Κόσμος

Βιετνάμ: Στους 127 οι νεκροί από τον τυφώνα Γιάγκι – Πάνω από 59.000 άνθρωποι εγκατέλειψαν τα σπίτια τους

Σε κατάσταση συναγερμού βρίσκεται τις τελευταίες ημέρες το Βιετνάμ που πλήττεται από τον τυφώνα Γιάγκι, την ισχυρότερη καταιγίδα των 30 χρόνων στη χώρα.

Μέχρι στιγμής τουλάχιστον 127 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους, πολλοί έχουν τραυματιστεί και πάνω από 59.000 εγκατέλειψαν τα σπίτια τους στο βόρειο Βιετνάμ, από τις πλημμύρες που προκάλεσε ο τυφώνας.

Σχεδόν 18.000 σπίτια στην επαρχία Γεν Μπάι βρίσκονται ήδη μέσα στο νερό και πάνω από 1.5 εκατομμύριο άνθρωποι είναι χωρίς ρεύμα, σύμφωνα με τα δελτία των αρχών για τον τυφώνα Γιάγκι.

Η μεγαλύτερη καταστροφή στη χώρα συνέβη όταν τα ερμητικά νερά του Κόκκινου Ποταμού γκρέμισαν σαν τραπουλόχαρτο μία γέφυρα, με αρκετά αυτοκίνητα να πέφτουν στο κενό.vietnam tifwnas rvietnam tifwnas r

vietnam tifwnas r

Οι άνεμοι ξεπέρασαν σε ταχύτητα τα 200 χιλιόμετρα την ώρα ενώ ο τυφώνας προκάλεσε κατολισθήσεις, καταστροφές σε κτίρια και πολλά τροχαία δυστυχήματα.

Τα σχολεία έκλεισαν προσωρινά σε 12 επαρχίες.

Αυτή τη στιγμή εθελοντές και αρχές παραδίδουν είδη πρώτης ανάγκης σε όσους έχουν εγκλωβιστεί.

Φωτογραφίες Reuters – Minh Nguyen

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Πάπας Λέων ΙΔ’: «Αξιοποιούμε την πολύτιμη κληρονομιά του Φραγκίσκου και πορευόμαστε με την ίδια ελπίδα που πηγάζει από την πίστη»
Με αναφορά στο όνομα που επέλεξε και στην παρακαταθήκη του Φραγκίσκου, ο νέος πάπας υπογράμμισε: «Αισθανόμενος ότι πρέπει να ακολουθήσω αυτά τα χνάρια, σκέφτηκα να λάβω το όνομα Λέων ο ΙΔ'»
Ο Πάπας Λέων ΙΔ΄ μιλάει κατά τη διάρκεια συνάντησης με τους καρδιναλίους στο Βατικανό
Μάργκοτ Φρίντλεντερ: Πέθανε η γηραιότερη επιζήσασα του ολοκαυτώματος σε ηλικία 103 ετών
Μετά την επιστροφή της στη Γερμανία, η Friedländer έδωσε πολυάριθμες ομιλίες και επισκέφθηκε πολλά γερμανικά σχολεία για να συνομιλήσει με παιδιά και νέους - υπήρξε εξέχουσα φωνή στη σύγχρονη Γερμανία
Η Margot Friedländer