Κόσμος

Κάμαλα Χάρις: Απαραίτητη η αποκλιμάκωση της κρίσης στη Μέση Ανατολή

Είναι απαραίτητη η αποκλιμάκωση της κρίσης στη Μέση Ανατολή, τόνισε χθες (10.10.2024) η αντιπρόεδρος των ΗΠΑ και υποψήφια των Δημοκρατικών στις προεδρικές εκλογές της 5ης Νοεμβρίου, Κάμαλα Χάρις.

Η δήλωση της Κάμαλα Χάρις, έρχεται εν μέσω ανησυχίας για περιφερειακή ανάφλεξη την ώρα που το Ισραήλ συνεχίζει τις στρατιωτικές επιχειρήσεις του σε Λίβανο και Γάζα, ενώ απειλεί το Ιράν με αντίποινα για την πυραυλική επίθεση που δέχθηκε την 1η Οκτωβρίου.

Η Κάμαλα Χάρις δήλωσε ότι το Ισραήλ πρέπει να σταματήσει τις στρατιωτικές επιχειρήσεις του εναντίον της παλαιστινιακής Χαμάς και της λιβανέζικης Χεζμπολάχ.

«Πρέπει να καταλήξουμε σε κατάπαυση του πυρός, τόσο σε ό,τι αφορά αυτά που συμβαίνουν στον Λίβανο όσο και, φυσικά, στη Γάζα», είπε σε δημοσιογράφους στο Λας Βέγκας.

«Εργαζόμαστε ακατάπαυστα για αυτόν τον σκοπό, αλλά είναι απαραίτητο να σταματήσουν αυτοί οι πόλεμοι και πρέπει οπωσδήποτε να αποκλιμακώσουμε όσα συμβαίνουν στην περιοχή», συμπλήρωσε η αντιπρόεδρος των ΗΠΑ.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Το Άρθρο 5 του ΝΑΤΟ και οι φόβοι για έναν Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο με τη Ρωσία
Οι παραβιάσεις από ρωσικά drones στην Πολωνία εντείνουν τον κίνδυνο άμεσης αντιπαράθεσης μεταξύ Μόσχας και ΝΑΤΟ, θέτοντας στο επίκεντρο το κρίσιμο ερώτημα της ενεργοποίησης του Άρθρου 5 της Συμμαχίας
Το λογότυπο του ΝΑΤΟ 1
Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και Πατριάρχης Ιεροσολύμων συναντήθηκαν στην Κωνσταντινούπολη: Γάζα και Άγιοι Τόποι στο επίκεντρο
Ο Τούρκος πρόεδρος χαρακτήρισε «γενοκτόνο» τον Μπέντζαμιν Νετανιάχου και δήλωσε πως είναι απαράδεκτες οι ενέργειες του Ισραήλ που στοχεύουν να βλάψουν το ιστορικό της καθεστώς και την ιερότητα της Ιερουσαλήμ
Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων 3
Politico: Γιατί ο Βλαντιμίρ Πούτιν δεν σκοπεύει να τερματίσει τον πόλεμο – Η υπόσχεση για νίκη και η πεποίθηση πως θα «γλιτώσει»
«Έχει την επιθυμία να καταστρέψει το ΝΑΤΟ, να δείξει πως είναι άχρηστο. Απέδειξε πως μπορεί να επιτεθεί στις χώρες του ΝΑΤΟ και ότι αυτές δεν διαθέτουν αμυντικά συστήματα»
Βλαντιμίρ Πούτιν 8
Ο πατέρας του δράστη αναγνώρισε τον γιο του στα βίντεο δολοφονίας του Τσάρλι Κερκ - «Συγκατοικούσε με τρανς άτομο»
Τα αποτυπώματα που άφησε στην ταράτσα ο δράστης και οδήγησαν στην ταυτοποίησή του και το θάρρος του πατέρα να δώσει στις αρχές το παιδί του - Αντιμέτωπος με θανατική ποινή ο 22χρονος δολοφόνος
Ύποπτος για τη δολοφονία του Τσάρλι Κιρτ
6
Ζελένσκι για drones σε Πολωνία και Ρουμανία: «Η Ρωσία επεκτείνει τον πόλεμο, μην περιμένετε βαλλιστικούς πυραύλους για να πάρετε αποφάσεις»
Το μήνυμα του Ουκρανού προέδρου προς ΝΑΤΟ, Ευρώπη, G7 και G20 - «Γνώριζαν που πετούσαν τα drones τους», είπε τονίζοντας πως δεν ήταν τυχαία περιστατικά
Βολοντίμιρ Ζελένσκι 8