Κόσμος

Σουδάν: Έκκληση από τις διπλωματικές αποστολές για κατάπαυση του πυρός

 

Διπλωματικές αποστολές στο Σουδάν κάλεσαν σήμερα τις αντίπαλες δυνάμεις να παύσουν το πυρ και να σεβαστούν τις υποχρεώσεις που απορρέουν από το διεθνές δίκαιο.

Συγκεκριμένα καλούν τις αντιμαχόμενες πλευρές στο Σουδάν να προστατεύσουν τους αμάχους, τους διπλωμάτες και τους ανθρωπιστικούς παράγοντες μετά από τις πολυήμερες συγκρούσεις.

Στις διπλωματικές αποστολές περιλαμβάνονται οι πρεσβείας του Καναδά, της Γαλλίας, της Γερμανίας, της Ιταλίας, της Ιαπωνίας, της Ολλανδίας, της Νορβηγίας, της Πολωνίας, της Δημοκρατίας της Κορέας, της Ισπανίας, της Ελβετίας, της Σουηδίας, της Βρετανίας, των Ηνωμένων Πολιτειών, και η αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Σε κοινή ανακοίνωση, κάλεσαν τον στρατό και την πιο ισχυρή παραστρατιωτική οργάνωση να αποφύγουν περαιτέρω κλιμάκωση και να ξεκινήσουν συνομιλίες για την επίλυση θεμάτων που παραμένουν σε εκκρεμότητα.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Το Ισραήλ επιστρατεύει χιλιάδες εφέδρους καθώς σχεδιάζει κλιμάκωση στη Λωρίδα της Γάζας
Η πληροφορία για τη στρατολογία εφέδρων έρχεται στο φως ώρες αφού ο στρατιωτικός βραχίονας της Χαμάς δημοσίευσε βίντεο με όμηρο, με επιδέσμους στο κεφάλι και στο αριστερό χέρι
Λίβανος 1