Κόσμος

Zara: Θύελλα αντιδράσεων με τη νέα καμπάνια – Καταγγελίες ότι θυμίζει την αιματοχυσία στη Γάζα

Σφοδρές αντιδράσεις και καλέσματα για μποϊκοτάζ στα ρούχα του έχει προκαλέσει η νέα καμπάνια των Zara, με τους χρήστες των social media να καταγγέλλουν ότι το concept της φωτογράφισης είναι… εμπνευσμένο από τον πόλεμο μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς και την αιματοχυσία στη Γάζα.

Η νέα συλλογή από σακάκια «The Jacket» των Zara δείχνει σκηνές με το μοντέλο, που φοράει τα νέα ρούχα της εταιρείας – κολοσσού στον χώρο της μόδας, να ποζάρει ανάμεσα σε ερείπια και κούκλες τυλιγμένες στα λευκά, οι οποίες μοιάζουν με τα σκεπασμένα σώματα των θυμάτων του πολέμου στη Γάζα.

Τα Zara ισχυρίζονται ότι η νέα περιορισμένης έκδοσης (limited) συλλογή ρούχων εκφράζει το πάθος για καλλιτεχνική έκφραση, ωστόσο οι αντιδράσεις είναι τόσες πολλές, που το hashtag #BoycottZara έγινε trend στο X (πρώην Twitter) με 110.000 δημοσιεύσεις.

Από τη μεριά της, η διευθύνουσα σύμβουλος της μάρκας μόδας Haute Hijab, η Melanie Elturk,, είπε για την καμπάνια των Zara: «Αυτό είναι άρρωστο. Τι είδους αρρωστημένες, διεστραμμένες και σαδιστικές εικόνες βλέπω;».

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που τα Zara βρίσκονται στο επίκεντρο αρνητικών σχολίων, καθώς στο παρελθόν ο ισραηλινός κάτοχος του franchise είχε ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων όταν φιλοξένησε τον εξτρεμιστή ισραηλινό υπουργό Itamar Ben Gvir στο σπίτι του.

https://twitter.com/Bernadotte22/status/1734073327696634297

https://twitter.com/EbrahimNasreen/status/1734116370831315358

Τα Zara συνεχίζουν την καμπάνια τους

 
 
 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη ZARA Official (@zara)

 
 
 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη ZARA Official (@zara)

Πάντως, παρά τις αντιδράσεις και τα σχόλια, η καμπάνια των Zara συνεχίζει κανονικά στα social media, ωστόσο έχουν κατέβει οι επίμαχες φωτογραφίες.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ο δύσκολος δρόμος προς την συμφωνία για την Γάζα: Το Ισραήλ κατά της Τουρκίας, τα σχέδια του Ερντογάν και ο τελευταίος λόγος στον Τραμπ
Για την συμμετοχή της Τουρκίας στις συνομιλίες είχε αρχικά ασκηθεί βέτο από το Ισραήλ, αλλά ο Τραμπ πίεσε το Ισραήλ να επιτρέψει τη συμμετοχή της Άγκυρας
Ο Τραμπ και ο Ερντογάν
Βίρτζίνια Τζιούφρε: «Τα ιδιωτικά τζετ του Έπσταϊν ήταν ιπτάμενα μέσα trafficking», «ήθελε να λογοδοτήσουν όλοι οι άνδρες» λέει η συγγραφέας του βιβλίου της
Η δημοσιογράφος που βοήθησε την Τζιουφρέ για τη συγγραφή του βιβλίου «Nobody's Girl» ζητά από τον πρίγκιπα Άντριου να μοιραστεί όλα όσα γνωρίζει για τον παιδεραστή
Το βιβλίο της Βιρτζίνια Τζουφρέ