Κόσμος

Ιταλία: Τέσσερις τραυματίες σε μεγάλη φωτιά στη Σαρδηνία – Χιλιάδες στρέμματα έγιναν στάχτη

Τέσσερις άνθρωποι τραυματίστηκαν σε μεγάλη φωτιά στη Σαρδηνία της Ιταλίας. Οι πύρινες γλώσσες έχουν κάψει χιλιάδες στρέμματα.

Σε μεγάλη φωτιά που μαίνεται για δεύτερο 24ωρο στη βορειοανατολική ακτή της Σαρδηνίας στην Ιταλία, αναφέρθηκαν τέσσερις τραυματισμοί, ενώ έχει αποτεφρώσει χιλιάδες στρέμματα.

Εξαιτίας της πυρκαγιάς στην περιοχή των πόλεων Ποσάντα και Σινίσκολα, τουλάχιστον 600 ντόπιοι και τουρίστες χρειάστηκε να απομακρυνθούν.

Ένας συνταξιούχος τραυματίστηκε από φιάλη αερίου που εξερράγη εξαιτίας της πυρκαγιάς, ενώ 78χρονη γυναίκα υπέστη εγκαύματα στα χέρια και τα πόδια της και ένας 23χρονος χρειάσθηκε να μεταφερθεί με ελικόπτερο στο νοσοκομείο του Νουόρο επειδή εισέπνευσε καπνό.

Ο τέταρτος τραυματίας είναι ένας πυροσβέστης, ο οποίος τραυματίστηκε στο γόνατο κατά τις επιχειρήσεις κατάσβεσης.

Οι αρχές βρήκαν στοιχεία σύμφωνα με τα οποία η πυρκαγιά, που ενισχύεται από ισχυρούς βορειοδυτικούς ανέμους, οφείλεται σε εμπρησμό.

«Έδωσα εντολή στους περιφερειακούς δασοφύλακες να εντείνουν τις έρευνες σε όλη την περιοχή για να εντοπίσουν τους υπεύθυνους και να τους οδηγήσουν ενώπιον της δικαιοσύνης», δήλωσε ο κυβερνήτης της Σαρδηνίας, Κρίστιαν Σολίνας.

Δείτε βίντεο από τη μεγάλη φωτιά στη Σαρδηνία:

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Απελευθερώνεται ο Αμερικανοϊσραηλινός όμηρος Ίνταν Αλεξάντερ - «Δεν έχουμε συμφωνήσει για κατάπαυση πυρός με τη Χαμάς» λέει ο Νετανιάχου
Ο Τραμπ χαρακτήρισε «μνημειώδη είδηση» την ανακοίνωση του παλαιστινιακού ισλαμιστικού κινήματος Χαμάς πως θα προχωρήσει στην απελευθέρωση αμερικανοϊσραηλινού ομήρου
O όμηρος της Χαμάς Ίνταν Αλεξάντερ
Άνετο προβάδισμα για τον Έντι Ράμα στις εκλογές στην Αλβανία - Εξασφαλίζει και 4η θητεία στην πρωθυπουργία
Οι ψήφοι που προέρχονται από την Ελλάδα δεν μετρούνται προς το παρόν, καθώς, με απόφαση του Κρατικού Εκλογικού Επιτρόπου Ilirjan Celibashi, τέθηκαν προσωρινά εκτός καταμέτρησης
Ο πρωθυπουργός της Αλβανίας Έντι Ράμα