Κόσμος

Μονή Σινά: Η ανακοίνωση της Αιγύπτου για την τηλεφωνική επικοινωνία Μητσοτάκη και Σίσι – «Καμία παραβίαση στο καθεστώς της Μονής της Αγίας Αικατερίνης»

«Οι δύο πλευρές υπογράμμισαν τη δέσμευσή τους να προωθήσουν περαιτέρω τους στρατηγικούς δεσμούς μεταξύ των δύο χωρών»

Το καλό κλίμα στην τηλεφωνική επικοινωνία του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Αμπντέλ Φατάχ Αλ Σίσι με φόντο τις εξελίξεις με τη Μονή Σινά επιβεβαίωσε η προεδρία της Αιγύπτου.  

Η Αιγυπτιακή προεδρία αναφέρθηκε στην τηλεφωνική επικοινωνία ανάμεσα στον Κυριάκο Μητσοτάκη και τον Αμπντέλ Φατάχ Αλ Σίσι για το θρίλερ με τη Μονή Σινά.

Συγκεκριμένα αναφέρεται πως «ο πρόεδρος Αμπντέλ Φατάχ Αλ Σίσι δέχθηκε τηλεφώνημα από τον Έλληνα πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη.

Ο εκπρόσωπος της Προεδρίας, Πρέσβης Mohamed El-Shennawy, δήλωσε ότι ο Πρόεδρος Αλ Σίσι και ο Έλληνας Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης επανέλαβαν τη βούλησή τους να διατηρήσουν τη σημαντική δυναμική στις σχέσεις μεταξύ των δύο φιλικών χωρών.

Οι δύο πλευρές υπογράμμισαν τη δέσμευσή τους να προωθήσουν περαιτέρω τους στρατηγικούς δεσμούς μεταξύ των δύο χωρών προς ευρύτερες προοπτικές σε διάφορους τομείς, σύμφωνα με την ιστορική τους φύση και με τρόπο που να εξυπηρετεί τα συμφέροντα και των δύο φιλικών λαών.

Η πρόσκληση τόνισε την ακλόνητη δέσμευση της Αιγύπτου για τη διατήρηση του μοναδικού και ιερού θρησκευτικού καθεστώτος της Μονής της Αγίας Αικατερίνης, διασφαλίζοντας ότι το καθεστώς αυτό θα παραμείνει ανέγγιχτο.

Η δέσμευση αυτή ενισχύεται από την πρόσφατη δικαστική απόφαση που ευθυγραμμίζεται με την αφοσίωση της Αιγύπτου στην ιερότητα των θρησκευτικών και εκκλησιαστικών χώρων και επιβεβαιώνει τη μοναδική κληρονομιά, το πνευματικό και θρησκευτικό κύρος της Μονής της Αγίας Αικατερίνης».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Συναγερμός στις φυλακές Κύπρου: Κρατούμενος αυτοκτόνησε μέσα στο κελί του – «Ανώτεροι» κατάδικοι φέρεται να τον χρησιμοποιούσαν ως «υπηρέτη»
Πηγές από το περιβάλλον των φυλακών, λένε ότι ο 23χρονος φέρεται να ήταν «σκλάβος» ισχυρότερων κρατουμένων, καθαρίζοντας κελιά και πλένοντας ρούχα υπό καθεστώς φόβου, πράγμα που ο νεαρός δεν άντεξε
Φυλακή
Bloomberg: Ο «δούρειος ίππος» υπέρ της Ρωσίας στην Ουκρανία – Φόβοι ευρωπαίων για το σχέδιο Τραμπ στο Ντονμπάς
Ευρωπαίοι αξιωματούχοι ανησυχούν ότι το σχέδιο Τραμπ τον τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία, μέσω δημιουργίας του Ντονμπάς ως αποστρατιωτικοποιημένη ζώνη, θα «ανοίξει» τον δρόμο στη Ρωσία για νέες επιθέσεις
Μια λήψη από drone δείχνει μια κατοικημένη περιοχή που έχει υποστεί ζημιές από τις συνεχείς ρωσικές στρατιωτικές επιθέσεις, εν μέσω της επίθεσης της Ρωσίας στην Ουκρανία, στην πόλη Κωστιάντινιβκα, στην περιοχή του Ντόνετσκ