Κόσμος

Έντι Ράμα: Τα drones από την Τουρκία έτοιμα και οπλισμένα για κάθε περίπτωση, όταν και όπου χρειαστεί

Η κυβέρνηση της Αλβανίας υπέγραψε συμφωνία με την Τουρκία για την αγορά του στόλου των drones, Bayraktar. Τα drones, σύμφωνα με τον Έντι Ράμα, θα είναι έτοιμα για ένα πλήρες φάσμα δραστηριοτήτων.

«Υπογράψαμε σύμβαση εξαγωγής για το οπλισμένο UAV BayraktarTB2 με την Αλβανία» ανέφερε η Baykar Technologies στο Twitter. Ο αριθμός των χωρών στις οποίες εξάγεται το τουρκικό μαχητικό drone Bayraktar TB2 έχει αυξηθεί σε 27, σύμφωνα με την εταιρεία.

Ο Χαλούκ Μπαιρακτάρ, διευθύνων σύμβουλος της Baykar και αδελφός του Σελτσούκ, γαμπρού του τούρκου προέδρου, δήλωσε στο Twitter: «Υπογράψαμε εξαγωγικό συμβόλαιο με την Αλβανία, μια χώρα στην οποία περπατήσαμε για αιώνες και μοιραζόμαστε ισχυρούς ιστορικούς, πολιτιστικούς και ανθρωπιστικούς δεσμούς».

Μοιράστηκε, επίσης, φωτογραφίες από την τελετή υπογραφής.

«Υπογραφή της συμφωνίας για την αγορά του στόλου των μη επανδρωμένων αεροσκαφών Bayraktar, της υψηλότερης τεχνολογίας πτήσης για στρατιωτικές, αστυνομικές και πολιτικές αποστολές, στο πλαίσιο της εθνικής ασφάλειας, της καταπολέμησης του εγκλήματος και της παράνομης καλλιέργειας χασίς, των έκτακτων πολιτικών καταστάσεων, της άμυνας εδαφών και της συλλογή γεωγραφικών πληροφοριών» έγραψε από την πλευρά του ο Έντι Ράμα.

«Θέλω να ευχαριστήσω τον πρόεδρο Ερντογάν»

Σύμφωνα με αλβανικό ΜΜΕ, κατά τη διάρκεια της διάσκεψης για την υπογραφή της συμφωνίας, ο Ράμα ευχαρίστησε την Τουρκία για τα drones ενώ χαρακτήρισε αυτή μια πολύ καλή μέρα για τις δύο χώρες και τις Ένοπλες Δυνάμεις.

«Είμαι πολύ χαρούμενος και θέλω να ευχαριστήσω τον πρόεδρο Ερντογάν, ο οποίος του οποίου η συμβολή υπήρξε καθοριστικά σε αυτή τη διαδικασία. Είμαστε περήφανοι που μαζί με την Τουρκία είμαστε στη σωστή πλευρά, ευθυγραμμισμένοι στην ευρωατλαντική συμμαχία του ΝΑΤΟ» επεσήμανε.

«Τα τρία drones που θα έρθουν πρώτα θα είναι οπλισμένα και έτοιμα για κάθε περίσταση, όταν και όπου χρειαστεί, και ελπίζω να μην συμβεί ποτέ, αλλά δεν ζούμε σε πολύ ασφαλείς περιόδους» σημείωσε ο Ράμα.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Συνάντηση Τραμπ – Ζελένσκι: Στον Λευκό Οίκο από στιγμή σε στιγμή ο Ουκρανός πρόεδρος
Μιλώντας σε δημοσιογράφους στο Κίεβο, ο Ζελένσκι είπε ότι έχει παρουσιάσει στον Τραμπ μια «εκτίμηση» για το πόσους αμερικανικούς πυραύλους Τόμαχοκ χρειάζεται η Ουκρανία για την πολεμική της προσπάθεια κατά της Ρωσίας
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ REUTERS
Φάρατζ: «Ο Πούτιν δεν είναι λογικός, είναι πολύ κακός τύπος» – «Να καταρρίπτονται τα ρωσικά μαχητικά»
Σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, ο ηγέτης του Reform UK έχει τη δυναμική να γίνει ο επόμενος πρωθυπουργός της Βρετανίας παρά το γεγονός πως διαθέτει μόνο πέντε βουλευτές
Ο Νάιτζελ Φάρατζ
Βρετανοί νεοναζί σχεδίαζαν επιθέσεις σε τζαμιά και συναγωγές – Καταδικάστηκαν σε έως 11 χρόνια φυλακή ο καθένας
Είχαν στην κατοχή τους μεγάλο απόθεμα όπλων καθώς και ματσέτες, κυνηγετικά μαχαίρια, σπαθιά, τσεκούρια, βαλλίστρες, αλεξίσφαιρα γιλέκα, ένα όπλο ηλεκτροσόκ και ένα ρόπαλο του μπέιζμπολ
Βρετανοί