Οικονομία

Ομόλογα: Κάτω από το 4% η απόδοση του ελληνικού 10ετους

Τα ομόλογα σε όλες σχεδόν τις αγορές της ευρωζώνης κινούνται ανοδικά μετά την χθεσινή απόφαση της ΕΚΤ να αυξήσει τα επιτόκια κατά 0,5% και να προαναγγείλει μία ακόμη, ισόποση, αύξηση τους τον Μάρτιο.

Oι επενδυτές φαίνεται να προεξοφλούν ότι με τις αυξήσεις αυτές οδεύουμε στο κλείσιμο του ανοδικού κύκλου των επιτοκίων. Είναι ενδεικτικό ότι η απόδοση του ελληνικού 10ετούς ομολόγου υποχώρησε κάτω από το 4%. Ωστόσο, σύμφωνα με σημερινό ρεπορτάζ του Reuters είναι πιθανόν η Κεντρική Τράπεζα να προχωρήσει και τον Μάιο σε μία ακόμη αύξηση των επιτοκίων της.

Στην ΗΔΑΤ παρατηρήθηκε έντονη συναλλακτική δραστηριότητα καθώς καταγράφηκαν σήμερα συναλλαγές 252 εκατ. ευρώ εκ των οποίων τα 132 εκατ. ευρώ αφορούσαν σε εντολές αγοράς.

Η απόδοση του ελληνικού 10ετούς ομολόγου υποχώρησε στο 3,93% από 4,25% χθες έναντι 2,18% του αντίστοιχου γερμανικού τίτλου, με αποτέλεσμα το περιθώριο να διαμορφωθεί στο 1,75% από 2,02% που έκλεισε χθες.

Στην αγορά συναλλάγματος ανοδικά κινείται σήμερα το δολάριο έναντι του ευρώ μετά τις θετικές εξελίξεις στην αγορά εργασίας των ΗΠΑ, έτσι το ευρωπαϊκό νόμισμα διαπραγματευόταν νωρίς το απόγευμα στα 1,0834 δολάρια από το επίπεδο των 1,0898 δολαρίων που άνοιξε η αγορά. Η ενδεικτική ισοτιμία ευρώ / δολαρίου που ανακοίνωσε η Ευρωπαική Κεντρική Τράπεζα διαμορφώθηκε στα 1,0937 δολάρια.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Οικονομία
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Οικονομία: Περισσότερα άρθρα
Γερμανία: Γιατί το αποτέλεσμα των εκλογών στη Βόρεια Ρηνανία – Βεστφαλία επηρεάζει την οικονομία της Γερμανίας και της ΕΕ
Οι κρίσιμες τοπικές εκλογές στη Γερμανία θα διεξαχθούν το 2026 στο κρατίδιο της Σαξονίας - Ανχαλτ, όπου η δημοσκοπήσεις δείχνουν πως θα καταλάβει, όχι μόνο την πρωτιά, αλλά και την κυβέρνηση του κρατιδίου το ακροδεξιό AfD
To κτίριο της γερμανικής Βουλής
Υποχωρούν τα futures των γαλλικών ομολόγων λόγω υποβάθμισης από Fitch
Η πτώση ήρθε μετά την υποβάθμιση της πιστοληπτικής αξιολόγησης της χώρας από τον οίκο Fitch σε A+ από AA-, επικαλούμενος την αύξηση του δημόσιου χρέους, την αυξημένη πολιτική πόλωση και τις αμφιβολίες για τις δημοσιονομικές προοπτικές
The offices and signage of the American rating agency Fitch Ratings