Κόσμος

Η Ρωσία απειλεί τη Δύση με αντίποινα αν κατασχεθούν έσοδα από τα περιουσιακά στοιχεία της

H Mόσχα απειλεί με αντίποινα τη Δύση εάν κατασχεθούν έσοδα από ρωσικά περιουσιακά στοιχεία, καθώς η εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών, Μαρία Ζαχάροβα, δήλωσε σήμερα (19.6.2024), ότι η Ρωσία διαθέτει «σημαντικές ποσότητες» δυτικών περιουσιακών στοιχείων και ιδιοκτησιών.

Οι ηγέτες της Ομάδας των Επτά (G7) περισσότερο ανεπτυγμένων βιομηχανικών κρατών συμφώνησαν την περασμένη εβδομάδα σε σύνοδο κορυφής στην Ιταλία να χρησιμοποιήσουν τους τόκους από ρωσικά περιουσιακά στοιχεία, τα οποία είναι παγωμένα στη Δύση, για να χορηγήσουν δάνειο 50 δισ. δολαρίων στην Ουκρανία.

Η Ρωσία λέει πως μια τέτοια ενέργεια θα ήταν παράνομη και θα είχε αντίκτυπο αρνητικό για τη Δύση, υπονομεύοντας την εμπιστοσύνη στο παγκόσμιο χρηματοοικονομικό σύστημα.

«Η χώρα μας έχει σημαντικές ποσότητες δυτικών κεφαλαίων και ιδιοκτησιών που βρίσκονται υπό ρωσική δικαιοδοσία· όλα αυτά θα μπορούσαν να αποτελέσουν στόχους ρωσικών πολιτικών και ενεργειών αντιποίνων», δήλωσε η Ζαχάροβα στους δημοσιογράφους.

«Φυσικά κανένας δεν πρόκειται να αποκαλύψει σ’ εσάς τη φύση αυτών των αντιποίνων. Όμως το οπλοστάσιο πολιτικών και οικονομικών αντιμέτρων είναι ευρύ».

Η Ζαχάροβα δήλωσε επίσης ότι η Ρωσία έχει λάβει «απ’ ευθείας σήματα» από μερικές χώρες της G7 ότι δεν θα πάρουν μέρος σε τέτοια ενέργεια «επειδή καταλαβαίνουν ότι το κόστος θα είναι εξαιρετικά οδυνηρό». Δεν κατονόμασε τις χώρες ούτε έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες για να τεκμηριώσει αυτό τον ισχυρισμό.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Βρέθηκαν τα λείψανα της 9χρονης Μέλοντι που αγνοούνταν επί 2 μήνες στις ΗΠΑ - Συνελήφθη η μητέρα της και δηλώνει αθώα
Έπειτα από έρευνες εντοπίστηκε φυσίγγιο στην αποθήκη της μητέρας, το οποίο ταιριάζει με φυσίγγια που βρέθηκαν κοντά στα λείψανα της άτυχης Μέλοντι, τα οποία εντόπισε τυχαία ένα ζευγάρι στην πολιτεία Γιούτα
Η 9χρονη Μέλοντι που αγνοούνταν για πάνω από 2 μήνες
Ο Ζελένσκι αποφασισμένος να «κάνει ό,τι χρειαστεί για να σταματήσει τον πόλεμο» – «Η Ουκρανία δεν βιάζεται για επίλυση με ειρηνικά μέσα» λέει ο Πούτιν
«Σε αυτόν τον πόλεμο κατά της Ουκρανίας, θέλουμε ειρήνη, ενώ η Ρωσία επιδεικνύει την επιθυμία να συνεχίσει, αν ολόκληρος η Ευρώπη και η Αμερική είναι στο πλευρό μας, μαζί θα σταματήσουμε τον Πούτιν» τονίζει ο Ζελένσκι
Βολοντίμιρ Ζελένσκι και Βλαντίμιρ Πούτιν