Κόσμος

Ιράν: «Θα τηρήσουμε την κατάπαυση του πυρός αν την τηρήσει και το Ισραήλ» τόνισε ο Μασούντ Πεζεσκιάν

Ο Ιρανός Πρόεδρος έθεσε τους όρους για να μην παραβιαστεί η εκεχειρία
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Ο πρόεδρος του Ιράν, Μασούντ Πεζεσκιάν, δήλωσε σήμερα (24.06.2025) ότι η Τεχεράνη θα τηρήσει την εκεχειρία, υπό την προϋπόθεση ότι και το Ισραήλ θα τηρήσει τους όρους της.

«Αν το σιωνιστικό καθεστώς δεν παραβιάσει την κατάπαυση του πυρός, ούτε το Ιράν θα την παραβιάσει», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Πεζεσκιάν σε τηλεφωνική συνομιλία με τον πρωθυπουργό της Μαλαισίας, Ανουάρ Ιμπραήμ, σύμφωνα με ανακοίνωση που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα της ιρανικής προεδρίας.

Νωρίτερα, ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ότι δεν θέλει να δει «αλλαγή καθεστώτος» στο Ιράν που, όπως υποστήριξε, θα οδηγήσει σε χάος, μετά την επίτευξη του πυρός, την οποία φαίνεται ότι θα τηρήσουν οι δύο πλευρές, μετά τα «τελευταία συμβολικά πλήγματα» του Ισραήλ.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους επί του προεδρικού αεροσκάφους, καθ’ οδόν προς την Χάγη και τη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ, ο Τραμπ δήλωσε ότι το Ιράν δεν πρόκειται να αποκτήσει πυρηνικά όπλα, συμπληρώνοντας ότι ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν είχε επικοινωνήσει μαζί του τηλεφωνικά και προσφέρθηκε να βοηθήσει αναφορικά με το Ιράν.

Προχθές Κυριακή (22.06.2025), ο Αμερικανός πρόεδρος είχε ταχθεί υπέρ της ιδέας αλλαγής καθεστώτος στην Ισλαμική Δημοκρατία.

Αξίζει να σημειωθεί επίσης ότι οι Φρουροί της Επανάστασης ισχυρίστηκαν σήμερα ότι έδωσαν ένα «μάθημα» στο Ισραήλ, σε ανακοίνωσή τους που δημοσιεύθηκε σήμερα μετά την ανακοίνωση μιας εκεχειρίας μεταξύ των δύο χωρών ορκισμένων εχθρών από τον πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ.

Τις τελευταίες στιγμές πριν από την έναρξη ισχύος της εκεχειρίας, οι Φρουροί «έπληξαν στρατιωτικά και υλικοτεχνικά κέντρα του σιωνιστικού καθεστώτος (…) δίνοντας ένα ιστορικό και αξέχαστο μάθημα στον εχθρό», ανέφεραν σε ανακοίνωσή τους.

Στην ανακοίνωση που δημοσιεύτηκε λίγο μετά τις 14:00 στο ημιεπίσημο πρακτορείο ειδήσεων Tasnim οι Φρουροί δήλωσαν ότι 14 πύραυλοι εκτοξεύτηκαν εναντίον στρατιωτικών κέντρων σε όλο το Ισραήλ, προσθέτοντας ότι οι ιρανικές ένοπλες δυνάμεις θα συνεχίσουν να παρακολουθούν «τις κινήσεις του εχθρού με ανοιχτά και άγρυπνα μάτια».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ταϊβάν: Εκφράζει την ευγνωμοσύνη στον Τραμπ, παρά την προειδοποίηση του να μην προχωρήσει σε ανεξαρτησία
Ο Κινέζος πρόεδρος, Σι Τζινπίνγκ, προειδοποίησε ανοιχτά τον Αμερικανό ομόλογό του ότι οποιοσδήποτε λάθος χειρισμός στο ζήτημα αυτό θα μπορούσε να οδηγήσει σε επικίνδυνη κλιμάκωση
Ντόναλντ Τραμπ
Τραγωδία στη Νέα Υόρκη: Μεθυσμένος οδηγός παρέσυρε πεζούς – Δύο νεκροί και τρεις σοβαρά τραυματίες
Ο ένας από τους νεκρούς ήταν πατέρας τριδύμων - Ο οδηγός ισχυρίστηκε ότι έπαθε εγκεφαλικό και λιποθύμησε, ωστόσο ανακοίνωση αναφέρει ότι βρισκόταν υπό την επήρεια αλκοόλ
Αυτοκίνητο έπεσε σε κόσμο στην Νέα Υόρκη