Πολιτική

Παυσανίας Παπαγεωργίου για την πισίνα Κασσελάκη: Δεν υπήρξε καμία εκσκαφή, δεν είναι κακό να θέλει κανείς να κάνει ποδόλουτρο

Για «λυμένο ζήτημα» κάνει λόγο ο αναπληρωτής εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Παυσανίας Παπαγεωργίου, αναφερόμενος στο δημοσίευμα του Πρώτου Θέματος όσον αφορά την πισίνα στο σπίτι του Στέφανου Κασσελάκη στις Σπέτσες, για την οποία έχει προκληθεί μεγάλος σάλος.

Μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα τη Δευτέρα (05.08.24) κι υποστηρίζοντας ότι «δεν γνωρίζει τι είναι το κτίριο», ο Παυσανίας Παπαγεωργίου ισχυρίστηκε ότι δεν έγινε καμία εκσκαφή για την πισίνα στο σπίτι του Στέφανου Κασσελάκη, όπως προκύπτει από την απάντηση που δόθηκε.

«Γεννάται ένα θέμα το οποίο έχει να κάνει με το πώς φτάνει κάθε ζήτημα στη δημοσιότητα και στο δημόσιο λόγο και αν κάποιος τρέχει γρήγορα να δώσει δικές του προσωπικές απαντήσεις ή τις απαντήσεις οι οποίες είναι αντικειμενικές και να μπορέσει να ρίξει ακόμα περισσότερες πληροφορίες σε αυτό για το οποίο ερωτάται. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, ο λόγος για τον οποίο ρωτάτε είναι ότι προηγήθηκε ένα δημοσίευμα στον Τύπο.

Αυτό το δημοσίευμα δεν είχε να δείξει κάτι το οποίο κατηγορούνταν ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, όπως κάποιο πρόστιμο, κάποιο διοικητικό έλεγχο, κάτι για το οποίο ήθελε να ρωτήσει. Πήρε κάτι το οποίο βρήκε ως αίτημα, το συνάρτησε με κάποιες αεροφωτογραφίες και έθεσε ένα ερώτημα. Από τη στιγμή λοιπόν, που για τέτοιου μεγέθους ζητήματα, υπάρχει αμέσως μια απάντηση, μια προσέγγιση και μια επεξήγηση, νομίζω ότι αντί-βαίνει στο μέγεθος το οποίο ήταν εξαρχής και όχι στο μέγεθος στο οποίο μπορεί να δοθεί, για να εκμεταλλευθεί από οποιονδήποτε. Με απλά λόγια σας λέω ότι όταν ερωτάται κάποιος για ένα τέτοιο ζήτημα και απαντάει αμέσως θα περίμενα να ακούσω κάποιο άλλο ερώτημα το οποίο να ζητάει ακόμα περισσότερες πληροφορίες, αλλά δεν είναι ζήτημα το οποίο απασχολεί το δημόσιο πολιτικό λόγο», είπε αρχικά ο ίδιος.

Και συνέχισε, λέγοντας: «Κι εγώ παίρνω τα λόγια τα οποία βρέθηκαν στην απάντηση και είπαν ότι δεν υπήρξε καμία εκσκαφή. Για να γίνει μία πισίνα χρειάζεται μία εκσκαφή. Άρα, θεωρώ κι εγώ ότι αυτό το ζήτημα είναι ένα ζήτημα το οποίο έχει λυθεί, έχει εξηγηθεί. Έχει τις ακόλουθες άδειες από την πολεοδομία και αφορά την προσέγγιση την οποία γίνεται σε ένα νησί το οποίο πάντοτε είχε ειδικούς κανόνες και ειδικούς κανονισμούς (…). Από εκεί και πέρα ας το βάλουμε στο μέγεθος το οποίο του αρμόζει. Το να θέλει να βρέξει κάποιος τα πόδια του στα νερά, είτε αυτά είναι βαθιά, είτε είναι δύσκολα, είτε είναι στο 1 και 20, για να μπορέσει να κάνει ένα ποδόλουτρο, δεν έχει καμία σχέση το να το παίρνουμε και να το κάνουμε ένα τόσο μεγάλο ζήτημα, όταν ειδικά δίνεται η απάντηση μέσα σε ένα 24ωρο. Δεν υπήρξε κανένα ζήτημα το οποίο δεν δόθηκε ή αποκρύφτηκε».

Τέλος, στο ερώτημα αν ενδέχεται ο Παύλος Πολάκης να επιστρέψει στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, ο Παυσανίας Παπαγεωργίου είπε πως δεν γνωρίζει, τονίζοντας παράλληλα πως αν υπάρξει κάποια εξέλιξη σίγουρα θα βγει αμέσως, ακόμα και μέσα στον Αύγουστο, στη δημόσια κριτική.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Μητσοτάκης στο Breitbart: «Ο Τραμπ θα περάσει καλά στην Ελλάδα, είμαστε περήφανοι για τη φιλοξενία μας και ελπίζουμε να συμφωνήσει με το Ιράν»
Όσα είπε ο Έλληνας πρωθυπουργός για Τραμπ, Ιράν, Γάζα και τις έρευνες των Exxon Mobil και Chevron στην χώρα - Η συνέντευξή του στο Breitbart News, στο πλαίσιο του Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών
Κυριάκος Μητσοτάκης 6
Μαρινάκης κατά Ανδρουλάκη για το «ντιλάρισμα» με τους «13» του ΟΠΕΚΕΠΕ: «Όσο και αν πιέζεται από τις δημοσκοπήσεις, δεν πρέπει να ξεχνά τον θεσμικό του ρόλο»
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κατηγορεί τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης και πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ για διαστρέβλωση και πολιτική πίεση
Παύλος Μαρινάκης
Νέα σύγκρουση ΠΑΣΟΚ – Μαξίμου για τους «13» του ΟΠΕΚΕΠΕ: «Μαζεύει το χάσμα» απαντά στη ΝΔ η Χαριλάου Τρικούπη
Η αξιωματική αντιπολίτευση ανεβάζει εκ νέου τους τόνους, βλέποντας προσπάθεια εσωτερικής πυρόσβεσης στο κυβερνητικό στρατόπεδο μετά τις βολές κατά Σκέρτσου
Τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ στη Χαριλάου Τρικούπη