Κόσμος

Βουλγαρία: Τέσσερις νεκροί και δύο τραυματίες από φωτιά σε σιδηροδρομικό σταθμό στη Σόφια

Εξετάζονται όλες οι εκδοχές, τόσο για σκόπιμη ενέργεια όσο και για τυχαία πυρκαγιά

Τέσσερις άστεγοι έχασαν τη ζωή τους την Τρίτη (31.12.2024) όταν ένα σταθμευμένο βαγόνι τρένου στον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό της Σόφιας στην Βουλγαρία, έπιασε φωτιά.

Οι άτυχοι άνδρες εγκλωβίστηκαν μέσα στο βαγόνι εξαιτίας της φωτιάς, ενώ ακόμη δύο μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο φέροντας βαριά τραύματα. Σύμφωνα με την αστυνομία της Βουλγαρίας διενεργείται έρευνα.

Στο σημείο έσπευσε πλήρωμα της πυροσβεστικής και γιατροί, ενώ η φωτιά τέθηκε υπό έλεγχο. «Εξετάζονται όλες οι εκδοχές, τόσο για σκόπιμη ενέργεια όσο και για τυχαία πυρκαγιά», δήλωσε στο BTA η εκπρόσωπος της εισαγγελίας της πόλης της Σόφιας, Ντεσισλάβα Πέτροβα. Εξήγησε μάλιστα ότι αυτή τη στιγμή «συλλέγονται ακόμη στοιχεία και περισσότερες πληροφορίες για την υπόθεση θα μπορούσαν να δοθούν αργότερα».

Ο Ιβάν Γκεοργκίεφ, επικεφαλής του τμήματος «Μαζικών Εκδηλώσεων» στη Μητροπολιτική Διεύθυνση Εσωτερικών της Σόφιας, είπε στους δημοσιογράφους ότι η φωτιά ξέσπασε γύρω στις 02:30 τοπική ώρα (0030 GMT). Διεξάγεται έρευνα, πρόσθεσε.

Το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πολλαπλών Προφίλ του Pirogov για Ενεργητική Θεραπεία και Επείγουσα Ιατρική ανέφερε σε ανακοίνωσή του ότι οι δύο τραυματίες έκαναν εισαγωγή στην Τοξικολογική Κλινική σε σοβαρή κατάσταση. «Ο ένας είναι σχεδόν 65 ετών και ο άλλος άνω των 35 ετών», ανέφερε το νοσοκομείο.

Σύμφωνα με τους κρατικούς σιδηροδρόμους της Βουλγαρίας (BDZ), το βαγόνι του τρένου είχε προετοιμαστεί λίγο πριν τα μεσάνυχτα για να εξυπηρετήσει το πρωινό τρένο από τη Σόφια προς το Πέτριτς. «Οι αρχικές πληροφορίες δείχνουν ότι μια ομάδα αστέγων μπήκε παράνομα στην άμαξα», δήλωσε ο BDZ.

Αργότερα, η Εισαγγελία της Βουλγαρίας είπε ότι όλα τα πιθανά αίτια της πυρκαγιάς διερευνώνται, συμπεριλαμβανομένων σκόπιμων και τυχαίων σεναρίων.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Μαλαισία: 7 νεκροί σε ναυάγιο λέμβου με μετανάστες κοντά στα σύνορα με την Ταϊλάνδη
Οι μαλαισιανές αρχές έχουν ανασύρει τουλάχιστον επτά σορούς και έχουν διασώσει 13 επιζώντες, μετά την ανατροπή σκάφους που μετέφερε μέρος ομάδας περίπου 300 μεταναστών, πιθανότατα από τη Μιανμάρ
Ναύτης της Μαλαισιανής Υπηρεσίας Θαλάσσιας Επιβολής του Νόμου ελέγχει έναν επιζώντα που διασώθηκε από το πλήρωμα ενός αλιευτικού σκάφους, μετά τη βύθιση ενός σκάφους από το Buthidaung της Μιανμάρ κοντά στα σύνορα Μαλαισίας-Ταϊλάνδης
Βρετανία: Παραιτήθηκε ο γενικός διευθυντής του BBC μετά την καταγγελία για μοντάζ σε ομιλία του Ντόναλντ Τραμπ
Αποχωρεί και η επικεφαλής του BBC News, Ντέμπορα Τέρνες, εν μέσω καταγγελιών για έλλειψη πολιτικής ουδετερότητας και παραπλανητικό μοντάζ σε ομιλία του πρώην προέδρου των ΗΠΑ
Ο γενικός διευθυντής της BBC, Τιμ Ντέιβι