Πολιτική

Κωνσταντίνος Καραμανλής: 25 χρόνια από τον θάνατό του – Ανακοίνωση της ΝΔ για τον εθνάρχη και ιδρυτή της

Εικοσιπέντε χρόνια συμπληρώνονται την Κυριακή, 23 Απριλίου από τον θάνατο του Κωνσταντίνου Καραμανλή. «Διαμόρφωσε όλες τις μεγάλες πολιτικές εξελίξεις για επτά δεκαετίες», υπογραμμίζει, μεταξύ άλλων, η Νέα Δημοκρατία για τον εθνάρχη και ιδρυτή της.

Στην προσωπικότητα και το έργο του Κωνσταντίνου Καραμανλή, που έφυγε σαν σήμερα, 23 Απριλίου από τη ζωή, το 1998, αναφέρεται η Νέα Δημοκρατία. «Για όλους εμάς, αποτελούν εθνική παρακαταθήκη», επισημαίνει το κυβερνών κόμμα, που ίδρυσε ο κορυφαίος πολιτικός το 1974.

Η ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας για τον Κωνσταντίνο Καραμανλή:

«Σαν σήμερα πριν από 25 χρόνια ο Κωνσταντίνος Καραμανλής πέρασε στην Ιστορία. Ο Εθνάρχης και ιδρυτής της Νέας Δημοκρατίας διαμόρφωσε όλες τις μεγάλες πολιτικές εξελίξεις για επτά δεκαετίες. Με τις επιλογές του κατέστησε την Ελλάδα αναπόσπαστο κομμάτι και ισότιμο συνομιλητή του δυτικού κόσμου, ενώ με το ήθος του νοηματοδότησε την έννοια του ηγέτη που οδηγεί τη χώρα του στη σωστή πλευρά της Ιστορίας.

Η προσωπικότητα και το έργο του Κωνσταντίνου Καραμανλή αποτελούν εθνική παρακαταθήκη. Για όλους εμάς στη Νέα Δημοκρατία, θα λειτουργούν για πάντα ως η πυξίδα που δείχνει στην Ελλάδα, σε κάθε Ελληνίδα και σε κάθε Έλληνα, τον δρόμο προς την κοινή και ατομική μας πρόοδο».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Άκης Σκέρτσος για βία ανηλίκων: Σήμερα θα παραδοθεί το Kids Wallet – Φιλοδοξία μας να θεσπιστούν τα 15 έτη ηλικία για την ψηφιακή ενηλικίωση
«Φιλοδοξία της κυβέρνησης είναι να θεσπιστεί το έτος ψηφιακής ενηλικίωσης, όπου τα 15 έτη να οριστούν ως το κατώφλι όπου ένας έφηβος θα μπορεί μόνος του να κάνει κάποιες επιλογές»
Ο Άκης Σκέρτσος
Ο ΣΥΡΙΖΑ ρίχνει το βάρος στα Τέμπη για να σταματήσει τις διαρροές προς την Ζωή Κωνσταντοπούλου
Από σήμερα αναμένεται να λάβουν γνώση  της υπόθεσης και άλλοι βουλευτές -δικηγόροι στο επάγγελμα- καθώς ο ΣΥΡΙΖΑ επιθυμεί εφόσον αποφασίσει να καταθέσει πρόταση για προανακριτική να είναι πλήρως τεκμηριωμένη
Τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στην Κουμουνδούρου 1
Τι σηματοδοτεί η απόφαση του Νίκου Ανδρουλάκη να αφήσει τον Χάρη Δούκα εκτός «πρωινού καφέ»
Η απουσία του δημάρχου έχει την σημασία της καθώς ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης επέλεξε να βάλει στο όργανο αυτό τους δύο από τους τρεις εσωκομματικούς του αντιπάλους
Ο Νίκος Ανδρουλάκης και ο Χάρης Δούκας 1
Με το βλέμμα στις δημοσκοπήσεις το Μέγαρο Μαξίμου: Στόχος το 32% μετά τη ΔΕΘ και ο ρόλος του Κώστα Καραμανλή
Σήμερα, η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός σε ειδική εκδήλωση στο Μέγαρο Μαξίμου, θα παρουσιάσουν την Εθνική Στρατηγική για την Πρόληψη και την Αντιμετώπιση της Βίας και της Παραβατικότητας των Ανηλίκων
Το Μέγαρο Μαξίμου