Αγορές

Χρηματιστήριο Αθηνών: Με άνοδο 1,13% ο Γενικός Δείκτης – Θετικό το κλίμα στην Ευρώπη

Ανοδικές τάσεις καταγράφουν οι τιμές των μετοχών στο άνοιγμα της σημερινής συνεδρίασης (8.5.2024) στο Χρηματιστήριο Αθηνών, μετά τις αργίες του Πάσχα, εν μέσω ήπιας ανοδικής κίνησης των ευρωπαϊκών αγορών.

O Γενικός Δείκτης Τιμών στο ελληνικό χρηματιστήριο στις 11:00, διαμορφώνεται στις 1.468,64 μονάδες σημειώνοντας άνοδο 1,13%. Η αξία των συναλλαγών ανέρχεται στα 26,68 εκατ. ευρώ. Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει άνοδο σε ποσοστό 1,25%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης ενισχύεται σε ποσοστό 0,74%.

Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές της Τιτάν (+2,90%), της Viohalco (+2,57%), της Πειραιώς (+2,08%) και της Coca Cola HBC (+2,01%). Αντιθέτως τη μεγαλύτερη πτώση καταγράφουν οι μετοχές της ΕΥΔΑΠ (-0,86%), της Σαράντης (-0,51%) και των ΕΛΠΕ (-0,48%).

Ανοδικά κινούνται 55 μετοχές, 9 πτωτικά και 16 παραμένουν σταθερές. Τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές: Optronics+9,92% και Minerva +4,13%, ενώ τη μεγαλύτερη πτώση σημειώνουν οι μετοχές: Λεβεντέρης (κ)-9,52% Flexopack -1,92%. 

Στην αγορά συναλλάγματος, το ευρώ έναντι του δολαρίου σημειώνει πτώση σε ποσοστό 0,12% και διαμορφώνεται στα 1,0746 δολάρια. Το ευρώ βρίσκεται στα 166,8310 γεν, στο 0,8605 με τη στερλίνα και στο 0,9762 με το ελβετικό φράγκο.

Η ισοτιμία του δολαρίου ενισχύεται σε ποσοστό 0,46% έναντι του γεν και διαμορφώνεται στα 155,2940 γεν. Η στερλίνα έναντι του δολαρίου σημειώνει πτώση 0,21% και διαμορφώνεται στα 1,2483 δολάρια. 

Θετικό ήταν το κλίμα στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια σήμερα (8.5.2024)  στην έναρξη των συναλλαγών, χάρη στα ισχυρά τριμηνιαία αποτελέσματα εταιριών.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 σημείωσε άνοδο 0,3% στις 10:20 ώρα Ελλάδας, στο υψηλότερο επίπεδο τουλάχιστον του τελευταίου μήνα. Ο δείκτης αναφοράς κατέγραψε χθες (7.5.2024) άλμα άνω του 1%.

Η μετοχή της Siemens Energy σημείωσε άλμα σχεδόν 13% μετά την ανακοίνωση των τριμηνιαίων αποτελεσμάτων, ενώ ενισχυμένη κατά 4,8% ήταν η μετοχή της ζυθοποιίας Anheuser-Busch Inbev.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Αγορές
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Αγορές: Περισσότερα άρθρα
Σήμερα το πρώτο crash test του νέου Γάλλου πρωθυπουργού με αγορές - Υποστηριχτής της αύξησης των αμυντικών δαπανών και φίλος των ακροδεξιών ο Λεκορνού
Την Παρασκευή, η Fitch Ratings έχει προγραμματίσει να ενημερώσει την αξιολόγησή της για την πιστοληπτική ικανότητα της Γαλλίας
Ο νέος πρωθυπουργός της Γαλλίας, Σεμπαστιάν Λεκορνού
Φωτιά στις τιμές του πετρελαίου από τις απειλές Τραμπ για δασμούς στους αγοραστές του ρωσικού πετρελαίου και την ισραηλινή επίθεση στη Ντόχα
Ο Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε σε Ευρωπαίους αξιωματούχους ότι είναι πρόθυμος να επιβάλει νέους, σαρωτικούς δασμούς στην Ινδία και την Κίνα για να ωθήσει τον Πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με την Ουκρανία — αλλά μόνο εάν το πράξουν και τα κράτη της ΕΕ
Ο Ντόναλντ Τραμπ χαιρετάει στρατιωτικά στο US Open 1