Κόσμος

Ο Ντόναλντ Τραμπ καταργεί βοήθεια 400 εκ. δολαρίων στο Πανεπιστήμιο Columbia

Ο Τραμπ κατηγορεί το Columbia για αδράνεια απέναντι «σε αντισημιτικές ενέργειες» στην πανεπιστημιούπολή του
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Την «άμεση κατάργηση» ομοσπονδιακών επιδοτήσεων 400 εκατομμυρίων δολαρίων στο ιδιωτικό Πανεπιστήμιο Columbia στη Νέα Υόρκη ανακοίνωσε ο Ντόναλντ Τραμπ.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ κατηγορεί το Columbia για αδράνεια απέναντι «σε αντισημιτικές ενέργειες» στην πανεπιστημιούπολή του, στοχοθετώντας τις φιλοπαλαιστινιακές διαδηλώσεις.

«Η κατάργηση αυτή αντιπροσωπεύει την πρώτη σειρά ενεργειών και άλλων που θα ακολουθήσουν», γράφουν τέσσερις ομοσπονδιακές υπηρεσίες σε ανακοίνωση, οι οποίες καταγγέλλουν «την αδράνεια απέναντι στην επίμονη παρενόχληση που δέχονται Εβραίοι φοιτητές».

Ο ρεπουμπλικάνος πρόεδρος είχε θέσει τα πανεπιστήμια στο στόχαστρο καθόλη τη διάρκεια της προεκλογικής του εκστρατείας, καταγγέλλοντας την αδράνειά τους απέναντι στις διαδηλώσεις φιλοπαλαιστινίων φοιτητών που συγκλόνισαν τις αμερικανικές πανεπιστημιουπόλεις για να διαμαρτυρηθούν κατά του πολέμου του Ισραήλ στη Γάζα μετά τις επιθέσεις της Χαμάς.

«Από την 7η Οκτωβρίου (2023), οι Εβραίοι φοιτητές είναι αντιμέτωποι με μια αδιάκοπη βία, τον εκφοβισμό και την αντισημιτική παρενόχληση στις πανεπιστημιουπόλεις τους – και αγνοούνται από αυτούς που υποτίθεται ότι πρέπει να τους προστατεύουν», έγραψε η υπουργός Παιδείας Λίντα Μακ Μάχον.

Το πανεπιστήμιο Κολούμπια έγινε επίκεντρο διαδηλώσεων κατά των ισραηλινών βομβαρδισμών στη Γάζα και της υποστήριξης της κυβέρνησης Μπάιντεν στο Ισραήλ. Έπειτα από την έκκληση της προέδρου του, η οποία έκτοτε παραιτήθηκε, η αστυνομία της Νέας Υόρκης έδιωξε βίαια μερικές δεκάδες ακτιβιστές και φοιτητές την 30η Απριλίου 2024, και η μεγάλη τελετή απονομής των διπλωμάτων ακυρώθηκε λόγω των συνεχών εντάσεων.

Η πρόεδρος του Κολούμπια κατηγορήθηκε ότι δεν καταπολέμησε αρκετά αποφασιστικά δηλώσεις ή ενέργειες που είχαν στόχο Εβραίους φοιτητές αλλά και ότι αντιμετώπισε με σκληρότητα ομάδες φιλοπαλαιστινίων φοιτητών.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
«Κουμπιά σαν θηλές»: Αλλάζει η γυναικεία στολή του Βρετανικού Ναυτικού – Αντιδράσεις για το κόστος των 200.000 λιρών
Η γυναικεία στολή, την οποία έχει φορέσει κατά καιρούς και η πριγκίπισσα Άννα σε επίσημες εμφανίσεις, διαθέτει τέσσερις σειρές από δύο κουμπιά. Ωστόσο, τα δύο επάνω θεωρήθηκε ότι βρίσκονται στο ίδιο ύψος με τις θηλές
Η πριγκίπισσα Άννα της Βρετανίας με την επίσημη στολή του Βρετανικού Ναυτικού
Τέξας: Βρέθηκαν έξι σοροί μέσα σε βαγόνι τρένου κοντά στα σύνορα με το Μεξικό – Εξετάζεται το ενδεχόμενο διακίνησης μεταναστών
Οι αρχές δεν έχουν ανακοινώσει την ταυτότητα των θυμάτων ούτε από ποια χώρα προέρχονταν, ενώ σύμφωνα με την αστυνομία δεν βρέθηκαν επιζώντες μέσα στο βαγόνι
Η σιδηροδρομική γέφυρα της Union Pacific International Railroad πίσω από συρματοπλέγματα στο Τέξας