Κόσμος

Φον ντερ Λάιεν στο ουκρανικό κοινοβούλιο: «Ανακοινώνεται την ερχόμενη εβδομάδα το 12ο πακέτο κυρώσεων κατά της Ρωσίας»

Η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει έτοιμο τo 12ο πακέτο κυρώσεων σε βάρος της Ρωσίας και αναμένεται να το ανακοινώσει την ερχόμενη εβδομάδα, ανέφερε η πρόεδρος της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, μιλώντας σήμερα (4.11.2023) στο κοινοβούλιο της Ουκρανίας.

«Οι νέες κυρώσεις κατά της Ρωσίας θα περιλαμβάνουν έως και 100 νέα πρόσωπα, νέες απαγορεύσεις εισαγωγών και εξαγωγών, ενέργειες για την ενίσχυση του ανώτατου ορίου τιμής του πετρελαίου και σκληρά μέτρα σε εταιρείες τρίτων χωρών που παρακάμπτουν τις κυρώσεις», τόνισε η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν στην ομιλία της στο κοινοβούλιο της Ουκρανίας.

Επίσης, επισήμανε ότι η πίεση κατά της Ρωσίας θα συνεχιστεί. Η πρόεδρος της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν υπογράμμισε εξάλλου, ότι η Ουκρανία προχωρά σε «βαθιές μεταρρυθμίσεις», ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη πόλεμος «πλήρους κλίμακας».

«Θα συνεχίσουμε να παρέχουμε όλη την τεχνική και πολιτική υποστήριξη που χρειάζεστε. Είμαι πεπεισμένη ότι μπορείτε να επιτύχετε τον φιλόδοξο στόχο σας, να ληφθεί ήδη φέτος η ιστορική απόφαση για την έναρξη της διαδικασίας των ενταξιακών διαπραγματεύσεων», ανέφερε η πρόεδρος της Κομισιόν στο ουκρανικό κοινοβούλιο.

Η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν τόνισε μάλιστα ότι ο ευρωπαϊκός στόχος της Ουκρανίας είναι «πραγματικά εφικτός».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ο Αραγτσί «αδειάζει» τον Τραμπ: «Θα αργήσουμε τις συνομιλίες με τις ΗΠΑ – Μπορούμε γρήγορα να ξεκινήσουμε τον εμπλουτισμό ουρανίου»
Ο Αμερικανός πρόεδρος συνεχίζει τα «μούτρα» με την Τεχεράνη - Το Ιράν ξεκαθάρισε πως θα προχωρήσει στις διαπραγματεύσεις μόνο αν του δοθεί εγγύηση από τις ΗΠΑ πως δεν θα βομβαρδιστεί ξανά
Αμπάς Αραγτσί
Συλλήψεις δημοσιογράφων και σκιτσογράφων στην Τουρκία για σκίτσο του Μωάμεθ - Οργή και αντιδράσεις κατά σατιρικού περιοδικού
Πρόκειται για μια γελοιογραφία στην οποία εμφανίζονται ο Μωάμεθ και ο Μωυσής να ανταλλάσσουν χαιρετισμό πάνω από μία πόλη της Μέσης Ανατολής που βομβαρδίζεται
Το επίμαχο σκίτσο του Μωάμεθ