Κόσμος

Γερμανία: Κυβερνητικό συνασπισμό Χριστιανικής Ένωσης και Σοσιαλδημοκρατικών «βλέπει» δημοσκόπηση της Bild

Σε υποθετική ερώτηση για απευθείας εκλογή Καγκελαρίου προηγείται η επικεφαλής του ακροδεξιού κόμματος AfD

Η εφημερίδα Bild δημοσίευσε σήμερα (29.12.2024) τα αποτελέσματα από την τελευταία δημοσκόπηση που πραγματοποιήθηκε για τις πρόωρες ομοσπονδιακές εκλογές στην Γερμανία, που παρουσιάζει τα σενάρια για κυβερνήσεις συνασπισμού.

Ένας «μεγάλος συνασπισμός» κυβέρνησης με μείζονα εταίρο τη Χριστιανική Ένωση (CDU/CSU) και ήσσονα το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα (SPD), παρουσιάζεται από την δημοσκόπηση, ως το πιο πιθανό και ρεαλιστικό σενάριο για μια μετεκλογική συμμαχία στην Γερμανία,

Σύμφωνα με την έρευνα του ινστιτούτου INSA που διενεργήθηκε λογαριασμό της ταμπλόιντ, η Ένωση διατηρεί οριακά μειωμένο το καθαρό πάντως προβάδισμά της ως προς τις προθέσεις ψήφου με 31% (-1), ενώ η Εναλλακτική για την Γερμανία (AfD) παραμένει στη δεύτερη θέση με 20% (αμετάβλητο).

Το SPD ακολουθεί με 17% (+1), ενώ οι Πράσινοι παραμένουν στην τέταρτη θέση με 12%. Η Συμμαχία Ζάρα Βάγκενκνεχτ (BSW) περιορίζεται στο 7% (-1), ενώ το Κόμμα των Ελεύθερων Δημοκρατών (FDP) θα χρειαστεί να δώσει μάχη για να μπει στην ομοσπονδιακή Βουλή (Bundestag), βρίσκεται κάτω από το όριο του 5% με 4% (-1).

GERMANY SECURITYREUTERS/Christian Mang

«Αυτή τη στιγμή διαφαίνεται κοινοβουλευτική πλειοψηφία για συνασπισμό CDU/CSU – SPD με 48%. Ένας συνασπισμός CDU/CSU – Πρασίνων θα συγκέντρωνε 43%, αλλά για την κυβερνητική πλειοψηφία απαιτείται ποσοστό 44%», εξήγησε ο επικεφαλής του INSA Χέρμαν Μπίνκερτ.

Στο υποθετικό ερώτημα περί απευθείας εκλογής καγκελάριου προηγείται η αρχηγός της AfD, Αλίς Βάιντελ με 21% (-3), την οποία ακολουθούν ο υποψήφιος της Χριστιανικής Ένωσης, Φρίντριχ Μερτς, με 20% (αμετάβλητο), ο καγκελάριος Όλαφ Σολτς (SPD) με 16% (+1) και ο υποψήφιος των Πρασίνων, Ρόμπερτ Χάμπεκ, με 14% (αμετάβλητο).

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Μήνυμα Χαμενεΐ: Συγχαρητήρια για τη νίκη επί των σιωνιστών – Οι ΗΠΑ δεν πέτυχαν τίποτα από τον πόλεμο
Πρώτο μήνυμα από τότε που η Ουάσινγκτον ανακοίνωσε κατάπαυση του πυρός μεταξύ Ιράν και Ισραήλ - «Οποιαδήποτε μελλοντική επιθετική ενέργεια εναντίον του Ιράν θα έχει βαρύ τίμημα» διεμήνυσε
Ο Αλί Χαμενεϊ
Ανανεώθηκε πριν 36 λεπτά
8
New York Times: Ανησυχία στο Ιράν για την εξαφάνιση του ανώτατου ηγέτη Χαμενεΐ – «Πρέπει όλοι να προσευχόμαστε»
Ο ανώτατος ηγέτης του Ιράν, δεν έχει εμφανιστεί δημόσια ούτε έχει κάνει κάποια βιντεοσκοπημένη δήλωση εδώ και σχεδόν μια εβδομάδα - «Οι πολίτες ανησυχούν: πού είναι ο ηγέτης μας;»
O ανώτατος θρησκευτικός ηγέτης του Ιράν αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ
Βίντεο με τη βασίλισσα Μάξιμα της Ολλανδίας να κοροϊδεύει τον Τραμπ ενώ μιλάει: Σάλος με τον μορφασμό της στη σύνοδο του ΝΑΤΟ
Η βασίλισσα της Ολλανδίας κατηγορείται ότι μιμήθηκε ειρωνικά τον τρόπο ομιλίας του αμερικανού προέδρου - Ποικίλες αντιδράσεις στα social media
Βασιλικό ζεύγος Ολλανδίας και Τραμπ
6