Κόσμος

Σουδάν: Ο πρεσβευτής της ΕΕ δέχθηκε επίθεση μέσα στο σπίτι του

Επίθεση μέσα στο σπίτι του στο Σουδάν δέχθηκε σήμερα Δευτέρα (17.4.2023) ο πρεσβευτής της ΕΕ στο Σουδάν, ανέφερε σε ανάρτησή του στο Twitter ο επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Ζοζέπ Μπορέλ.

Ο Ζοζέπ Μπορέλ δεν έδωσε διευκρινίσεις για την επίθεση εις βάρος του πρεσβευτή στην ΕΕ στο Σουδάν, αλλά ανέφερε ότι «αυτό συνιστά κατάφωρη παραβίαση της Σύμβασης της Βιέννης. Η ασφάλεια των διπλωματικών εγκαταστάσεων και του προσωπικού είναι ευθύνη των σουδανικών αρχών και υποχρέωσή τους, βάση του διεθνούς δικαίου».

Ο πρεσβευτής, ο Ιρλανδός Έινταν Ο’Χάρα, είναι «καλά», είπε η Ναμπίλα Μασράλι, μια εκπρόσωπος της διπλωματικής υπηρεσίας της ΕΕ, διευκρινίζοντας ότι δεν έχουν απομακρυνθεί από τη χώρα τα μέλη της ευρωπαϊκής αντιπροσωπείας. «Η ασφάλεια του προσωπικού μας είναι η προτεραιότητά μας», υπογράμμισε.

Την ίδια ώρα, ο εκπρόσωπος του Συμβουλίου Ασφαλείας του Λευκού Οίκου Τζον Κίρμπι είπε απόψε ότι δεν υπάρχει προς το παρόν κάποιο σχέδιο για την απομάκρυνση των Αμερικανών πολιτών από το Σουδάν. Προέτρεψε ωστόσο τους Αμερικανούς να παρακολουθούν τη ρευστή κατάσταση στη χώρα αυτή με τη μέγιστη σοβαρότητα.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Το Ιράν ισχυρίζεται ότι βρήκε τις ταυτότητες και άλλα αντικείμενα των Αμερικανών πιλότων μετά την κατάρριψη του F-15
Ένοπλοι κατά τη διάρκεια των ερευνών εντοπισμού, παρουσίασαν στην κάμερα μια στρατιωτική ταυτότητα μέλους των ενόπλων δυνάμεων των ΗΠΑ, καθώς και έγγραφο εισόδου από ισραηλινό συνοριακό έλεγχο
Ιράν
Οι Φρουροί της Επανάστασης υπόσχονται να εκδικηθούν για τον θάνατο του Χαντεμί – «Το Ιράν έχει τελική διορία μέχρι την Τρίτη» λέει ο Τραμπ
Ο Ντόναλντ Τραμπ σε νέες δηλώσεις επανέλαβε ότι ο χρόνος του Ιράν λήγει το βράδυ της Τρίτης, ο Λίβανος δέχεται αλλεπάλληλες επιθέσεις από το Ισραήλ και στα Στενά του Ορμούζ επικρατεί τρομακτική... ηρεμία
Ο Ματζίντ Χαντεμί, επικεφαλής της υπηρεσίας πληροφοριών των Φρουρών της Επνάστασης
6