Κόσμος

Μοχάμεντ αλ Φαγέντ: Στο μικροσκόπιο συνεργάτες του που τον βοήθησαν στους βιασμούς και τις σεξουαλικές κακοποιήσεις

Στο στόχαστρο της Αστυνομίας στη Βρετανία έχουν μπει οι «συνεργοί» του Μοχάμεντ Αλ Φαγέντ μετά τις εκατοντάδες καταγγελίες από γυναίκες αλλά και άνδρες που κατηγορούν το πρώην αφεντικό των Harrods για σεξουαλική κακοποίηση.

Οι αρχές στη Βρετανία ξεκίνησαν νέα έρευνα για περισσότερα από πέντε άτομα που θεωρούνται ότι βοήθησαν τον Μοχάμεντ αλ Φαγιέντ να διαπράξει εκτεταμένη σεξουαλική κακοποίηση επί σχεδόν 40 χρόνια.

Οι νέες καταγγελίες κατά του πρώην αφεντικού των Harrods και της ποδοσφαιρική ομάδας Φούλαμ, Μοχάμεντ Αλ Φαγέντ, που περιλαμβάνουν βιασμό και σεξουαλική κακοποίηση, αφορούν στα έτη μεταξύ 1977 και 2014 με το νεότερο θύμα να ήταν μόλις 13 ετών.

Η Μητροπολιτική Αστυνομία είχε έρθει στο παρελθόν σε επαφή με 21 γυναίκες, οι οποίες έκαναν παρόμοιες καταγγελίες για περιστατικά που συνέβησαν μεταξύ 2005 και 2023, αλλά ο δισεκατομμυριούχος επιχειρηματίας δεν κατηγορήθηκε ποτέ πριν από τον θάνατό του τον περασμένο Αύγουστο, σε ηλικία 94 ετών.

Περίπου 150 άτομα έχουν επικοινωνήσει έκτοτε με την αστυνομία, 90 από τα οποία έχουν αναγνωριστεί ως πιθανά θύματα, και οι αστυνομικοί εξετάζουν τώρα τους συνεργάτες του Φαγιέντ, οι οποίοι είναι ύποπτοι ότι διευκόλυναν ή επέτρεψαν την κακοποίηση.

Περισσότερα από πέντε άτομα ερευνώνται μέχρι στιγμής, σύμφωνα με την αστυνομία, αν και δεν έχουν γίνει ακόμη συλλήψεις.

Σε απάντηση των νέων ερευνών για τους συνεργάτες του Φαγιέντ, τα Harrods ανέφεραν σε ανακοίνωση:

«Γνωρίζουμε και υποστηρίζουμε ολόψυχα την έρευνα της αστυνομίας. Έχουμε ανοιχτή, άμεση και συνεχή γραμμή επικοινωνίας με την Μητροπολιτική αστυνομία προς όφελος των επιζώντων. Συνεχίζουμε να ενθαρρύνουμε όλους τους επιζώντες να συνεργαστούν με την αστυνομία της Met και χαιρετίζουμε την έρευνα για την υποστήριξη των επιζώντων στην ευρύτερη επιδίωξή τους για δικαιοσύνη».

Οι ντετέκτιβ επανεξετάζουν επίσης τις προηγούμενες έρευνες, συμπεριλαμβανομένων 50.000 σελίδων αποδεικτικών στοιχείων, για να εντοπίσουν τυχόν παραλείψεις ή παραπτώματα.

Δύο φάκελοι – ο πρώτος το 2008 και ο δεύτερος το 2015 – διαβιβάστηκαν στην Εισαγγελία του Ηνωμένου Βασιλείου (CPS) αλλά δεν απαγγέλθηκαν κατηγορίες. 

Η Ανεξάρτητη Υπηρεσία Διερεύνησης Καταγγελιών εξετάζει δύο περιπτώσεις από το 2008 και το 2013.

Εκατοντάδες γυναίκες – πολλές από τις οποίες εργάζονταν για τον Φαγιέντ – έχουν επικοινωνήσει με δικηγόρους υποστηρίζοντας κακοποίηση μετά από ένα ντοκιμαντέρ του BBC για τη συμπεριφορά του.

Τα Harrods είχαν δηλώσει προηγουμένως ότι είναι «εντελώς συγκλονισμένα» από τους ισχυρισμούς, τονίζοντας ότι είναι ένας «πολύ διαφορετικός οργανισμός από εκείνον που ανήκε και ελεγχόταν από τον Φαγιέντ μεταξύ 1985 και 2010».

Η Φούλαμ είχε δηλώσει προηγουμένως ότι προσπαθεί να διαπιστώσει αν κάποιος στον σύλλογο είχε επηρεαστεί και ενθάρρυνε τους ανθρώπους να απευθυνθούν στο τμήμα προστασίας του συλλόγου ή στην αστυνομία.

Πληροφορίες από SkyNews

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ο Ντόναλντ Τραμπ κηρύσσει νομικό πόλεμο στους New York Times και ζητά 15 δισεκατομμύρια δολάρια
Ο Αμερικανός πρόεδρος απαντά μετωπικά στην ιστορική εφημερίδα, κατηγορώντας την ότι σπιλώνει την εικόνα του με «ψέματα» για τις υποτιθέμενες σχέσεις του με τον Τζέφρι Επστάιν
Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ
Μήνυμα του Πατριάρχη Βαρθολομαίου στον Ντόναλντ Τραμπ: «1.700 χρόνια στην Κωνσταντινούπολη και θα μείνουμε»
Ο Αμερικανός πρόεδρος και ο Οικουμενικός Πατριάρχης είχαν μακρά συνομιλία στο Οβάλ Γραφείο για τον πνευματικό και γεωπολιτικό ρόλο του Οικουμενικού Πατριαρχείου και την κατάσταση των χριστιανών στη Μέση Ανατολή
Ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος φτάνει στο Λευκό Οίκο
Νέα Υόρκη: 38χρονος χτύπησε με το αυτοκίνητό του 16χρονη επειδή τον απέρριψε – Βίντεο ντοκουμέντο από την φονική παράσυρση
Το άτυχο κορίτσι εκσφενδονίστηκε και χτύπησε σε στύλο - Στο βίντεο φαίνεται η μητέρα της να τραυματίζεται στα πόδια και να γονατίζει πάνω από το παιδί της φωνάζοντας «κόρη μου, κόρη μου»
Αυτοκίνητο
4
Αμαζόνιος: Ο πνεύμονας της Γης πεθαίνει μέρα με τη μέρα στη Βραζιλία – Έκταση ίση με την Ισπανία καταστράφηκε σε 40 χρόνια
Μέσα σε τέσσερις δεκαετίες, το τροπικό δάσος της Βραζιλίας έχασε έκταση σχεδόν ίση με εκείνη όλης της Ισπανίας, προειδοποιούν νέα δορυφορικά δεδομένα
Πυρκαγιά στον Αμαζόνιο
Η Πολωνία καλεί το ΝΑΤΟ να προετοιμαστεί για τα χειρότερα απέναντι στη Ρωσία – «Πρέπει να κάνουμε τα πάντα για να είμαστε έτοιμοι για πόλεμο»
Ο Κάρολ Ναβρότσκι κάλεσε τη Βορειοατλαντική Συμμαχία να ενισχύσει την άμυνά της μετά την παραβίαση του πολωνικού εναέριου χώρου από μη επανδρωμένα αεροσκάφη που αποδόθηκαν στη Μόσχα
Ο Πρόεδρος της Πολωνίας Κάρολ Ναβρότσκι 1