Πολιτική

Ντόρα Μπακογιάννη για Πάνο Καμμένο: Κρύφτηκε πίσω από την ασυλία του

Τέσσερα χρόνια μετά την προσωπική επίθεση που είχε δεχθεί το 2018 από τον Πάνο Καμμένο, η βουλευτής της ΝΔ Ντόρα Μπακογιάννη δικαιώθηκε σε δικαστήριο της Ευρώπης, το οποίο χθες (20.12.2022) καταδίκασε την Ελλάδα για την μη άρση ασυλίας του τότε υπουργού Άμυνας. 

«Αυτή η απόφαση είναι πάρα πολύ σημαντική γιατί όπως ξέρετε επί πάρα πολλά χρόνια μάχομαι για το θέμα της ασυλίας» δήλωσε αρχικά η Ντόρα Μπακογιάννη, μιλώντας στην εκπομπή «Σήμερα» για την απόφαση του ευρωπαϊκού δικαστηρίου στην υπόθεση του Πάνου Καμμένου.

«Γιατί η εικόνα του πολιτικού συστήματος ημών των πολιτικών να κρυβόμαστε πίσω από την ασυλία μας για οποιαδήποτε αδικήματα, είτε είσαι βουλευτής είστε υπουργός, που δεν έχουν σχέση με την άσκηση των καθηκόντων σου, αλλά την χρησιμοποιείς για να μην καταλήξεις στη δικαιοσύνη, είναι ένα τεράστιο πρόβλημα» εξήγησε η βουλευτής της ΝΔ.

«Και ουσιαστικά μειώνει εμάς. Γιατί ο κόσμος κάθεται και σου λέει, αν με βρίσει ένας υπουργός δεν μπορώ να του κάνω τίποτα, ενώ αν τον βρίσω εγώ θα με πάει στη δικαιοσύνη» τόνισε η Ντόρα Μπακογιάννη, προσθέτοντας ότι «η χρήση έως σήμερα της ασυλίας, στέλνει τελείως λάθος μηνύματα και βοηθάει το κλίμα αμφισβήτησης της πολιτικής. Αυτή η απόφαση το αλλάζει. Καταδικάστηκε η Ελλάδα για αυτό, όχι ο κ. Καμμένος». 

Και συνέχισε: «Ο κ. Καμμένος κρύφτηκε πίσω από την ασυλία του. Και δεν προσήλθε στη μήνυση που του έκανα. Σε αυτό βασίστηκε η απόφαση του ευρωπαϊκού δικαστηρίου, στο ότι κακώς η Ελλάδα δεν ήρε την ασυλία του κ. Καμμένου. 

Αυτό σημαίνει ότι πλέον υπάρχει νομολογία ευρωπαϊκού δικαστηρίου την οποία δεν μπορεί να αμφισβητήσει κανείς στην Ελλάδα. Άρα στο εξής οι υπουργοί θα λογοδοτούν, από την ώρα που έχουν κάνει αδίκημα που δεν εμπίπτει στα υπουργικά τους καθήκοντα. 

Είναι πολύ σημαντική αυτή η απόφαση. Αυτή η Ευρώπη, αυτό το ευρωπαϊκό δικαστήριο ανθρωπίνων δικαιωμάτων που είναι η τελευταία καταφυγή ενός ανθρώπου για να βρει το δίκιο του, έστω και αργά εκδικάζει αυτές τις υποθέσεις και η νομολογία του είναι πάρα πολύ σημαντική για την εφαρμογή.

Δεν δικαιώθηκε ποτέ ο κ. Καμμένος, εγώ έχω δικαίωμα να ξαναπάω στη δικαιοσύνη, το οποίο θα το σκεφτώ γιατί δεν έχω σκοπό να προχωρήσω σε βεντέτα μαζί του. 

Για εμένα το πρόβλημα δεν ήταν ο Καμμένος, αλλά η ασυλία. Η ασυλία είναι κάτι που μας έχει βλάψει όλους και για αυτό με ικανοποιεί πλήρως αυτή η απόφαση γιατί σημαίνει ότι είμαστε όλοι ίσοι απέναντι στο νόμο». 

Δείτε αναλυτικά στο παρακάτω βίντεο:

Με πληροφορίες από ΣΚΑΪ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
ΠΑΣΟΚ για Γεωργιάδη: «Εφόσον έχει ικανοποιήσει ρουσφέτια βουλευτών αναμένουμε την παρέμβαση εισαγγελέα»
Το ΠΑΣΟΚ αναφέρει ότι η  Δικαιοσύνη πρέπει να καλέσει τον Άδωνι Γεωργιάδη να καταθέσει όλα τα στοιχεία των παράνομων ενεργειών και να εξηγήσει και τη δική του εμπλοκή σε αυτά
Ο Άδωνις Γεωργιάδης
Εκτός Tiktok, Snapchat, Instagram και Facebook, τα παιδιά που γεννήθηκαν από το 2012 και μετά – Live η εξειδίκευση του μέτρου
Οι υπουργοί Άδωνις Γεωργιάδης, Δημήτρης Παπαστεργίου και Άκης Σκέρτσος, παρουσιάζουν αναλυτικά το νέο πλαίσιο ρυθμίσεων για την απαγόρευση των social media σε ανήλικους κάτω των 15 ετών
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ 12
Κυριάκος Μητσοτάκης σε Φον ντερ Λάιεν για το μπλόκο εφήβων στα social media: Να δημιουργηθεί ευρωπαϊκό πλαίσιο για τον ψηφιακό εθισμό νέων
«Ωστόσο, η εθνική δράση από μόνη της δεν αρκεί. Η εθνική μας πρωτοβουλία μπορεί να αποτελέσει πρότυπο για αυτή τη ευρύτερη ευρωπαϊκή λύση»
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης
Απαγόρευση πρόσβασης στα social media για ανήλικους κάτω των 15 ετών από 1.1.27 ανακοίνωσε ο Μητσοτάκης με βίντεο στο TikTok και... 6-7
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ξεκίνησε το βίντεο λέγοντας 6 - 7 και κάνοντας τη χαρακτηριστική κίνηση με τα χέρια που έχει γίνει εμμονή τα τελευταία χρόνια για πολλά παιδιά - Επιστολή στην Φον ντερ Λάιεν
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης 122