Κόσμος

Οι ΗΠΑ επικήρυξαν με 10 εκατ. δολάρια το ρωσικό μπλογκ Rybar

Aμοιβή δέκα εκατομμυρίων δολαρίων για πληροφορίες σχετικά με το ρωσικό μπλογκ Rybar, το οποίο, σύμφωνα με την Ουάσιγκτον, προσπαθεί να αποσταθεροποιήσει τις ΗΠΑ, εν μέσω προεκλογικής εκστρατείας ανακοίνωσαν ότι προσφέρουν οι Αμερικανικές αρχές.

Σύμφωνα με τις αμερικανικές αρχές εννέα πρόσωπα κατονομάζονται σε ανακοίνωση του προγράμματος Rewards for Justice, «αντιτρομοκρατικού» εγχειρήματος για τη συλλογή πληροφοριών , υπ’ ευθύνη του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Ανάμεσα στους υπόπτους που κατηγορούνται ότι διεξάγουν «επιχειρήσεις επιβλαβούς επηρεασμού» του Rybar φιγουράρει ο Μιχαήλ Ζβίντσουκ, ο ιδρυτής του μπλογκ και καναλιού στην πλατφόρμα Telegram, που θεωρείται πως διατηρεί στενές σχέσεις με τον ρωσικό στρατό.

Πάνω από 1,3 εκατ. άνθρωποι παρακολουθούν τις πληροφορίες που δημοσιοποιεί το Rybar σχετικά με την ένοπλη σύρραξη στην Ουκρανία. Όμως, λένε οι αμερικανικές αρχές, το συγκεκριμένο ιστολόγιο δεν περιορίζεται σ’ αυτό.

«Το Rybar διαχειρίζεται σε ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης τα κανάλια προπαγάνδας #HOLDTHELINE και #STANDWTHTEXAS που προωθούν πολιτικά συμφέροντα της ρωσικής κυβέρνησης στις ΗΠΑ», σύμφωνα με το πρόγραμμα Rewards for Justice.

Κατά την ανακοίνωσή του, το Rybar προσπαθεί να «σπείρει διχόνοια, να υποκινήσει κοινωνικές διαιρέσεις, να πυροδοτήσει κομματικούς και φυλετικούς διχασμούς και να ενθαρρύνει το μίσος και τη βία στις ΗΠΑ».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ο Τραμπ «βλέπει» συμφωνία με το Ιράν το Σαββατοκύριακο – «Συμβαίνουν πολλά καλά και αυτό περιλαμβάνει και τον Λίβανο»
Στις πρώτες του δηλώσεις στις κάμερες μετά το άνοιγμα των Στενών του Ορμούζ, ο Ντόναλντ Τραμπ εξέφρασε εκ νέου την αισιοδοξία του για τις εν εξελίξει διαπραγματεύσεις με το Ιράν
Ντόναλντ Τραμπ
Η 34χρονη Έιμι Έσκριτζ είναι η 11η στη λίστα με τους νεκρούς επιστήμονες στις ΗΠΑ - Αυτοπυροβολισμός η αιτία θανάτου της
Τουλάχιστον 10 επιστήμονες και κυβερνητικοί αξιωματούχοι, με πρόσβαση σε ευαίσθητα προγράμματα πυρηνικής και διαστημικής τεχνολογίας, έχουν πεθάνει ή αγνοούνται υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες από το 2023
Η 11η επιστήμονας
IDF: Το Ιράν είναι εντελώς αποδυναμωμένο – Νεκροί 1700 «τρομοκράτες» της Χεζμπολάχ στον Λίβανο
«Το Ιράν προσέρχεται στις τρέχουσες διαπραγματεύσεις με τους Αμερικανούς πολύ αδύναμο και με μία πολύ αδύναμη οικονομία, είναι απλώς γυμνοί», δήλωσε εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού (IDF)
Ισραηλινό F-16