Κόσμος

Μελόνι για δασμούς Τραμπ: Αποτελούν πρόβλημα αλλά δεν είναι καταστροφή

«Πρέπει να ξεκινήσει μια ειλικρινής συζήτηση με τους Αμερικανούς, με στόχο την κατάργηση και όχι τον πολλαπλασιασμό των δασμών»

Οι δασμοί του Ντόναλντ Τραμπ έχουν προκαλέσει σοκ σε όλο τον πλανήτη όμως η πρωθυπουργός της Ιταλίας Τζόρτζια Μελόνι φαίνεται να κρατά πιο ψύχραιμη στάση.

Η Ιταλία είναι μέσα στις χώρες που επηρεάζουν άμεσα οι δασμοί που επέβαλε ο Ντόναλντ Τραμπ ωστόσο η Τζόρτζια Μελόνι τονίζει πως αποτελούν πρόβλημα, αλλά δεν είναι καταστροφή.

«Θεωρώ ότι η επιλογή των Ηνωμένων Πολιτειών είναι λανθασμένη, ότι δεν ευνοεί ούτε την ευρωπαϊκή ούτε την αμερικανική οικονομία αλλά πιστεύω -παράλληλα – ότι δεν πρέπει να τροφοδοτούμε το κλίμα συναγερμού των τελευταίων ωρών», δήλωσε στη Rai η Μελόνι.

Η Ιταλίδα πρωθυπουργός πρόσθεσε ότι στην αμερικανική αγορά η χώρα της εξάγει συνολικά το 10% των προϊόντων της και ότι «υπάρχει ένα πρόβλημα που πρέπει να επιλυθεί, αλλά δεν πρόκειται για την καταστροφή που κάποιοι παρουσιάζουν».

Όπως τόνισε η Τζόρτζια Μελόνι «η χώρα της θα ξεκινήσει διάλογο με τους Ευρωπαίους εταίρους, αλλά η ίδια δεν είναι πεπεισμένη ότι η καλύτερη επιλογή είναι να υπάρξει αντίδραση στους εμπορικούς δασμούς, με άλλους δασμούς».

Όπως δήλωσε στη συνέχεια, η επιλογή αυτή θα μπορούσε να ζημιώσει την οικονομία της χώρας της και για τον λόγο αυτό «πρέπει να ξεκινήσει μια ειλικρινής συζήτηση με τους Αμερικανούς, με στόχο την κατάργηση και όχι τον πολλαπλασιασμό των δασμών».

Τέλος δήλωσε ότι στην Ευρώπη χρειάζεται απλούστευση των κανόνων, περισσότερο θάρρος στον τομέα της ενέργειας και ότι «ίσως, σε αυτή τη φάση, μια αναθεώρηση του Συμφώνου Σταθερότητας θα ήταν αναγκαία».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Αντιδράσεις μετά τις δηλώσεις Ερντογάν για δύο κράτη στην Κύπρο - «Υπάρχει μια παράνομη κατοχή εδώ και 50 χρόνια» απαντάει ο Χριστοδουλίδης
«Εμείς που επιθυμούμε τον τερματισμό της κατοχής και την επανένωση της πατρίδας μας, πρέπει να εργαζόμαστε συνεχώς, να έχουμε ξεκάθαρο πλάνο»
ΑΡΧΕΙΟΥ AP PHOTOS
Η Χαμάς δημοσίευσε νέο βίντεο με Ισραηλινό όμηρο: Γεμάτος αίματα εκλιπαρεί να αφεθούν ελεύθεροι όλοι οι κρατούμενοι
Στο βίντεο των 4 λεπτών, απεικονίζεται ο 36χρονος όμηρος Μαξίμ Χερκίν να είναι ξαπλωμένος και να αναφέρει πως τραυματίστηκε μετά από ισραηλινό βομβαρδισμό
Όμηρος 1
Ερντογάν για Κυπριακό: Οι διαπραγματεύσεις θα γίνουν μεταξύ δυο κρατών και όχι κοινοτήτων
«Αν δεν υπάρξει μια δίκαιη, μόνιμη, βιώσιμη και ρεαλιστική λύση στο νησί, δεν είναι δυνατόν να δεχτούμε εμείς την "Ελληνοκυπριακή Διοίκηση της Νότιας Κύπρου"» - Η αντίδραση της Λευκωσίας
Ο Ταγίπ Ερντογάν 1
Βατικανό: Ο σκληρός αγώνας για την επιβίωση της Ρώμης και η LGBTQ+ κοινότητα που θα επηρεάσει στην εκλογή του νέου Πάπα
Αμφισβητούν την διακυβέρνηση του Πάπα Φραγκίσκου οι καρδινάλιοι - Στόχος των μελών του Κονκλαβίου να γίνει ξανά η Ρώμη το επίκεντρο της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας
Καρδινάλιοι