Κόσμος

Μάρκο Ρούμπιο: Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι έχει βλάψει τις ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις για την Ουκρανία

«Προσπαθεί να φέρει τη Ρωσία στο τραπέζι για να δει αν υπάρχει τρόπος να τερματιστεί αυτή η σύγκρουση», δήλωσε ο Ρούμπιο για τον Τραμπ

Ο Αμερικανός υπουργός των Εξωτερικών Μάρκο Ρούμπιο τόνισε πως ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι έχει βλάψει τις διαπραγματεύσεις για τη λήξη του πολέμου στην Ουκρανία.

Μάλιστα ο Μάρκο Ρούμπιο μιλώντας στην εκπομπή “This Week” του τηλεοπτικού δικτύου ABC αποκάλυψε πως δεν έχει καμία επικοινωνία με τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι μετά την επεισοδιακή συνάντηση του Ουκρανού προέδρου με τον Ντόναλντ Τραμπ.

Ο υπουργός Εξωτερικών Μάρκο Ρούμπιο δήλωσε την Κυριακή (02/03/2025) ότι ο πρόεδρος Τραμπ και η κυβέρνησή του θα συνεργαστούν εκ νέου με τους Ουκρανούς αξιωματούχους «όταν είναι έτοιμοι να κάνουν ειρήνη».

Ακόμη είπε πως στόχος του Τραμπ είναι να δει αν υπάρχει τρόπος να τερματιστεί το «αιματηρό αδιέξοδο» μεταξύ Ουκρανίας και Ρωσίας και αυτό περιλαμβάνει συνεργασία με τον Ρώσο Πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν και όχι να τον προσβάλει ή να είναι ανταγωνιστικός.

«Προσπαθεί να φέρει τη Ρωσία στο τραπέζι για να δει αν υπάρχει τρόπος να τερματιστεί αυτή η σύγκρουση», δήλωσε ο Ρούμπιο για τον Τραμπ στην εκπομπή “This Week” του ABC News. «Αυτή είναι η κεντρική του εστίαση».

«Ο μόνος τρόπος για να τελειώσει είναι αν ο Βλαντιμίρ Πούτιν έρθει σε ένα τραπέζι διαπραγματεύσεων και αυτή τη στιγμή ο Πρόεδρος Τραμπ είναι το μόνο πρόσωπο στη γη που έχει οποιαδήποτε πιθανότητα να τον φέρει σε ένα τραπέζι για να δει τι είναι αυτό για το οποίο θα ήταν πρόθυμος να τερματίσει τον πόλεμο», δήλωσε ο κ. Ρούμπιο.

«Τώρα, ίσως οι αξιώσεις τους ή αυτό που θέλουν, οι απαιτήσεις τους να είναι παράλογες. Δεν ξέρουμε».

Τραμπ και Βανς είχαν μια εκρηκτική συνάντηση την Παρασκευή (28/02/2025) στο Οβάλ Γραφείο με τον Ζελένσκι και μεταξύ άλλων του επιτέθηκαν επειδή «δεν ήταν πιο ευγνώμων για την αμερικανική βοήθεια».

Ο Ντόναλντ Τραμπ προειδοποίησε τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι ότι «τζογάρει με τον Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο» και του πρότεινε να αποδεχθεί τη συμφωνία κατάπαυσης του πυρός που οι αξιωματούχοι της κυβέρνησης επεξεργάζονται με τη Ρωσία.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Δολοφονία Τσάρλι Κερκ: Οι ΗΠΑ απελαύνουν ξένους που πανηγυρίζουν για το έγκλημα – «Δεν φιλοξενούμε ανθρώπους που χαίρονται με τον θάνατο Αμερικανών»
Ο υπουργός Εξωτερικών Μάρκο Ρούμπιο επιβεβαίωσε ότι βρίσκεται σε εξέλιξη ανάκληση θεωρήσεων, στο πλαίσιο της ευρείας μεταναστευτικής καταστολής της δεύτερης θητείας Τραμπ
Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Μάρκο Ρούμπιο
1
Ανήσυχος ο CEO της OpenAI για το ChatGPT: «Δεν κοιμάμαι καλά, μπορούσαμε να είχαμε δώσει καλύτερες συμβουλές πριν από τις αυτοκτονίες»
Ο διευθύνων σύμβουλος της OpenAI, Σαμ Άλτμαν, μίλησε για πολλά ζητήματα που τον απασχολούν σε σχέση με το chatgpt και έδωσε απαντήσεις σε μια σειρά ηθικών και δεοντολογικών ερωτήσεων
Ο Σάμ Άλτμαν
Παρίσι: Το Κατάρ κατέχει 20% των ακινήτων στα Ηλύσια Πεδία – Πώς άλλαξε η πιο γνωστή λεωφόρος της γαλλικής πρωτεύουσας
Σύμφωνα με έρευνα της εφημερίδας Le Monde, η Ντόχα έχει αποκτήσει τον έλεγχο αρκετών εμβληματικών κτιρίων στη διασημότερη λεωφόρο του Παρισιού, επωφελούμενη από φορολογικές συμφωνίες της δεκαετίας του 1990
Παρίσι