Κόσμος

Λωρίδα της Γάζας: Τα 2/3 των κτιρίων έχουν καταστραφεί ή υποστεί ζημιές

Μεγάλες είναι οι ζημιές που έχουν υποστεί τα κτίρια στη Λωρίδα της Γάζας από την έναρξη του πολέμου τον Οκτώβριο του 2023.

Όπως ανακοίνωσαν τα Ηνωμένα Έθνη τα δύο τρίτα των κτιρίων στη Λωρίδα της Γάζας έχουν καταστραφεί ή υποστεί ζημιές από την επίθεση του Ισραήλ.

Παρουσιάζοντας την εκτίμησή του σχετικά με τις ζημιές, το Δορυφορικό Κέντρο του ΟΗΕ (Unosat) ανέφερε πως οι φωτογραφίες πολύ υψηλής ευκρίνειας που  την 3η και 6η Σεπτεμβρίου δείχνουν μια σαφή επιδείνωση της κατάστασης σε αυτόν τον τομέα.

Αυτή η ανάλυση «δείχνει ότι τα δύο τρίτα του συνόλου των υποδομών στη Λωρίδα της Γάζας έχουν υποστεί ζημιές», επισημαίνει το Unosat, το οποίο στεγάζεται στη Γενεύη, στο Ινστιτούτο των Ηνωμένων Εθνών για την Εκπαίδευση και την Έρευνα (Unitar).

Αυτές οι «υποδομές» περιλαμβάνουν κάθε είδους κατασκευές.

«Το 66% αυτών των κτιρίων που καταστράφηκαν στη Λωρίδα της Γάζας ισοδυναμεί με ένα σύνολο 163.778 υποδομών», διευκρίνισε.

Η προηγούμενη εκτίμηση, που βασιζόταν σε φωτογραφίες οι οποίες χρονολογούνταν από τις αρχές Ιουλίου, καθόριζε πως το 63% των «υποδομών» του παλαιστινιακού θύλακα είχε πληγεί.

Σύμφωνα με τα επικαιροποιημένα στοιχεία, «52.564 «υποδομές» έχουν καταστραφεί, 18.913 έχουν υποστεί σοβαρές ζημιές, 35.591 έχουν «πιθανώς» υποστεί ζημιές και 56.710 έχουν «μετρίως πληγεί».

Η πόλη της Γάζας έχει κυρίως πληγεί, με 36.611 «υποδομές» κατεστραμμένες, προσθέτει το Unosat στο δελτίο Τύπου που εξέδωσε.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Το FBI σταμάτησε 18χρονο που σχεδίαζε τρομοκρατική επίθεση στη Βόρεια Καρολίνα εμπνεόμενος από τον ISIS
Ο 18χρονος Christian Sturdivant σχεδίαζε τρομοκρατική επίθεση σε παντοπωλείο και fast food εστιατόριο, πριν συλληφθεί από το FBI το οποίο τον είχε στο στόχαστρο από το 2022, που είχε αποπειραθεί να σκοτώσει έναν γείτονά του
Αστυνομικοί του FBI
Νέο συγκλονιστικό βίντεο από τη στιγμή που η φονική πυρκαγιά εξαπλώνεται στο μπαρ του Κραν Μοντανά στην Ελβετία
Στο βίντεο οι θαμώνες του μπαρ φαίνεται να μην έχουν αντιληφθεί τη σοβαρότητα της κατάστασης, αφού αρκετοί σήκωσαν τα κινητά τους για να βιντεοσκοπήσουν τις φλόγες
Ελβετία
5
Θρίλερ με την 15χρονη Αλίκη Καλλέργη που αγνοείται μετά τη φωτιά στο Κραν Μοντανά στην Ελβετία: «Δεν έχει ταυτοποιηθεί, προσευχηθείτε» λέει ο αδερφός της
Ο κολλητός φίλος της κοπέλας έγραψε στο Instagram πως η σορός της κοπέλας ταυτοποιήθηκε, κάτι που το διέψευσε ο αδερφός της: «Δεν έχει αναγνωριστεί ακόμη, παρακαλώ προσευχηθείτε μέχρι την τελευταία στιγμή», αναφέρει χαρακτηριστικά. 
Ο Ρομαίν και η 15χρονη αδερφή του Αλίκη που σκοτώθηκε από τη φωτιά στο Κραν Μοντανά 8
Θαύμα στην πύρινη κόλαση του Κραν Μοντανά: Νεαρός παγιδεύτηκε στο μπαρ κρατώντας έναν σταυρό – «Η φωτιά τον απέφυγε κι επέζησε»
Η Λετίσια Πλας περιγράφει πώς ένας νεαρός, ανήμπορος να διαφύγει καθώς οι έξοδοι στο μπαρ είχαν αποκλειστεί, κάθισε στο πάτωμα κρατώντας έναν σταυρό στα χέρια του
Η αυτόπτης μάρτυρας Λετίσια Πλας