Κόσμος

Γεωργία: Προφυλάκιση ακτιβίστριας που έριξε μπογιά σε θρησκευτική εικόνα με απεικόνιση του Στάλιν

Δικαστήριο στη Γεωργία διέταξε την προφυλάκιση για πέντε μέρες μιας γυναίκας η οποία «βεβήλωσε» θρησκευτική εικόνα που απεικονίζει τον Σοβιετικό ηγέτη Ιωσήφ Στάλιν, μετέδωσαν σήμερα Παρασκευή 2/2/2024 τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Η Ένωση Νέων Δικηγόρων της Γεωργίας, η οποία έχει αναλάβει την υπεράσπιση της γυναίκας, της Νάτα Περάντζε, δεν μπόρεσε να ανταποκριθεί άμεσα σε τηλεφωνική κλήση ούτε για την δίκη, ούτε για τα κίνητρα «βεβήλωσης» της εικόνας του Στάλιν, αλλά δήλωσε στο γεωργιανό πρακτορείο ειδήσεων InterPressNews ότι η εν λόγω γυναίκα φυλακίσθηκε με κατηγορίες χουλιγκανισμού, που συνιστά διοικητικό αδίκημα.

Το ειδησεογραφικό πρακτορείο δεν ανέφερε ποια γραμμή υιοθέτησαν οι δικηγόροι που ανέλαβαν την υπεράσπισή της.

Στα μέσα Ιανουαρίου είχε πραγματοποιηθεί διαδήλωση με τη συμμετοχή χιλιάδων Γεωργιανών που ζητούσαν να τιμωρηθεί αυστηρά η Περάντζε, η οποία είχε κατηγορηθεί ότι έριξε μπλε μπογιά στην εικόνα που είχε τοποθετηθεί στον ναό της Αγίας Τριάδας στο Τμπιλίσι, σε μια πράξη διαμαρτυρίας.

Οι συγκεντρωμένοι προέρχονταν από τον χώρο της ακροδεξιάς και επιχείρησαν να εισβάλλουν στο σπίτι της Περάντζε. Παραμένει ασαφές αν η διαμαρτυρία σχετιζόταν με την μπλε μπογιά στην θρησκευτική εικόνα ή στην «βεβήλωση» του γεννημένου στην Γεωργία Ιωσήφ Στάλιν.

 

Η κίνηση της ακτιβίστριας – που είχε καταγραφεί στις 9 Ιανουαρίου με άγνωστη τότε την υπαίτια – είχε προκαλέσει αναστάτωση στην πρώην Σοβιετική Δημοκρατία.

 

Ένα πλευρικό πλαίσιο της εικόνας περιλαμβάνει μια απεικόνιση του γεννημένου στη Γεωργία, Ιωσήφ Στάλιν – ενός δηλωμένου άθεου που κατέστειλε βίαια τη θρησκεία σε ολόκληρη τη Σοβιετική Ένωση – να ευλογείται από την Αγία Ματρώνα της Μόσχας, μια Ρωσίδα ορθόδοξη αγία, κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.

RELIGION GEORGIA STALIN

Ακτιβιστές και πιστοί της Ορθόδοξης Εκκλησίας όπως και ακροδεξιές ομάδες ζητούν η Περάντζε να διωχθεί ποινικά και να φυλακισθεί επειδή όπως λένε προέβη σε μια πράξη που πρόσβαλε την εικόνα και τα πιστεύω τους.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Μαντλίν ΜακΚάν: Αποφυλακίστηκε ο βασικός ύποπτος για την εξαφάνισή της
Σύμφωνα με το BBC ο 48χρονος Κρίστιαν Μπρίκνερ είναι από σήμερα ελεύθερος και θα φορά βραχιολάκι - Ο 48χρονος Γερμανός είχε καταδικαστεί για τον βιασμό ηλικιωμένης και αρνείται κάθε εμπλοκή με την υπόθεση ΜακΚάν
Ο βασικός ύποπτος για την εξαφάνιση της Μαντλίν ΜακΚάν, Κρίστιαν Μπρίκνερ
Νετανιάχου για Χαμάς: Αν βλάψουν μια τρίχα από το κεφάλι έστω και ενός ομήρου θα τους κυνηγήσουμε μέχρι το τέλος της ζωής τους
Η Χαμάς έχει μετακινήσει μερικούς από τους ομήρους, οι οποίοι κρατούνταν σε τούνελ, σε σκηνές και σπίτια προκειμένου να εμποδίσει τον ισραηλινό στρατό να επιτεθεί σε συγκεκριμένες περιοχές
Ο Μπέντζαμιν Νετανιάχου
Σοκαριστικές στιγμές σε τσίρκο στη Βραζιλία - Γυναίκα ακροβάτης που κρεμόνταν από τα μαλλιά της έπεσε στο κενό
Ο υπεύθυνος του τσίρκου Circo Robatiny στο οποίο εργαζόταν η ακροβάτης έριξε τις ευθύνες για το περιστατικό της πτώσης στην Ντίας και όχι σε βλάβη του εξοπλισμού
Ακροβάτης πέφτει στο κενό