Συμβαίνει τώρα:
Ακινητοποιήθηκε ΚΤΕΛ στον Κηφισό – Κυκλοφοριακό κομφούζιο στην άνοδο στο ύψος της Λένορμαν
Tasteit

Συνταγή για γαρίδες σαγανάκι με φέτα

Ο μεζές του καλοκαιριού

Από τους κλασικότερους μεζέδες, δεν λείπει από τα τραπέζια της παρέας.

Συνδυάζει τα θαλασσινά με την πλούσια σάλτσα ντομάτας και τα αρώματα του ούζου.

Η χρήση του ούζου και του αστεροειδούς γλυκάνισου, δεν μας δεσμεύει ως προς το ποτό που θα επιλέξουμε να πιούμε με το πιάτο αυτό.

Τόσο το ούζο, όσο το τσίπουρο, αλλά και ένα δροσερό λευκό ξηρό κρασί, ταιριάζουν με τις γεύσεις αυτές.

Αυτό που «σηκώνει» σίγουρα, είναι φρέσκο ψωμί, για καλλιτεχνικές βουτιές στη σάλτσα.

Γαρίδες σαγανάκι

Υλικά:

  • 1 κιλό γαρίδες, με το κέλυφος (φρέσκιες ή αποψυγμένες)
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 2 σκ. σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 50 ml ούζο
  • 1/2 πιπεριά Φλωρίνης ψιλοκομμένη
  • 1/2 κ.γ. μπούκοβο
  • 600 γρ. ντομάτα κονκασέ
  • 100 ml ελαιόλαδο
  • 1 αστεροειδή γλυκάνισο
  • αλάτι – πιπέρι

Για το σερβίρισμα:

  • 300 γρ. φέτα, θρυμματισμένη
  • μαϊντανό, ψιλοκομμένο

Εκτέλεση:

Ζεσταίνουμε σε βαθύ τηγάνι το μισό ελαιόλαδο, σοτάρουμε το κρεμμύδι, την πιπεριά Φλωρίνης και το σκόρδο για 4-5 λεπτά. Τα βγάζουμε και τα αφήνουμε στην άκρη.

Στο ίδιο τηγάνι, ζεσταίνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο, ρίχνουμε τις γαρίδες και σοτάρουμε για 2-2 1/2 λεπτά περίπου από την κάθε πλευρά, να αλλάξουν χρώμα.

Επιστρέφουμε τα λαχανικά στο τηγάνι, σβήνουμε με ούζο και αφήνουμε 1-2 λεπτά, να εξατμιστεί το αλκοόλ.

Χαμηλώνουμε τη φωτιά σε μέτρια, ρίχνουμε το μπούκοβο, την ντομάτα, αλάτι, πιπέρι, τον αστεροειδή γλυκάνισο και σιγομαγειρεύουμε για 20-25 λεπτά, μέχρι να πυκνώσει η σάλτσα.

Σβήνουμε τη φωτιά και ρίχνουμε τη θρυμματισμένη φέτα.

Σερβίρουμε τις γαρίδες σαγανάκι ζεστές, με ψιλοκομμένο μαϊντανό και φρέσκο ψωμί για τις απαραίτητες βουτιές.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Tasteit
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Tasteit: Περισσότερα άρθρα
Symphony of Flavors: Ο Θάνος Φέσκος υποδέχεται την αφρόκρεμα της ελληνικής γαστρονομίας
Ο επιδραστικός chef αναλαμβάνει τη γαστρονομική επιμέλεια των εστιατορίων Lure στη Σαντορίνη και Parōn του στην Πάρο και πρωτοστατεί στον δημιουργικό διάλογο του ομίλου Empiria με διακεκριμένους Έλληνες και διεθνείς chefs.
mystique lure restaurant