Κόσμος

Το Κρεμλίνο διαψεύδει τα σχέδια για τηλεφωνική συνομιλία Πούτιν – Τραμπ

Το Κρεμλίνο σημείωσε ότι προτάθηκαν συνομιλίες με την Ουκρανία στην Κωνσταντινούπολη στις 2 Ιουνίου αλλά μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει απάντηση από το Κίεβο

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν επί του παρόντος δεν σχεδιάζει να συνομιλήσει με τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ, δήλωσε σήμερα (29.05.2025) ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ.

Ο Ντόναλντ Τραμπ έχει εκφράσει τις τελευταίες μέρες την αυξανόμενη απογοήτευσή του για τον Βλαντίμιρ Πούτιν, προειδοποιώντας την Τρίτη τον Ρώσο ηγέτη ότι «παίζει με τη φωτιά» με το να αρνείται να αρχίσει συνομιλίες για κατάπαυση του πυρός με το Κίεβο, καθώς οι δυνάμεις του έχουν κέρδη στο πεδίο της μάχης.

Το Κρεμλίνο απαντώντας στα σχόλια του Τραμπ ανακοίνωσε χθες ότι ο πρόεδρος Πούτιν θέτει ως προτεραιότητα τα εθνικά συμφέροντα της Ρωσίας απ οτιδήποτε άλλο.

Παράλληλα, το Κρεμλίνο σημείωσε ότι προτάθηκαν συνομιλίες με την Ουκρανία στην Κωνσταντινούπολη στις 2 Ιουνίου αλλά μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει απάντηση από το Κίεβο.

Υπενθυμίζεται ότι, ασκήθηκε εχθές μια έντονη κριτική από τον Ντόναλντ Τραμπ προς τον Πούτιν. Ο Αμερικανός πρόεδρος δήλωσε στους δημοσιογράφους αναφορικά με το αν ο Πούτιν θέλει πραγματικά εκεχειρία: «Θα μάθουμε αν μας κοροϊδεύει ή όχι και αν το κάνει, θα απαντήσουμε λίγο διαφορετικά».

Ερωτηθείς για ποιο λόγο δεν έχει επιβάλει κυρώσεις στη Ρωσία, τόνισε ότι δεν θέλει να «χαλάσει» τις ελπίδες μίας ειρηνευτικής συμφωνίας, προσθέτοντας ότι θα καθίσει μαζί με Ζελένσκι και Πούτιν, εφόσον χρειαστεί.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ο Κάρολος και η Καμίλα στο Βρετανικό Μουσείο για τα 100 χρόνια από τη γέννηση της βασίλισσας Ελισάβετ
Η Βρετανία τιμά τη μνήμη και την κληρονομιά της Ελισάβετ Β', ενώ παράλληλα σχεδιάζει τη δημιουργία ενός εμβληματικού μνημείου στο κέντρο του Λονδίνου, για τη διαχρονική παρουσία και προσφορά της στη χώρα
Η αείμνηστη βασίλισσα Ελισάβετ και ο νυν βασιλιάς Κάρολος
Το Ισραήλ αμφιβάλλει ότι θα επιτευχθεί συμφωνία ανάμεσα σε ΗΠΑ και Ιράν – Έχει ήδη εγκρίνει νέα σχέδια επίθεσης
Το Ισραήλ και οι ΗΠΑ προετοιμάζονται για την επανέναρξη του πολέμου από τότε που ξεκίνησε η εκεχειρία, συμπεριλαμβανομένης της διεξαγωγής ασκήσεων με τη συμμετοχή μαχητικών αεροσκαφών και ιπτάμενων τάνκερ σε όλη τη Μέση Ανατολή
Αεροσκάφος