Κόσμος

Wagner: Η στιγμή που οι άνδρες της αποχωρούν από το Ροστόφ και οι Ρώσοι τους επευφημούν σαν ήρωες

Οι άνδρες των ένοπλων μισθοφόρων της εταιρείας Wagner ολοκληρώνουν σήμερα (25.06.2023) την απόσυρσή τους από το Ροστόφ της Ρωσίας

Προηγήθηκε η συμφωνία μεταξύ του επικεφαλής της Wagner Γιεβγκένι Πριγκόζιν και του προέδρου της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν για κατάπαυση του πυρός και ειρήνη ανάμεσα στο Κρεμλίνο και την εταιρεία. 

Αργά το βράδυ, ο Πριγκόζιν εγκατέλειψε το γενικό αρχηγείο του στρατού της Ρωσίας στο Ροστόφ, μετά από τον τερματισμό της ανταρσίας της ρωσικής μισθοφορικής οργάνωσης: 

Wagner

Την ίδια ώρα, με τη συμφωνία μεταξύ Πούτιν-Πριγκόζιν να έχει τεθεί σε ισχύ, πλήθος Ρώσων κατοίκων του Ροστόφ επευφημούσαν σαν ήρωες και χειροκροτούσαν τους άνδρες της Wagner κατά τη διάρκεια της αποχώρησής τους. 

Wagner Wagner

Παράλληλα, τους ζητούσαν να επιστρέψουν στις θέσεις τους. 

Δείτε το στο YouTube την αποθέωση των ανδρών της Wagner. 

Εν τω μεταξύ, το σύνολο των περιορισμών στις μετακινήσεις για την περιοχή του Ροστόφ έχουν σήμερα αρθεί, συμπεριλαμβανομένων και των περιορισμών που εφαρμόστηκαν για τους μεγάλους αυτοκινητόδρομους, όπως μεταδόθηκε σήμερα, από ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων που επικαλέστηκαν τοπικούς αξιωματούχους.

“Οι σταθμοί λεωφορείων και σιδηροδρόμων εργάζονται κανονικά. Εισιτήρια πωλούνται, ενώ ισχύει το πρόγραμμα των δρομολογίων προς όλους τους προορισμούς”, δήλωσε ο Σεργκέι Τιούριν, αναπληρωτής υπουργός Περιφερειακής Πολιτικής και Μέσων Μαζικής Επικοινωνίας για την περιοχή του Ροστόφ.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ισραήλ: Οικογένειες ομήρων διαδηλώνουν έξω από τα σπίτια υπουργών ζητώντας εκεχειρία στη Γάζα
Οι συγγενείς των ομήρων που κρατούνται στη Γάζα απαιτούν άμεση κατάπαυση του πυρός και συμφωνία με τη Χαμάς για την απελευθέρωσή τους, την ώρα που ο Μπέντζαμιν Νετανιάχου συνεχίζει να προετοιμάζει την επίθεση κατά της Γάζας
Διαδηλωτές στο Τελ Αβίβ 3