Κόσμος

Ο ΔΟΑE ετοιμάζεται για επιθεώρηση στον πυρηνικό σταθμό της Ζαπορίζια και μετά ο Γκρόσι πάει Ρωσία

Ο γενικός διευθυντής του Διεθνούς Οργανισμού Ατομικής Ενέργειας Ραφαέλ Γκρόσι έκανε γνωστό το περασμένο Σάββατο (25.03.2023) πως αυτή την εβδομάδα έχει σκοπό να επισκεφθεί το ελεγχόμενο από τα ρωσικά στρατεύματα πυρηνικό σταθμό στη Ζαπορίζια της Ουκρανίας. 

Σημειώνεται ότι ο επικεφαλής του ΔΟΑΕ ασκεί πίεση να δημιουργηθεί ζώνη ασφαλείας γύρω από τον πυρηνικό σταθμό στη Ζαπορίζια, τον μεγαλύτερο του είδους του στην Ευρώπη, με έξι αντιδραστήρες.  Ο σταθμός έχει γίνει επανειλημμένα στόχος πυρών από τους αντιμαχόμενους αφότου ξέσπασε ο πόλεμος στην Ουκρανία, με την εισβολή του στρατού της Ρωσίας την 24η Φεβρουαρίου 2022.

Την ίδια ώρα, ο μόνιμος αντιπρόσωπος της Μόσχας στους διεθνείς οργανισμούς, που εδρεύουν στη Βιέννη, δήλωσε ότι γενικός διευθυντής του Διεθνούς Οργανισμού Ατομικής Ενέργειας Ραφαέλ Γκρόσι δεν αναμένεται να επισκεφθεί τη Ρωσία εντός της εβδομάδας. Σύμφωνα με το ρωσικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων RIA, ο Μιχαήλ Ουλιάνοφ σημείωσε πάντως ότι είναι να το κάνει σύντομα. 

Ερωτηθείς εάν η Ρωσία σκοπεύει να προσκαλέσει τον γενικό διευθυντή του Διεθνούς Οργανισμού Ατομικής Ενέργειας Ραφαέλ Γκρόσι να πάει στη Μόσχα στο εγγύς μέλλον, ο Μιχαήλ Ουλιάνοφ απάντησε πως αυτό είναι «αρκετά ρεαλιστικό». «Όχι αυτή την εβδομάδα, αλλά λιγάκι αργότερα, μπορεί πράγματι να γίνει επίσκεψη του Ραφαέλ Γκρόσι στη Ρωσία», πρόσθεσε ο ρώσος διπλωμάτης, σύμφωνα με το RIA.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ευρωπαίοι ηγέτες για την συνάντηση Πούτιν – Τραμπ: «Οι Ουκρανοί πρέπει να μπορούν να αποφασίσουν για το μέλλον τους»
Το κοινό κείμενο των ηγετών δεν υπέγραψε η Ουγγαρία - Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι και οι Ευρωπαίοι ηγέτες θα συνομιλήσουν την Τετάρτη με τον Ντόναλντ Τραμπ
Καγκελάριος Φρίντριχ Μερτς / Εμανουέλ Μακρόν / Βολοντίμιρ Ζελένσκι / Κιρ Στάρμερ / Ντόναλντ Τουσκ 1
Τζέφρι Επστάιν: Δικαστής μπλοκάρει αίτημα να δημοσιοποιηθούν καταθέσεις για την συνεργό του, Γκιλέιν Μάξγουελ
Η Γκιλέιν Μάξγουελ που κρίθηκε ένοχη για στρατολόγηση γυναικών ώστε να κακοποιηθούν σεξουαλικά από τον Έπσταιν, μεταφέρθηκε σε φυλακή με πολύ χαλαρότερους όρους κράτησης
Γκισλέιν Μάξγουελ
Ιράκ: Μπλακάουτ εν μέσω ακραίου καύσωνα
Μαζική διακοπή ρεύματος βύθισε το Ιράκ στο σκοτάδι, καθώς η χώρα βιώνει θερμοκρασίες που αγγίζουν τους 50°C, προκαλώντας ρεκόρ κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας
Ηλεκτρικοί υποσταθμοί