Κόσμος

Ρωσία: Στις φλόγες δεξαμενές καυσίμων στο Ροστόφ μετά από επίθεση ουκρανικών drones

Μεγάλο χτύπημα σε δεξαμενές καυσίμων στη Ρωσία πραγματοποίησαν drones από την Ουκρανία προκαλώντας πυρκαγιά.

Το χτύπημα των drones από την Ουκρανία έγινε τα ξημερώματα της Τετάρτης (28.08.2024) σε δεξαμενές της εγκατάστασης αποθήκευσης καυσίμων Γκλουμπακίνσκαγια, στην περιφέρεια Ροστόφ της Ρωσίας.

Ο περιφερειάρχης Βασίλι Γκόλουμπεφ έκανε γνωστό ότι καταρρίφθηκαν τέσσερα ουκρανικά drones, χωρίς να κάνει λόγο για επίθεση στην εγκατάσταση αποθήκευσης καυσίμων.

Το κανάλι Baza, που θεωρείται πως συνδέεται με τις ρωσικές υπηρεσίες ασφαλείας, έκανε λόγο για τουλάχιστον τρεις δεξαμενές στις φλόγες.

Άλλη εγκατάσταση αποθήκευσης καυσίμων στην ίδια περιφέρεια, στην περιοχή Πραλετάρσκ, εξακολουθεί να καίγεται 10 ημέρες αφού δέχθηκε επίθεση, σύμφωνα με ρωσικές πηγές.

 

 

Συχνά οι ρωσικές αρχές αποφεύγουν να αποκαλύψουν την πλήρη έκταση των ζημιών που προκαλούν οι ουκρανικές επιθέσεις εν μέσω του πολέμου που διαρκεί κάπου τριάντα μήνες.

 

Μονάδες της ρωσικής αντιαεροπορικής άμυνας κατέρριψαν 12 ουκρανικά μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα που εξαπολύθηκαν κατά τη διάρκεια της νύχτας εναντίον των περιφερειών Ραστόφ και Βαρόνεζ, μεταδίδουν ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων επικαλούμενα ανακοίνωση του υπουργείου Άμυνας στη Μόσχα.

Στο μεταξύ πτήσεις ακυρώθηκαν νωρίς σήμερα το πρωί στο αεροδρόμιο του Καζάν στη ρωσική δημοκρατία του Ταταρστάν για λόγους ασφαλείας, μετέδωσαν ρωσικά κρατικά πρακτορεία ειδήσεων επικαλούμενα τη ρωσική υπηρεσία πολιτικής αεροπορίας Rosaviatsia.

«Για να διασφαλίσουμε την ασφάλεια των πολιτικών αεροσκαφών … δεν προσγειώνονται ούτε απογειώνονται πτήσεις στο αεροδρόμιο από τις 7 π.μ. ώρα Μόσχας (και ώρα Ελλάδας)», ανακοίνωσε η Rosaviatsia, σύμφωνα με το TASS.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Τι είναι οι «Μπλε Δράκοι» που τρομάζουν τους κολυμβητές – Το εντυπωσιακό αλλά επικίνδυνο θαλάσσιο πλάσμα
Σπάνιοι, εντυπωσιακοί και επικίνδυνοι: οι «Μπλε Δράκοι» έχουν προκαλέσει συναγερμό σε παραλίες της Μεσογείου, καθώς το τσίμπημά τους μπορεί να αποδειχθεί θανατηφόρο
Μπλε δράκοι
Ο Τραμπ βλέπει τον εαυτό του ως Νίξον απέναντι στον Χρουστσόφ: «Αδύνατο να κερδίσεις πόλεμο χωρίς επίθεση στη χώρα – εισβολέα»
Ο Αμερικανός πρόεδρος δημοσίευσε φωτογραφία – σύγκριση με το ιστορικό «Kitchen Debate» του 1959 και επανέλαβε ότι αν ήταν στον Λευκό Οίκο ο πόλεμος στην Ουκρανία δεν θα είχε ξεκινήσει ποτέ
Ο Ντόναλντ Τραμπ και ο Βλαντίμιρ Πούτιν 1
Ισραήλ: Εντολή Νετανιάχου για διαπραγματεύσεις απελευθέρωσης των ομήρων και κατάπαυση πυρός
Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ δήλωσε ότι έδωσε το «πράσινο φως» για συνομιλίες με στόχο μια συμφωνία για τους ομήρους και μια κατάπαυση του πυρός στη Γάζα, χωρίς ωστόσο να στείλει αντιπροσωπεία στο Κατάρ ή στην Αίγυπτο
Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπέντζαμιν Νετανιάχου 1
Πυρκαγιές στην Ευρώπη: Ρεκόρ με περισσότερα από 10 εκατομμύρια στρέμματα καμένα το 2025
Οι δασικές πυρκαγιές έχουν ήδη καταστρέψει μια έκταση ίση με την Κορσική, ξεπερνώντας μέσα σε οκτώ μήνες το προηγούμενο ρεκόρ του 2017, σύμφωνα με τα στοιχεία του ευρωπαϊκού συστήματος EFFIS
Πυρκαγιά στην Πορτογαλία
Ο Βλαντίμιρ Πούτιν απαιτεί την παράδοση του Ντονμπάς και την παραίτηση της Ουκρανίας από την ένταξη στο ΝΑΤΟ για συμφωνία ειρήνης
Σύμφωνα με πηγές που επικαλείται το Reuters, ο Ρώσος πρόεδρος ζήτησε από το Κίεβο να παραδώσει πλήρως το Ντονμπάς, να παραιτηθεί από την ένταξη στο ΝΑΤΟ και να απαγορεύσει την ανάπτυξη δυτικών στρατευμάτων στο έδαφός του
Ο Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Ντόναλντ Τραμπ και ο Πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν 1