Tasteit

Ελαφριά πρωτεϊνούχα μους πορτοκάλι χωρίς ζάχαρη

Με γιαούρτι και 3 ακόμη υλικά

Με το άνοιγμα του καιρού, αλλάζουν και οι διατροφικές μας ορέξεις.

Αναζητούμε κάτι δροσιστικό και αρωματικό και θέλουμε τέτοια, γλυκάκια ψυγείου.

Επειδή όμως, το καλοκαίρι είναι στη στροφή, κάποιοι από εμάς, θέλουμε μεν να γλυκαθούμε, αλλά χωρίς τις συνέπειες της ζάχαρης, στη ζυγαριά και στο μεταβολισμό μας.

Χρησιμοποιούμε σιρόπι αγαύης, που έχει πολύ χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη.

Αν όμως, σας φαίνεται άγνωστη λέξη και δεν το έχετε στο σπίτι, μπορείτε να βάλετε μέλι.

Πρωτεϊνούχα μους πορτοκάλι

Υλικά:

  • φρέσκος χυμός πορτοκαλιού (120 ml)
  • κορν φλάουρ (15 γρ.)
  • αγαύη (40 γρ.)
  • 1 κεσεδάκι γιαούρτι στραγγιστό 2% λιπαρά
  • ξύσμα από ένα πορτοκάλι

Εκτέλεση:

Σε κατσαρολάκι διαλύουμε το κορν φλάουρ στον χυμό πορτοκαλιού

Το βάζουμε σε χαμηλή φωτιά για 1-2 λεπτά, ανακατεύοντας συνεχώς με το σύρμα.

Ρίχνουμε το σιρόπι αγαύης, ανακατεύουμε ξανά και βγάζουμε από τη φωτιά.

Αφήνουμε να κρυώσει για 5 λεπτά και προσθέτουμε το γιαούρτι και το ξύσμα πορτοκαλιού.

Ανακατεύουμε με σπάτουλα σιλικόνης και μοιράζουμε σε μπολάκια.

Βάζουμε στο ψυγείο για λίγες ώρες, να σταθεροποιηθεί η μους, σκεπάζοντας τα μπολ με μεμβράνη, που να εφάπτεται στην επιφάνεια της μους για να μην σχηματιστεί «πέτσα».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Tasteit
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Tasteit: Περισσότερα άρθρα