Πολιτική

Θάνος Πλεύρης για δηλώσεις Κούγια: «Δεν υφίσταται γιατρός να παίρνει όργανα και να τα πηγαίνει αλλού»

Τη διαδικασία για τις μεταμοσχεύσεις ξεκαθάρισε ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, μετά τις υπόνοιες του Αλέξη Κούγια στη δίκη της Ρούλας Πισπιρίγκου σχετικά με τις ενέργειες του εντατικολόγου του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Πατρών, Ανδρέα Ηλιάδη, σχετικά με τον θάνατο της κόρης της, Τζωρτζίνας.

Μιλώντας στο LIVE NEWS, ο Θάνος Πλεύρης αναφέρθηκε στις δηλώσεις του Αλέξη Κούγια και τόνισε ότι «να θυμίσουμε πως η χώρα μας είναι από τις ουραγές χώρες στο κομμάτι των μεταμοσχεύσεων, συγκριτικά με άλλες χώρες, κάτι που δεν είναι τιμητικό. Μάλιστα, πριν λίγους μήνες ψηφίσαμε ένα νομοσχέδιο που ζητούσαμε να αυξηθούν τα άτομα που κάνουν τη δουλειά που κάνει ο κ. Ηλιάδης».

«Δηλαδή οι άνθρωποι που είναι συντονιστές μεταμοσχεύσεων, προκειμένου όταν επέλθει ο θάνατος ενός ατόμου να κάνουν όλες τις διαδικασίες αφού όμως, πεθάνει ο άνθρωπος. Για να ξεκαθαρίσουμε κάτι, δεν υφίσταται γιατρός να παίρνει τα όργανα και να τα πηγαίνει κάπου αλλού», εξήγησε ο υπουργός Υγείας και συμπλήρωσε:

«Υπάρχει συγκεκριμένη λίστα, η οποία είναι με σειρά προτεραιότητας και όταν βρεθεί το μόσχευμα δίνεται στον ασθενή. Εάν δεν είναι συμβατό το μόσχευμα, τότε υπάρχει μία Ευρωπαϊκή συνεργασία, όπως παίρνουμε και εμείς μοσχεύματα. Επειδή εμείς κάνουμε λίγες μεταμοσχεύσεις σε παιδιά και τα στέλνουμε στην Ιταλία. Οποιαδήποτε κουβέντα θίγει τις μεταμοσχεύσεις, αποτρέπει τον κόσμο να γίνει δότης».

«Το υπουργείο Υγείας δεν είναι διάδικος και δεν κρίνει με βάση το τεκμήριο της αθωότητας αλλά όταν οι γιατροί καταθέτουν και μηνύονται, θεωρώ υποχρέωση μου να μιλήσω για να μην αφήνουμε τους γιατρό μας έρμαια. Τα δικαστήρια θα κρίνουν το τι έχει συμβεί αλλά εμείς οφείλουμε να τους παρέχουμε την νομική τους υπεράσπιση», πρόσθεσε ο Θάνος Πλεύρης.

«Σέβομαι και το τεκμήριο της αθωότητας αλλά τεκμήριο αθωότητας έχουν και οι γιατροί που τους μηνύουν. Εγώ δεν μπαίνω με την ιδιότητα του δικηγόρου αλλά από τη στιγμή που βρίσκονται εκτεθειμένοι οι λειτουργοί, πρέπει να κάνουμε κάτι», επισήμανε ο υπουργός Υγείας.

Οι δηλώσεις του Αλέξης Κούγια προκάλεσαν την παρέμβαση μέχρι και του υπουργείου Υγείας, με τον Θάνο Πλεύρη να συναντά σήμερα τον εντατικολόγο Ανδρέα Ηλιάδη και να του εκφράζει την πλήρη στήριξη για τη στοχοποίηση που δέχεται ο ίδιος και οι άλλοι γιατροί.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
«Βόμβα» από Φάμελλο και κόντρα με Παππά: «Ο Κασσελάκης με καθαίρεσε από την προεδρία της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ με πραξικόπημα»
Η κόντρα Φάμελλου - Παππά, σύμφωνα με πληροφορίες, ξεκίνησε από τη συζήτηση στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ για την κατάργηση των τάσεων
Σωκράτης Φάμελλος και Νίκος Παππάς
Σωκράτης Φάμελλος: «Δεν υπάρχει περιθώριο για καμία αναβολή του Συνεδρίου της αναγέννησης και επανεκκίνησης»
«Από αύριο ξεκινά ο προσυνεδριακός διάλογος και πρέπει να είναι ουσιαστικός και εξωστρεφής, θα γίνουν εκδηλώσεις σε όλη την Ελλάδα με τη ενεργή συμμετοχή και της κοινωνίας» τονίζει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ
Ο Σωκράτης Φάμελλος 1
Ζωή Κωνσταντοπούλου για Στέφανο Κασσελάκη: Δεν ισχύει αυτό που ειπώθηκε, όπως ειπώθηκε, για συνεργασία για τα Τέμπη
«Ο κ. Κασσελάκης μου έχει πει ότι οι βουλευτές που πρόσκεινται στο κόμμα του θα στηρίξουν την πρόταση της Πλεύσης Ελευθερίας για προανακριτική για τα Τέμπη»
Στέφανος Κασσελάκης και Ζωή Κωνσταντοπούλο 3
Κυριάκος Μητσοτάκης – Τζόρτζια Μελόνι: Συνάντηση στη Ρώμη τη Δευτέρα – Στο επίκεντρο μεταναστευτικό και διμερείς σχέσεις
Κυβερνητικές πηγές τονίζουν ότι στο πλαίσιο του Ανωτάτου Συμβουλίου Συνεργασίας η ατζέντα είναι ευρεία και πολλές οι προοπτικές συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και Ιταλίας
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τη Τζόρτζια Μελόνι
Κυριάκος Μητσοτάκης: Το «επαναστατικό αυτονόητο» για αξιολόγηση και διαφάνεια στο Δημόσιο και η Εθνική Στρατηγική για τη βία των ανηλίκων
«Είμαστε δίπλα στους γονείς και στους εκπαιδευτικούς και κυρίως, είμαστε δίπλα στα παιδιά, για να μεγαλώσουν σε ένα περιβάλλον που τα προστατεύει» αναφέρει στην ανάρτησή του ο πρωθυπουργός
Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης