουλευτής, Εύα Καϊλή.

Σημειώνεται πως η Εύα Καϊλή παραμένει προφυλακισμένη και αναμένεται να καταθέσει την Πέμπτη για το σκάνδαλο του Κατάρ. Την ίδια ώρα, οι αρχές συνεχίζουν τις έρευνες, με την ιστοσελίδα Politico να αναφέρει πως ο Λούκα Βισεντίνι, κορυφαίο στέλεχος των συνδικαλιστικών οργανώσεων, παραδέχθηκε πως έχει λάβει χρήματα από τον Παντσέρι.

Ο ίδιος είπε πως έλαβε χρήματα ως δωρεά από τη ΜΚΟ του Αντόνιο Παντσέρι, την «Fight Impunity». «Δεν μου ζήτησαν, ούτε ζήτησα τίποτα ως αντάλλαγμα για τα χρήματα και δεν τέθηκε κανένας όρος για αυτή τη δωρεά» είπε ο Βινσεντίνι λέγοντας πως τα χρήματα αυτά χρησιμοποιήθηκαν στην καμπάνια της ITUC.

Ο ίδιος ο Βινσεντίνι αρχικά είχε κρατηθεί από τις αρχές αλλά αφέθηκε ελεύθερος στις 11 Δεκεμβρίου, μάλιστα ο ίδιος παραιτήθηκε από τη θέση του γενικού γραμματέα του ITUC. Το δημοσίευμα σημειώνει πως ο οργανισμός έλαβε μια σχετικά ήπια στάση απέναντι σε όσα συνέβησαν στο Κατάρ.

«Ό,τι έκανα, έγινε με καλή πίστη», ανέφερε ο Λούκα Βισεντίνι. «Η συμμετοχή σε αυτήν την έρευνα ήταν ένα σοκ για εμένα και την οικογένειά μου και θα κάνω ό,τι είναι απαραίτητο για να ξεκαθαρίσω την κατάσταση και να αποδείξω την αθωότητά μου».

Αξίζει να σημειωθεί, πως η «Le Soir» με χθεσινό δημοσίευμα παρουσιάζει ως άνθρωπο «κλειδί» τον υπουργό Εργασίας του Κατάρ, Αλί Μπεν Σαμίχ Αλ Μαρί, ο οποίος βρίσκεται σε αυτή τη θέση από τον Οκτώβριο του 2021 και φέρεται να είχε στενή επαφή με το Ευρωκοινοβούλιο.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Συνάντηση Τραμπ – Πούτιν στην Αλάσκα: Οι Ευρωπαίοι ηγέτες προειδοποιούν ότι δεν θα δεχτούν μια «δεύτερη Γιάλτα»
Βερολίνο, Παρίσι και Λονδίνο παρουσιάζουν το δικό τους σχέδιο ειρήνης και ξεκαθαρίζουν ότι το Κίεβο πρέπει να βρίσκεται στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων – Ο Ζελένσκι απορρίπτει κάθε εδαφική παραχώρηση
Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι και ο Εμανουέλ Μακρόν 6
3 νεκροί στην Ιταλία από αλλαντίαση μετά από κατανάλωση φαγητού καντίνας - Στο νοσοκομείο αρκετοί με συμπτώματα
Αντιμέτωποι με βαριές κατηγορίες οι πλανόδιοι που πούλησαν τα ύποπτα τρόφιμα στους ασθενείς - Μία 38χρονη, μία 45χρονη και ένας 52χρονος έφυγαν από τη ζωή μετά από κατανάλωση γουακαμόλε και σάντουιτς με μπρόκολο
Ασθενοφόρο 4