Αγορές

Χρηματιστήριο Αθηνών: Στις 1.371,39 μονάδες ο Γενικός Δείκτης, με πτώση 1,08%

Με πτωτικές τάσεις στις τιμές των μετοχών άνοιξε σήμερα η συνεδρίαση στο Χρηματιστήριο Αθηνών, με την αγορά να υποχωρεί προς τις 1.370 μονάδες, εν μέσω αρνητικού κλίματος στις ευρωπαϊκές αγορές. O Γενικός Δείκτης  στις 11:00, διαμορφώνεται στις 1.371,39 μονάδες σημειώνοντας πτώση 1,08%, ενώ η αξία των συναλλαγών ανέρχεται στα 7,97 εκατ. ευρώ.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει πτώση σε ποσοστό 1,13%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης υποχωρεί σε ποσοστό 1,32% στο χρηματιστήριο. Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης οριακή άνοδο σημειώνει μόνο η μετοχή του ΟΤΕ (+0,07%).

Αντιθέτως τη μεγαλύτερη πτώση καταγράφουν οι μετοχές της Quest Συμμετοχών (-3,18%), της Σαράντης (-2,55%), της Coca Cola HBC (-2,18%) και της Elvalhalcor (-1,82%).

Ανοδικά κινούνται 10 μετοχές, 44 πτωτικά και 6 παραμένουν σταθερές.

Τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές: Q&R +1,26% και Centric +1,14%, ενώ τη μεγαλύτερη πτώση σημειώνουν οι μετοχές: Alpha Αστικά Ακίνητα -4,33% και Κυριακούλης -4,02%.

Ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Πτώση σημείωσαν οι ευρωπαϊκές μετοχές σήμερα στο ξεκίνημα των συναλλαγών, στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων δύο και πλέον εβδομάδων, εν μέσω κλιμάκωσης της έντασης στη Μέση Ανατολή.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 σημείωσε πτώση 1% στις 10:13 ώρα Ελλάδας, οδεύοντας προς την πρώτη εβδομαδιαία πτώση άνω του 1% από τα μέσα Ιανουαρίου.

Οι μετοχές των εταιριών ταξιδιών και αναψυχής σημείωσαν τη μεγαλύτερη πτώση, λόγω της αύξησης των τιμών στο πετρέλαιο μπρεντ εξαιτίας των φόβων για προβλήματα στην τροφοδοσία, μετά την κλιμάκωση των γεωπολιτικών εντάσεων στη Μέση Ανατολή.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Αγορές
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Αγορές: Περισσότερα άρθρα
Σήμερα το πρώτο crash test του νέου Γάλλου πρωθυπουργού με αγορές - Υποστηριχτής της αύξησης των αμυντικών δαπανών και φίλος των ακροδεξιών ο Λεκορνού
Την Παρασκευή, η Fitch Ratings έχει προγραμματίσει να ενημερώσει την αξιολόγησή της για την πιστοληπτική ικανότητα της Γαλλίας
Ο νέος πρωθυπουργός της Γαλλίας, Σεμπαστιάν Λεκορνού
Φωτιά στις τιμές του πετρελαίου από τις απειλές Τραμπ για δασμούς στους αγοραστές του ρωσικού πετρελαίου και την ισραηλινή επίθεση στη Ντόχα
Ο Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε σε Ευρωπαίους αξιωματούχους ότι είναι πρόθυμος να επιβάλει νέους, σαρωτικούς δασμούς στην Ινδία και την Κίνα για να ωθήσει τον Πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με την Ουκρανία — αλλά μόνο εάν το πράξουν και τα κράτη της ΕΕ
Ο Ντόναλντ Τραμπ χαιρετάει στρατιωτικά στο US Open 1