Ελλάδα

Κτηματολόγιο: Πώς θα μπει τέλος στις ατελείωτες ουρές – Από 28 Αυγούστου ο αριθμός προτεραιότητας στα κινητά μας

Από τις 28 Αυγούστου αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία η πλατφόρμα που θα δίνει ψηφιακά αριθμό προτεραιότητας, τον οποίο θα μπορούμε να παρακολουθούμε στα κινητά μας, σύμφωνα με τον Κωνσταντίνο Κυρανάκη. Ο ίδιος με φόντο τις ατελείωτες ουρές ωρών από τα ξημερώματα στο Κτηματολόγιο διαβεβαίωσε ότι η ηγεσία του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης εργάζεται μέρα και νύχτα για να λύσει το πρόβλημα.

«Εδώ και ένα μήνα, από την πρώτη μέρα που πήγαμε στο Υπουργείο μαζί με τον Δημήτρη Παπαστεργίου, το πρόβλημα των μεγάλων ουρών στο Κτηματολογικό Γραφείο Αθηνών ήταν ορατό με τάση να διογκώνεται», αναφέρει ο Κωνσταντίνος Κυρανάκης, με ανάρτησή του στο Facebook, εξηγώντας ότι η κυβέρνηση προχώρησε σε τρία βήματα.

Αρχικά, στις 25 Ιουλίου ανακοινώθηκε η πλατφόρμα ψηφιακής υποβολής συμβολαίων, που παρουσιάστηκε στον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών και στην Ένωση Συμβολαιογράφων.

Παράλληλα, το υπουργείο βρίσκεται σε τελικό στάδιο δοκιμών, για την ψηφιακή εφαρμογή αριθμού προτεραιότητας για όσους θέλουν να εξυπηρετηθούν δια ζώσης. Ήδη από τις 28 Αυγούστου, αρχικά σε Αθήνα και Πειραιά, θα μπορούν να λαμβάνουν τον αριθμό προτεραιότητας ψηφιακά, χωρίς να περιμένουν στην ουρά.

Παράλληλα, και μετά από ενημέρωση των εργαζομένων ξεκίνησαν διαδικασίες «στοχευμένη ενίσχυση του προσωπικού και των δικηγόρων που κάνουν νομικό έλεγχο ώστε να μηδενιστούν οι εκκρεμότητες των αιτήσεων».

 

«Δεν θα μείνουμε σε αυτά, έχουμε πέσει πάνω από το πρόβλημα και εργαζόμαστε μέρα και νύχτα για να το λύσουμε οριστικά και ψηφιακά. Δεν ξεκινήσαμε από το μηδέν, η ψηφιοποίηση στο Κτηματολόγιο από Κυριάκο Πιερρακάκη και Θοδωρή Λιβάνιο είχε προχωρήσει πάρα πολύ, και εμείς συνεχίζουμε στο ίδιο πνεύμα και με την ίδια αποφασιστικότητα.

Η δέσμευση του Πρωθυπουργού είναι ότι θα έχει ολοκληρωθεί και ψηφιοποιηθεί το Κτηματολόγιο έως το 2025, και αυτό θα γίνει πράξη», καταλήγει

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
«Τα παιδιά γλίτωσαν από θαύμα» λέει υπάλληλος ξενοδοχείου για τη φωτιά στο Zara στην Πάτρα
«Με έπιασε πανικός, ζαλάδα και δεν μπορούσα να αναπνεύσω, το πρώτο μέλημα μου εκείνη τη στιγμή ήταν να βγάλω τα παιδιά έξω από το δωμάτιο με ασφάλεια» λέει η υπάλληλος του ξενοδοχείου
Φωτιά στην σκεπή του Zara Home στην Πάτρα
Οικογενειακή τραγωδία στα Τρίκαλα: Νεκροί εντοπίστηκαν μητέρα και γιος μέσα στο σπίτι τους
Τα στοιχεία φέρεται να αποκλείουν εγκληματική ενέργεια και πιθανολογείται ότι πρώτη πέθανε η 78χρονη και ύστερα ο γιος, δίπλα από τον οποίο βρέθηκε ποσότητα χαπιών
Ασθενοφόρο
Ανανεώθηκε πριν 7 λεπτά
«Ο κτηνοτρόφος παρενοχλούσε την κόρη μας» λέει η σύζυγος του 39χρονου για την δολοφονία στο Κιλκίς το 2024
Ο 39χρονος που ήταν μαζί με τον άτυχο 45χρονο το μοιραίο βράδυ, στην απολογία του ανέφερε πως πήγε να ζητήσει τον λόγο απο τον κτηνοτρόφο καθώς, όπως υποστήριξε ο ίδιος, είχε παρενοχλήσει τα δύο ανήλικα παιδιά του
Η κτηνοτροφική μονάδα