Κόσμος

Εκλογές ΗΠΑ 2024: Η Μισέλ Ομπάμα υποψήφια Πρόεδρος;

Πριν από περίπου 2 εβδομάδες η Μισέλ Ομπάμα δήλωνε σε συνέντευξή της ότι μένει ξάγρυπνη τα βράδια από την αγωνία της για το αποτέλεσμα των προεδρικών εκλογών που θα γίνουν τον ερχόμενο Νοέμβριο στις ΗΠΑ. Εννοούσε πολύ απλά ότι εκείνη και εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο τρέμουν στην ιδέα της επανεκλογής του Ντόναλντ Τραμπ.

Σύμφωνα με πολιτικούς αναλυτές στις ΗΠΑ, τίποτα δεν γίνεται και δεν λέγεται τυχαία ενόψει των εκλογών. Οι Washington Times είχαν επίσης ένα εκτενές άρθρο με το οποίο υποστήριζαν ότι ο Τζο Μπάιντεν στην πορεία θα αποχωρήσει και οι Δημοκρατικοί θα κατεβάσουν υποψήφια την Μισέλ Ομπάμα. Την πρώτη μαύρη Πρόεδρο των ΗΠΑ.

Τα δημοσιεύματα στα αμερικανικά ΜΜΕ διαδέχονται το ένα το άλλο. Αρκετοί ήταν εκείνοι που δεν προσπέρασαν το άρθρο της Cindy Adams στη New York Post αλλά και του μακροχρόνιου συμβούλου του Trump Roger J. Stone Jr που εμφανίστηκαν βέβαιοι για την υποψηφιότητα αυτή.

Η New York Post αποκάλυψε μάλιστα ότι κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού του 2022, η Μισέλ Ομπάμα φέρεται να συναντήθηκε με εξέχοντες διευθύνοντες συμβούλους hedge funds στη Νέα Υόρκη, δηλώνοντας: «Θα είμαι υποψήφια και ζητώ την υποστήριξή σας».

Η Post μάλιστα έχει και χρονοδιάγραμμα: Τον Μάιο ο Τζο Μπάιντεν θα ανακοινώσει ότι δεν θα είναι υποψήφιος και τον Αύγουστο η Μισέλ Ομπάμα στο συνέδριο των Δημοκρατικών θα πάρει το χρίσμα.

Αν τελικά συμβεί αυτό, η Μισέλ Ομπάμα θα είναι η δεύτερη Πρώτη Κυρία – μετά την Χίλαρι Κλίντον – που θα διεκδικήσει το χρίσμα και την Προεδρία των ΗΠΑ. Και για πολλούς στις ΗΠΑ και όχι μόνο η Μισέλ Ομπάμα είναι μια κάποια λύσις…

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Αράχνες–«ζόμπι»: Ο μύκητας που προκαλεί τρόμο και θυμίζει το The Last of Us
Μύκητας που ανακαλύφθηκε πρόσφατα μετατρέπει αράχνες σε πραγματικά «ζόμπι», ένα φαινόμενο που τρομάζει κατοίκους και κηπουρούς σε όλο τον κόσμο, ενώ θυμίζει το σύμπαν της σειράς The Last of Us, γράφει η Wall Street Journal
Αράχνη
Τουρκικά λιμάνια ζητούν από τα πλοία να δηλώσουν ότι δεν έχουν σχέση με το Ισραήλ
Η εξέλιξη έρχεται λίγους μήνες μετά την απόφαση της Άγκυρας να διακόψει τις εμπορικές συναλλαγές με το Τελ Αβίβ, οι οποίες υπολογίζονταν σε περίπου 7 δισεκατομμύρια δολάρια ετησίως, λόγω του πολέμου στη Γάζα
Λιμάνι στην Τουρκία