Κόσμος

Το Ιράν θα δώσει «ακόμη καταστροφικότερη απάντηση» στο Ισραήλ λέει ο πρόεδρος Πεζεσκιάν

Το Ιράν θα δώσει «ακόμη καταστροφικότερη απάντηση» στην συνέχιση της επίθεσης του Ισραήλ, προειδοποίησε ο πρόεδρος του Ιράν Μασούντ Πεζεσκιάν.

«Η απάντησή μας στην συνέχιση της επίθεσης του σιωνιστικού καθεστώτος θα είναι ακόμη καταστροφικότερη», δήλωσε ο πρόεδρος του Ιράν κατά την διάρκεια τηλεφωνικής του συνομιλίας με τον πρόεδρο της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν, μετέδωσε τοπ πρακτορείο ειδήσεων IRNA, αναφορικά με τον πόλεμο με το Ισραήλ.

Κατά το ίδιο τηλεφώνημα, ο πρόεδρος του Ιράν δήλωσε ότι η Τεχεράνη θα αρνηθεί να σταματήσει τις πυρηνικές της δραστηριότητες «υπό οποιεσδήποτε συνθήκες».

«Είμαστε έτοιμοι να συζητήσουμε και να συνεργασθούμε για την οικοδόμηση εμπιστοσύνης στον τομέα των ειρηνικών πυρηνικών δραστηριοτήτων, ωστόσο δεν συμφωνούμε να περιορίσουμε στο μηδέν τις πυρηνικές μας δραστηριότητες υπό οποιεσδήποτε συνθήκες», προειδοποίησε ο Μασούντ Πεζεσκιάν.

Την ίδια ώρα ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν δήλωσε ότι δέχτηκε ένα τηλεφώνημα από τον Ιρανό ομόλογό του Μασούντ Πεζεσκιάν και ότι συμφώνησαν για την επιτάχυνση των διαπραγματεύσεων μεταξύ των ευρωπαϊκών δυνάμεων και του Ιράν, σχετικά με το αμφισβητούμενο πυρηνικό πρόγραμμά του.

«Απαιτώ: Το Ιράν δεν πρέπει ποτέ ν’ αποκτήσει πυρηνικά όπλα και εξαρτάται από το ίδιο να παρέχει την οποιαδήποτε διαβεβαίωση ότι οι προθέσεις του είναι ειρηνικές», ανέφερε ο Μακρόν στο Χ.

«Είμαι πεπεισμένος ότι υπάρχει ένας τρόπος εξόδου από τον πόλεμο, αλλά και αποφυγής των μεγαλύτερων κινδύνων».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Η 34χρονη Έιμι Έσκριτζ είναι η 11η στη λίστα με τους νεκρούς επιστήμονες στις ΗΠΑ - Αυτοπυροβολισμός η αιτία θανάτου της
Τουλάχιστον 10 επιστήμονες και κυβερνητικοί αξιωματούχοι, με πρόσβαση σε ευαίσθητα προγράμματα πυρηνικής και διαστημικής τεχνολογίας, έχουν πεθάνει ή αγνοούνται υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες από το 2023
Η 11η επιστήμονας
IDF: Το Ιράν είναι εντελώς αποδυναμωμένο – Νεκροί 1700 «τρομοκράτες» της Χεζμπολάχ στον Λίβανο
«Το Ιράν προσέρχεται στις τρέχουσες διαπραγματεύσεις με τους Αμερικανούς πολύ αδύναμο και με μία πολύ αδύναμη οικονομία, είναι απλώς γυμνοί», δήλωσε εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού (IDF)
Ισραηλινό F-16