Tasteit

Συνταγή για μικρές πιπεριές γεμιστές με τόνο και πατάτα

Μεσογειακός μεζές

Τα τάπας, δεν τρώγονται μόνο στην Ισπανία, είναι τα αγαπημένα μεζεδάκια που κάθε φορά που εμφανίζονται δίνουν χαρά στους συνδαιτημόνες.

Έχω φίλους που προτιμούν να μαζευόμαστε και να απολαμβάνουμε μικρά και διαφορετικά μεζεδάκια, παρά πλήρες φαγητό.

Ο λόγος είναι η παρεΐστικη φύση του μεζέ, που μας φέρνει γύρω από το τραπέζι, με τα ποτήρια στο χέρι.

Το μυστικό με τα τάπας ή αν θέλετε, με τους μεζέδες, είναι να είναι σε μέγεθος μπουκιάς, για να μην χρειάζονται σερβίτσια.

Επίσης βοηθάει, αν μπορούμε, να τοποθετήσουμε την κάθε μπουκιά, σε ένα κομμάτι φρυγανισμένου ψωμιού ή σε ένα κράκερ.

Πιπεριές γεμιστές με τόνο και πατάτα

Υλικά:

  • 500 γρ. μεσαίες πατάτες, καθαρισμένες
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 250 γρ. ανάμεικτες μικρές πιπεριές (οποιοδήποτε χρώματος)
  • 2 κ.σ. ξίδι 
  • 250 γρ. τόνο σε κονσέρβα ή σε βάζο
  • 1 λεμόνι (ξύσμα και χυμό)
  • 1 κουταλιά της σούπας κάπαρη, ξεπλυμένη
  • 50 γρ. ελιές ψιλοκομμένες
  • 1 κ.σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • αλάτι – μαύρο πιπέρι
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο (2 και 2 χωρισμένες)

Εκτέλεση:

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190°C, στον αέρα.

Βράζουμε τις πατάτες σε αλατισμένο νερό, με το σκόρδο, μέχρι να μαλακώσουν.

Βγάζουμε το «καπάκι», από τις πιπεριές και αφαιρούμε τους σπόρους.

Τις βάζουμε σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα, ραντίζουμε με λίγο λάδι, ξύδι, αλάτι και πιπέρι και ψήνουμε, μέχρι να μαλακώσουν και να γλυκάνουν, οι πιπεριές, για περίπου 20 λεπτά.

Ξεφλουδίζουμε τις βρασμένες πατάτες και τις πολτοποιούμε καλά.

Αδειάζουμε τον τόνο σε ένα μπολ, ρίχνουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο και λιώνουμε με ένα πιρούνι.

Ρίχνουμε στο μπολ, το ξύσμα του λεμονιού, στύβουμε τη μισή ποσότητα του χυμού λεμονιού, την πατάτα, την κάπαρη, τις ελιές και τον μαϊντανό.

Όταν οι πιπεριές κρυώσουν αρκετά ώστε να μπορείτε να τις χειριστούμε, τις γεμίζουμε με το μείγμα του τόνου.

Αφήνουμε τις γεύσεις να αναμειχθούν για τουλάχιστον 30 λεπτά και σερβίρουμε.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Tasteit
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs