Κόσμος

Ο Ντόναλντ Τραμπ αυξάνει σε 20% τους δασμούς στα κινέζικα προϊόντα

Ο Αμερικανός πρόεδρος κατηγορεί το Πεκίνο πως δεν κάνει αρκετές κινήσεις για να περιορίσει την ροή φαιντανύλης στις ΗΠΑ.
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ υπέγραψε σήμερα (03/03/2025) εκτελεστικό διάταγμα που αυξάνει σε 20% από 10% τους δασμούς σε προϊόντα από την Κίνα που εισάγονται στις ΗΠΑ.

Παράλληλα ο Ντόναλντ Τραμπ κατηγόρησε την Κίνα πως δεν κάνει αρκετές κινήσεις για να περιορίσει την ροή φαιντανύλης στις ΗΠΑ.

Οι τελωνειακό δασμοί, που ανακοινώθηκαν αρχικά την 1η Φεβρουαρίου ως μέτρο για την καταπολέμηση της κρίσης των οπιοειδών στις ΗΠΑ, τίθενται πλέον σε ισχύ λόγω της «ανικανότητας» της Κίνας να «καταπολεμήσει την ροή της φαιντανύλης που πλημμυρίζει τη χώρα μας», ανέφερε ο Λευκός Οίκος σε ανάρτηση στο X.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Μάρκο Ρούμπιο: Η Κούβα αποδέχθηκε αμερικανική βοήθεια 100 εκατ. δολαρίων – Είμαστε αποφασισμένοι να επιβάλλουμε αλλαγή
Ο Ρούμπιο που έχει καταγωγή από την Κούβα και αντιτίθεται στην κομμουνιστική κυβέρνηση του νησιού, δήλωσε ότι οι ΗΠΑ ελπίζουν να αποφύγουν τη χρήση βίας και σημείωσε ότι προτιμούν «μια διπλωματική λύση»
Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάρκο Ρούμπιο
Πολιτική θύελλα στην Τουρκία μετά την καθαίρεση του Οζγκιούρ Οζέλ: Δεν παραδίδει την ηγεσία του CHP και καλεί σε «αντίσταση» – «Δεν πάω πουθενά»
Ο αρχηγός της τουρκικής αντιπολίτευσης μιλά για «απόπειρα πραξικοπήματος» κατά του κόμματος και προαναγγέλλει μαζικές κινητοποιήσεις - Την ηγεσία αναλαμβάνει ξανά ο τέως πρόεδρος, Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου
Ο πρόεδρος του CHP, Οζγκιούρ Οζέλ