Κόσμος

Ντόναλτ Τραμπ: «Πρόκειται για βλακείες» υποστήριξε ο 49χρονος που βρέθηκε με όπλα κοντά σε συγκέντρωσή του

Μια νέα απόπειρα δολοφονίας κατά του Ντόναλντ Τραμπ εικάζεται ότι αποφεύχθηκε τελευταία στιγμή στην Καλιφόρνια, καθώς οι Αρχές προχώρησαν στη σύλληψη ενός άνδρα 49 ετών, όπου μέσα στο αυτοκίνητό του έφερε όπλα και γεμιστήρες.

Η σύλληψη έγινε το Σάββατο (12.10.2024) ενώ το ίδιο βράδυ ο 49χρονος αφέθηκε ελεύθερος με εγγύηση. Στο αυτοκίνητό του, κοντά σε προεκλογική συγκέντρωση του Ντόναλντ Τραμπ στην Καλιφόρνια, βρέθηκε ένα τουφέκι, ένα πιστόλι με σφαίρες και γεμιστήρας μεγάλης χωρητικότητας. 

Ο άνδρας που συνελήφθη είναι ο Vem Miller, 49 ετών και κάτοικος του Λας Βέγκας. Σύμφωνα με την αστυνομία, δεν απειλήθηκε ποτέ η η ασφάλεια του Τραμπ ή των παρευρισκομένων στην εκδήλωση. 

Ο Μίλερ αφέθηκε ελεύθερος, αφού κατέβαλε εγγύηση ύψους 5.000 δολαρίων, ενώ θα εμφανιστεί ενώπιον δικαστηρίου στις 2 Ιανουαρίου.

Ο ίδιος υποστήριξε στη NYPost ότι «αυτές οι κατηγορίες είναι τελείως βλακείες». «Είμαι καλλιτέχνης, είμαι το τελευταίο άτομο που θα προκαλούσε βία και κακό σε κανέναν» είπε.

Ποιος είναι ο Μίλερ

Ο Μίλερ έχει απασχολήσει ξανά τις Αρχές για μικροσυμπλοκές, ενώ θεωρείται πως είναι μέλος ενός κινήματος που ονομάζεται κυρίαρχοι πολίτες. Πρόκειται για ένα ακροδεξιό κίνημα που δεν πιστεύει σε κυβερνήσεις και βασίζεται σε διάφορες θεωρίες συνωμοσίας.

Ο 49χρονος είναι εγγεγραμμένος Ρεμπουμπλικάνος και μάλιστα το 2022 είχε θέσει ανεπιτυχώς υποψηφιότητα για τη συνέλευση στην Πολιτεία της Νεβάδα, σύμφωνα με τη NYPost. 

Είναι ιδιοκτήτης της εταιρείας CBD με έδρα την Καλιφόρνια και ο ίδιος είναι ιδιαίτερα δραστήριος στο διαδίκτυο. 

Πώς τον εντόπισαν οι αστυνομικοί

Οι αστυνομικοί τον σταμάτησαν σε έλεγχο κοντά στη συγκέντρωση στο Κοατσέλα λίγο πριν φτάσει ο Ντόναλντ Τραμπ.

Ο σερίφης της κομητείας Ρίβερσαϊντ Τσαντ Μπιάνκο είπε σε συνέντευξη Τύπου την Κυριακή ότι οι βοηθοί του πιθανότατα «σταμάτησαν μια τρίτη απόπειρα δολοφονίας».

Ωστόσο, ένας ομοσπονδιακός αξιωματούχος είπε ότι δεν υπάρχει καμία ένδειξη ότι υπήρξε απόπειρα δολοφονίας κατά του Τραμπ το Σάββατο.

Οι αστυνομικοί της κομητείας Ρίβερσαϊντ «παρατήρησαν ότι το εσωτερικό του οχήματος ήταν σε αταξία και είχε ψεύτικη πινακίδα κυκλοφορίας».

Είχε στην κατοχή του διαβατήρια και άδεια οδήγησης με διαφορετικό ονόματα, η πινακίδα ήταν αυτοσχέδια και πάνω του είχε πλαστή ταυτότητα δημοσιογράφου για τον χώρο των VIP θεατών. 

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
«Θα συμβεί απόψε» λέει ο Τραμπ – Με ανθρώπινες αλυσίδες σε εργοστάσια ηλεκτρικής ενέργειας, απαντά το Ιράν
Ανθρώπινες αλυσίδες έχουν σχηματιστεί στην White Bridge, καθώς και στο εργοστάσιο ηλεκτρικής ενέργειας του Καζερούν, ανάμεσα στο πλήθος είναι επίσης γυναίκες καθώς και παιδιά
Ιράν
7
Δύο αδέρφια ανάμεσα στους τρεις δράστες της τρομοκρατικής επίθεσης στο προξενείο του Ισραήλ στην Τουρκία
Σε δήλωση του τουρκικού υπουργείου Εσωτερικών, ο ένοπλος που εξουδετερώθηκε φέρεται να είχε σχέσεις με το «Ισλαμικό Κράτος», αν και καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει την ευθύνη για την επίθεση
Κωνσταντινούπολη
«Κόκκινος συναγερμός» στην Τουρκία μετά την τρομοκρατική επίθεση με έναν νεκρό και 4 τραυματίες στο προξενείο του Ισραήλ – Ήθελαν να εισβάλλουν και να σπείρουν τον θάνατο
Είναι η πιο σοβαρή τρομοκρατική επίθεση που έχει γίνει από την αρχή του πολέμου - Η αντίδραση του ισραηλινού υπουργείου Εξωτερικών
πυροβολισμοί
Ο Τραμπ απειλεί με αφανισμό το Ιράν: Ένας ολόκληρος πολιτισμός θα πεθάνει απόψε, δεν θέλω αλλά μάλλον θα συμβεί
Δραματικό τελεσίγραφο ή ακόμη ένα παραλήρημα ενός προέδρου που έχει εγκλωβιστεί σε έναν πόλεμο που ποτέ δεν ήθελε; Ο Ντόναλντ Τραμπ απειλεί τους Ιρανούς με αφανισμό, ανακαλύπτει ένα νέο καθεστώς και αναφωνεί: "Ο Θεός να ευλογεί τον σπουδαίο λαό του Ιράν"...
Ντόναλντ Τραμπ 76
Τρομοκρατική επίθεση με πυροβολισμούς στο προξενείο του Ισραήλ στην Κωνσταντινούπολη - Ένας νεκρός
Δύο αστυνομικοί και δύο δράστες έχουν τραυματιστεί στο σημείο των πυροβολισμών - Οι ένοπλοι άνοιξαν πυρ εναντίον του φυλακίου που ήταν έξω από το προξενείο του Ισραήλ
Τρομοκρατική επίθεση στην Κωνσταντινούπολη
11