Κόσμος

Το Ισραήλ βομβάρδισε σχολείο στην πόλη της Γάζας – Αναφορές για εννέα νεκρούς Παλαιστίνιους

Δεν έχουν τέλος οι αεροπορικοί βομβαρδισμοί του Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας, με την Πολιτική Προστασία του παλαιστινιακού θύλακα, που ελέγχονται από την Χαμάς, να ανακοινώνει σήμερα (27.10.2024) ότι σκοτώθηκαν τουλάχιστον εννέα άτομα στο σχολείο Ασμάα.

Οι υπηρεσίες διάσωσης δήλωσαν ότι το Ισραήλ χτύπησε το σχολείο που βρίσκεται στον προσφυγικό καταυλισμό Αλ Σάτι στα περίχωρα της πόλης της Γάζας, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν τουλάχιστον εννέα Παλαιστίνιοι, μεταξύ των οποίων και ένα παιδί, αλλά και να τραυματιστούν πολλά άτομα.

Επίσης, τα θύματα μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο Αλ Σίφα, ενώ ο ισραηλινός στρατός ανέφερε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι «επαληθεύει» τις πληροφορίες. «Είδαμε ένα (μαχητικό αεροσκάφος) να καταστρέφει το σχολείο όπου ζούσαν οικογένειες και παιδιά», είπε ένας μάρτυρας, ο Θάερ Αλ Ραντίσι.

«Στο σχολείο ζούσαν πολλοί άνθρωποι οι οποίοι είχαν φύγει από την Τζαμπαλίγια και τη βόρεια Λωρίδα της Γάζας, όπου ο ισραηλινός στρατός διεξάγει επιχειρήσεις εναντίον της Χαμάς», εξήγησε ο Χουσέιν Μόχσεν, ένα στέλεχος της υπηρεσίας ασθενοφόρων της πόλης.

REUTERSREUTERS/Amir Cohen

Δεκάδες νεκροί στην Μπέιτ Λαχία

Υπενθυμίζεται ότι χθες χθες Σάββατο (26.10.2024), τουλάχιστον 40 Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν και άλλοι 80 τραυματίστηκαν σε αεροπορικές επιδρομές που εξαπέλυσε το Ισραήλ εναντίον της πόλης Μπέιτ Λαχία στο βόρειο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας, όπως μετέδωσε σήμερα το παλαιστινιακό πρακτορείο WAFA, επικαλούμενο ιατρικές πηγές.

Από τα πλήγματα του στρατού του Ισραήλ εναντίον της Μπέιτ Λαχία και του καταυλισμού προσφύγων Τζαμπαλίγια στο βόρειο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας έχουν σκοτωθεί περίπου 800 άνθρωποι τις τελευταίες τρεις εβδομάδες, στη διάρκεια των οποίων οι ισραηλινές δυνάμεις διεξάγουν εντατικές επιχειρήσεις στην περιοχή.

Το Ισραήλ έχει επισημάνει ότι οι δυνάμεις του επέστρεψαν στο βόρειο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας για να εκδιώξουν τους μαχητές της Χαμάς που αναδιοργανώθηκαν εκεί. Την Παρασκευή ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι τρεις στρατιώτες του σκοτώθηκαν στη διάρκεια μαχών στην περιοχή.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Τρομοκρατική επίθεση σε ορθόδοξη εκκλησία στη Συρία: Εφτασαν τους 22 οι νεκροί - «Άνοιξε πυρ και μετά πυροδότησε εκρηκτικά»
Αυτόπτης μάρτυρας, είπε πως «κάποιος μπήκε στην εκκλησία με όπλο» κι άρχισε να ρίχνει αδιακρίτως. Όταν πιστοί «προσπάθησαν να τον σταματήσουν», πυροδότησε τα εκρηκτικά με τα οποία είχε ζωστεί
Η τρομοκρατική επίθεση στην Ελληνορθόδοξη εκκλησία του Προφήτη Ηλία στην Ντουεϊλάα της Δαμασκού
2
«Η τιμωρία συνεχίζεται» - Η πρώτη αντίδραση του Αλί Χαμενεϊ μετά τους βομβαρδισμούς των ΗΠΑ στο Ιράν
Η ανάρτησή του συνοδεύεται με μια νεκροκεφαλή με το σήμα της σημαίας του Ισραήλ να δέχεται πυρά - «Ο σιωνιστής εχθρός έκανε ένα σοβαρό λάθος, διέπραξε ένα μεγάλο έγκλημα» έγραψε ο Χαμενεϊ
Ο Αλί Χαμενεϊ
Ανανεώθηκε πριν 58 λεπτά
8
Νετανιάχου: «Είμαστε πολύ κοντά στην επίτευξη των στόχων μας, όταν εκπληρωθούν θα σταματήσουν οι εχθροπραξίες με το Ιράν»
«Δεν έχω αμφιβολίες ότι πρόκειται για ένα καθεστώς που θέλει να μας εξαφανίσει και για τον λόγο αυτόν ξεκινήσαμε αυτήν την επιχείρηση» τονίζει ο Ισραηλινός πρωθυπουργός
Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Βενιαμίν Νετανιάχου 7