Κόσμος

Το κανάλι ABC πληρώνει 15 εκατ. δολάρια για να αποφύγει δίκη με τον Ντόναλντ Τραμπ

Το ποσό θα διατεθεί σε ταμείο για να δημιουργηθούν «προεδρικό ίδρυμα και μουσείο» αφιερωμένα στον Ρεπουμπλικάνο μεγιστάνα

Ακριβά θα πληρώσει το ABC τη δικαστική διαμάχη που έχει με τον νέο πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ.

Το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο ABC θα προχωρήσει στην καταβολή δεκαπέντε εκατομμυρίων δολαρίων ως αποζημίωση για να τερματιστεί η μήνυση σε βάρος του για συκοφαντική δυσφήμιση, που είχε υποβληθεί από τον εκλεγμένο πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ έπειτα από σχόλια πασίγνωστου παρουσιαστή του.

Σύμφωνα με δικόγραφα που δημοσιοποιήθηκαν χθες, ο εξωδικαστικός συμβιβασμός των πλευρών προβλέπει πως το ποσό θα διατεθεί σε ταμείο προοριζόμενο για να δημιουργηθούν «προεδρικό ίδρυμα και μουσείο» αφιερωμένα στον Ρεπουμπλικάνο μεγιστάνα.

Ο τελευταίος έκανε μήνυση στο ABC και προσωπικά στον Τζορτζ Στεφανόπουλος, προσάπτοντας στον δημοσιογράφο και παρουσιαστή πως είπε επανειλημμένα, κατά τη διάρκεια συνέντευξης τον Μάρτιο με τη Νάνσι Μέις, μέλος του αμερικανικού Κογκρέσου, πως ο Ντόναλντ Τραμπ κρίθηκε «ένοχος για βιασμό» στη δίκη του για την υπόθεση της Ε. Τζιν Κάρολ.

Ο κ. Τραμπ πράγματι καταδικάστηκε στη δίκη αυτή, το 2023, αλλά για «σεξουαλική κακοποίηση», όχι βιασμό. Του επιβλήθηκε η καταβολή στη δημοσιογράφο και συγγραφέα ποσού 85 εκατ. δολαρίων για δυσφήμιση, με φόντο τις καταγγελίες της πως τη βίασε τα χρόνια του 1990.

Η συμφωνία που έκλεισε το ABC ορίζει επίσης πως το δίκτυο και ο κ. Στεφανόπουλος θα ζητήσουν δημόσια συγγνώμη τονίζοντας πως «λυπούνται για τους ισχυρισμούς» σχετικά με τον Ντόναλντ Τραμπ, πληρώνοντας επίσης δικαστικά έξοδα αξίας ενός εκατ. δολαρίων.

Άλλοτε σύμβουλος του Μπιλ Κλίντον, κατόπιν πολύ γνωστή μορφή της αμερικανικής τηλεόρασης επί σειρά ετών, ο Τζορτζ Στεφανόπουλος έχει διακριθεί για τον τρόπο που παίρνει συνεντεύξεις και συγκαταλέγεται στις βεντέτες του ABC News. Παρουσιάζει δυο εκπομπές του το τελευταίο διάστημα.

Έχει πάρει συνεντεύξεις μεταξύ άλλων από τον Μπαράκ Ομπάμα, από τον Μπενιαμίν Νετανιάχου, από τον Βλαντίμιρ Πούτιν και επιλέχθηκε τον Ιούλιο για να πάρει συνέντευξη από τον απερχόμενο πρόεδρο Τζο Μπάιντεν, όταν η πνευματική του οξύτητα πλέον τελούσε υπό έντονη αμφισβήτηση, προτού αποσύρει την υποψηφιότητά του για δεύτερη θητεία.

Ο εκλεγμένος πρόεδρος Τραμπ αναφέρεται γενικά στον παρουσιαστή με εξαιρετικά υποτιμητικό τρόπο — του έχει φορέσει το παρατσούκλι «Slopadopoulos» («Τσαπατσουλόπουλος», σε ελεύθερη απόδοση), τον έχει χαρακτηρίσει «εκνευρισμένο ανθρωπάριο» και θεωρεί τον τρόπο που παίρνει συνεντεύξεις «τον πιο μοχθηρό που υπάρχει».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Φρίντριχ Μερτς: Ο πρώτος καγκελάριος που δεν εκλέχτηκε από τον α’ γύρο – «Πρέπει να σκεφτεί γιατί δεν τον στήριξαν»
Πώς κάλυψαν τα γερμανικά ΜΜΕ την ανταρσία των βουλευτών στον νέο καγκελάριο - Η ταπεινωτική ήττα του και το σοβαρό πλήγμα στη δημοκρατία της Γερμανίας
Φρίντριχ Μέρτς
Ινδία και Πακιστάν στα πρόθυρα πολέμου: Στους 11 οι νεκροί άμαχοι – Πυρά και πύραυλοι «τσακίζουν» το Κασμίρ
Ανάμεσα στους νεκρούς είναι και ένα μικρό παιδί ηλικίας 3 χρόνων - Η αντίδραση των ΗΠΑ και οι εντάσεις που ξεκίνησαν από τη σφαγή αμάχων στο Κασμίρ στις 22η Απριλίου
Στρατιώτες
Πολεμική νύχτα για Ινδία και Πακιστάν: Το Νέο Δελχί έστειλε πυραύλους στο Κασμίρ – «Απάντησαν» με αντίποινα
Η Ινδία χτύπησε σε έξι τοποθεσίες στο Πακιστάν που απάντησε με πυρά πυροβολικού - Οκτώ Πακιστανοί έχουν σκοτωθεί και άλλοι 35 έχουν τραυματιστεί από τα ινδικά πλήγματα, σύμφωνα με τον νέο επίσημο απολογισμό
Η Ινδία επιτέθηκε στο Πακιστάβ 3
Ανανεώθηκε πριν 4 ώρες
Ο Φρίντριχ Μερτς παρέλαβε από τον Όλαφ Σολτς την καγκελαρία της Γερμανίας με λουλούδια – «Τι μέρα κι αυτή»
«Κρατήσατε τη Γερμανία στη σωστή πορεία κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου και τελικά πήρατε τις σωστές αποφάσεις», δήλωσε ο Μερτς απευθυνόμενος στον Σολτς για τις επιλογές του σχετικά με τον πόλεμο στην Ουκρανία
Ο πρώην Καγκελάριος της Γερμανίας, Όλαφ Σολτς και ο διάδοχός του, Φρίντριχ Μερτς, ηγέτης της Χριστιανοδημοκρατικής Ένωσης (CDU), στην τελετή παράδοσης - παραλαβής στην Καγκελαρία στο Βερολίνο