Κόσμος

Συρία: Η στιγμή που πύραυλος των ΗΠΑ σκοτώνει ανώτατο ηγέτη της Αλ Κάιντα

«Η αεροπορική επιδρομή αποτελεί μέρος της συνεχιζόμενης δέσμευσης να διακόψουν τις προσπάθειες τρομοκρατών να πραγματοποιήσουν επιθέσεις εναντίον των ΗΠΑ» λέει ο αμερικανικός στρατός

Στη δημοσιότητα δόθηκε εικόνα από το αυτοκίνητο που επέβαινε ανώτατος ηγέτης της Αλ Κάιντα, το οποίο χτυπήθηκε από Αμερικανικό πύραυλο στη Συρία, αλλά και βίντεο με την στιγμή της επίθεσης που στοίχισε τη ζωή του Μουμάχμεντ Γιουσούφ.

Βίντεο με τη στιγμή που πύραυλος σκοτώνει ανώτατο ηγέτη της Αλ Κάιντα στη Συρία έδωσε στη δημοσιότητα ο αμερικανικός στρατός, U.S. Central Command. Στο αυτοκίνητο που χτυπήθηκε βρισκόταν ο ανώτατος στρατιωτικός ηγέτης της τρομοκρατικής οργάνωσης, Χουράς αλ Ντιν.

Το μεικτό διοικητήριο των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων που είναι αρμόδιο για την περιοχή της Μέσης Ανατολής (CENTCOM, «κεντρική διοίκηση») ανέφερε ότι αμερικανικές δυνάμεις σε «αεροπορικό πλήγμα ακριβείας στη βορειοδυτική Συρία» «στόχευσαν και σκότωσαν τον Μουμάχμεντ Γιουσούφ , ανώτερο στρατιωτικό ηγέτη της τρομοκρατικής οργάνωσης Χουράς αντ Ντιν».

Η μικρή τζιχαντιστική παράταξη Χουράς αντ Ντιν, ο συριακός βραχίονας της Αλ Κάιντα, ανακοίνωσε στα τέλη Ιανουαρίου τη διάλυσή της, εξηγώντας πως έλαβε την απόφαση αυτή μετά την πτώση του καθεστώτος του Μπασάρ αλ Άσαντ.

Αυτό είναι το δεύτερο χτύπημα με στόχο στέλεχος της εν λόγω τρομοκρατικής οργάνωσης, καθώς στις 21 Φεβρουαρίου οι Αμερικανοί είχαν σκοτώσει τον Γουασίμ Ταχσίν Μπαϊρακτάρ.

Τότε η CENTCOM είχε δώσει στη δημοσιότητα μια φωτογραφία με αυτοκίνητο του Μπαϊρακτάρ με μια τεράστια τρύπα στη θέση του οδηγού.

«Η αεροπορική επιδρομή αποτελεί μέρος της συνεχιζόμενης δέσμευσης της CENTCOM, μαζί με τους εταίρους στην περιοχή, να διακόψουν και να υποβαθμίσουν τις προσπάθειες τρομοκρατών να σχεδιάσουν, να οργανώσουν και να πραγματοποιήσουν επιθέσεις εναντίον πολιτών και στρατιωτικού προσωπικού από τις ΗΠΑ, τους συμμάχους μας και τους εταίρους μας σε όλη την περιοχή και πέρα ​​από αυτήν», γράφει σε ανάρτησή της η U.S. Central Command.

«Όπως έχουμε κάνει στο παρελθόν, θα συνεχίσουμε να καταδιώκουμε ανηλεώς αυτούς τους τρομοκράτες προκειμένου να προστατεύσουμε την πατρίδα μας, τα στρατεύματά μας και τους συμμάχους μας στην περιοχή» ανέφερε σε δήλωσή του ο επικεφαλής της CENTCOM, Στρατηγός Μάικλ Έρικ Κουρίλα.

Οι ΗΠΑ, οι οποίες διατηρούν ακόμη ανεπτυγμένες μονάδες των ειδικών δυνάμεων στη Συρία στο πλαίσιο διεθνούς αντιτζιχαντιστικού συνασπισμού που ιδρύθηκε το 2014, για να πολεμήσει την οργάνωση Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ), εξαπολύουν συχνά βομβαρδισμούς στη Συρία.

Η Χουράς αντ Ντιν, που σχημάτισαν κυρίως αλλοδαποί τζιχαντιστές, διαθέτει βάσεις σε ορεινές περιοχές της βορειοδυτικής Συρίας.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Το «plan B» της Ευρωπαϊκής Ένωσης εάν η κυβέρνηση Τραμπ κάνει πίσω στον τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία
«Υπάρχει σχέδιο Β, αλλά πρέπει να εργαστούμε για το σχέδιο Α. Γιατί διαφορετικά, εάν επικεντρωθούμε στο σχέδιο Β, (αναπόφευκτα) αυτό θα συμβεί», δήλωσε η επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Κάγια Κάλας
Η Κάγια Κάλας
Έντεκα τραυματίες, 3 σε κρίσιμη κατάσταση, από αυτοκίνητο που έπεσε σε πλήθος στην Κοπεγχάγη
«Το αυτοκίνητο χτύπησε έναν ποδηλάτη και ανέβηκε στο πεζοδρόμιο κοντά σε ένα καφέ όπου υπάρχει εξωτερικός χώρος σαν βεράντα, όπου έριξε κάτω και άλλους ανθρώπους», διευκρίνισε η αστυνομία
Αστυνομικοί και διασώστες επιχειρούν στο Sortedam Dossering, όπου ένα αυτοκίνητο έπεσε πάνω στο πλήθος, Κοπεγχάγη, Δανία
Το μήνυμα του βασιλιά Καρόλου στους καρκινοπαθείς: «Κάθε διάγνωση είναι τρομακτική»
Ο βασιλιάς Κάρολος αναφέρθηκε στην εμπειρία του με τον καρκίνο, λέγοντας ότι «η διάγνωση καρκίνου δεν χρειάζεται ποτέ να σημαίνει ότι θα αντιμετωπίσουμε το μέλλον χωρίς ελπίδα και υποστήριξη»
Ο βασιλιάς Κάρολος
Πανικός στο Ισραήλ: Συγκλονιστικά πλάνα από τις φωτιές στην Ιερουσαλήμ - Στους 23 οι τραυματίες
Οι φλόγες κατακαίνε δασωμένες εκτάσεις κοντά στον δρόμο που συνδέει το Λατρούν με τη Μπετ Σεμές. Πολλοί οδηγοί εγκατέλειψαν τα οχήματά τους στη μέση του δρόμου και διέφυγαν με τα πόδια
Ισραηλινό προσωπικό ασφαλείας και διάσωσης εργάζεται κοντά στο Latrun στο κεντρικό Ισραήλ, καθώς ξέσπασαν πυρκαγιές λόγω της υπερβολικής ζέστης
Ανανεώθηκε πριν 2 ώρες