Κόσμος

Ο Ζούκερμπεργκ γευμάτισε με τον Τραμπ στο Μαρ-α-Λάγκο μετά τον «πάγο» στη σχέση τους

Απόψυξη στον πάγο που είχε μπει ανάμεσά τους επιχειρήθηκε να γίνει με την επίσκεψη του Μαρκ Ζούκερμπεργκ στον Ντόναλντ Τραμπ. στο θέρετρό του στο Μαρ-α-Λάγκο.

Ο εκλεγμένος πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ έχει ήδη μια στενή, υψηλού προφίλ σχέση με μια άλλη από τις ηγετικές φυσιογνωμίες της τεχνολογίας, τον ιδιοκτήτη της X Elon Musk και το ίδιο επιθυμεί – πιθανότατα- και με τον Μαρκ Ζούκερμπεργκ.

Πάντως, δεν έγινε γνωστό τι συζήτησαν – ή τι έφαγαν- οι δύο άνδρες κατά τη διάρκεια του δείπνου στο σπίτι του Τραμπ στη Φλόριντα.

Ιστορικά, όμως, δεν υπήρξε τέτοια εγγύτητα μεταξύ του Τραμπ και του Ζούκερμπεργκ – με τον Τραμπ να «τρώει» Χ από το Facebook και το Instagram μετά τις ταραχές στο Καπιτώλιο, και τον Τραμπ να απειλεί το αφεντικό της Meta με φυλάκιση αν παρέμβει στις προεδρικές εκλογές του 2024.

Ωστόσο, πρόσφατα υπήρξαν ενδείξεις ότι αυτές οι τεταμένες σχέσεις βελτιώνονται, με αποκορύφωμα το δείπνο του Ζούκερμπεργκ με τον Τραμπ στην έπαυλή του στη Φλόριντα.

«Ο Μαρκ ήταν ευγνώμων για την πρόσκληση να δειπνήσει με τον πρόεδρο Τραμπ και για την ευκαιρία να συναντηθεί με μέλη της ομάδας του σχετικά με την επερχόμενη κυβέρνηση», δήλωσε εκπρόσωπος της Meta στο BBC.

«Είναι μια σημαντική στιγμή για το μέλλον της αμερικανικής καινοτομίας», προστίθεται στην ανακοίνωση.

Απειλές πως θα βρεθεί πίσω από τα κάγκελα 

Τον Αύγουστο, ο Τραμπ έγραψε σε ένα βιβλίο του ότι ο Ζούκερμπεργκ θα «περάσει το υπόλοιπο της ζωής του στη φυλακή» αν επιχειρήσει να παρέμβει στις αμερικανικές εκλογές του 2024.

Αλλά ο 47ος πρόεδρος των ΗΠΑ στη συνέχεια μαλάκωσε τη θέση του, λέγοντας σε ένα podcast τον Οκτώβριο ότι ήταν «ωραίο» που ο Ζούκερμπεργκ «έμεινε έξω από τις εκλογές».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Εισιτήριο 2 ευρώ θα πρέπει να πληρώνουν οι τουρίστες στη Ρώμη για να θαυμάσουν το «Φοντάνα Ντι Τρέβι» από τον Ιανουάριο
Βέβαια «δεν έχουν ακόμη ληφθεί οριστικές αποφάσεις» και «πρόκειται για ένα ενδεχόμενο το οποίο, ως γνωστόν, η δημοτική αρχή εξετάζει εδώ και καιρό»
Φοντάνα Ντι Τρεβι
Ισραηλινός στρατιώτης σκότωσε 16χρονο Παλαιστίνιο στη Δυτική Όχθη - «Ήταν σε επιχείρηση διάλυσης συγκέντρωσης» λένε οι IDF
«Μετά την κηδεία του 16χρονου Αμάρ Σαμπάχ, ομάδα νεαρών είχε συγκεντρωθεί σε κεντρικό δρόμο όταν Ισραηλινός στρατιώτης πυροβόλησε τον 16χρονο Μουχίμπ Τζιμπρίλ στο κεφάλι», δήλωσε ο δήμαρχος της Τουκούα
Ένας Παλαιστίνιος διαπληκτίζεται με Ισραηλινούς στρατιώτες, στην κατεχόμενη από το Ισραήλ Δυτική Όχθη
Συγκλονίζει η οικογένεια του ήρωα της επίθεσης στο Σίδνεϊ: «Η Συρία είναι περήφανη γι’ αυτόν – Από μικρός ήταν γενναίος»
«Ενήργησε ενστικτωδώς, χωρίς να σκεφτεί ποιοι ήταν οι άνθρωποι που σκοτώνονταν - χωρίς να γνωρίζει τη θρησκεία τους» είπε με περηφάνεια ο θείος του
Ο θείος του ήρωα του Σίδνεϊ μπροστά από το πατρικό του σπίτι στην Ιντλίμπ της Συρίας
Μόσχα: Μυστηριώδης θάνατος αντιπροσώπου σερβικής κρατικής εταιρείας που πούλαγε όπλα και πυρομαχικά στην Ουκρανία
Οι σερβικές αρχές έκαναν έρευνες στα γραφεία και διαπίστωσαν ότι έλλειπαν πολλοί φάκελοι και ότι είχαν αφαιρεθεί οι σκληροί δίσκοι των υπολογιστών
Αυτόματα τυφέκια σε έκθεση όπλων και πυρομαχικών