Κόσμος

Έκρηξη σε εργοστάσιο στην Ινδία με πάνω από 36 νεκρούς: «Πολλοί βρίσκονται κάτω από τα συντρίμμια»

Οι αρχές έχουν ξεκινήσει ήδη έρευνα για να διαπιστωθεί η αιτία της έκρηξης αν και τα βιομηχανικά ατυχήματα στην Ινδία είναι πολύ συχνά

Μία ανείπωτη τραγωδία χτυπά από την Δευτέρα (30.06.2025) την Ινδία. Έκρηξη σε εργοστάσιο χημικών προϊόντων προκάλεσε τον θάνατο τουλάχιστον 36 ανθρώπων. Η μαύρη λίστα με τα θύματα του δυστυχήματος αναμένεται να αυξηθεί.

Ο έκρηξη προκλήθηκε από άγνωστη αιτία καταστρέφοντας το εργοστάσιο στο κρατίδιο Τελανγκάνα της νότιας Ινδίας, στο οποίο βρίσκονταν μέσα συνολικά 143 άτομα.
 
«Οι επιχειρήσεις έρευνας συνεχίζονται», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο πρωθυπουργός, Ρεβάνθ Ρέντι, επιβεβαιώνοντας ότι έχουν ανασυρθεί από τα ερείπια τα πτώματα 36 ανθρώπων.

«Φοβόμαστε ότι περισσότεροι άνθρωποι μπορεί να βρίσκονται ακόμα κάτω από τα συντρίμμια», πρόσθεσε ο Ρέντι έπειτα από αυτοψία στο εργοστάσιο στην περιοχή Σανγκαρέντι.

Δείτε live εικόνα:

Διασώστες
REUTERS / Stringer

Στο εργοστάσιο που είναι της φαρμακευτικής εταιρείας Sigachi Industries παρασκευάζεται μια ουσία που χρησιμοποιείται σε φάρμακα και συμπληρώματα βιταμινών.

Από την έκρηξη προκλήθηκαν σημαντικές ζημιές και οι εργασίες ανεστάλησαν για τουλάχιστον 90 ημέρες.

Οι αρχές έχουν ξεκινήσει ήδη έρευνα για να διαπιστωθεί η αιτία της έκρηξης αν και τα βιομηχανικά ατυχήματα είναι πολύ συχνά στην Ινδία.

Πολλές εταιρείες δεν συμμορφώνονται με τα πρότυπα ασφαλείας με αποτέλεσμα να προκαλούνται εκρήξεις και φωτιές.

Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Wall Street Journal: Οι ΗΠΑ ετοιμάζονται για αεροπορική υποστήριξη της ειρηνευτικής δύναμης στην Ουκρανία – Το σχέδιο του Πενταγώνου
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, το αμερικανικό Πεντάγωνο θα μπορούσε να αναπτύξει αεροσκάφη έξω από την Ουκρανία για την προστασία των ευρωπαϊκών στρατευμάτων
Χειραψία του Βολοντίμιρ Ζελένσκι με τον Ντόναλντ Τραμπ στον Λευκό Οίκο
Ο Λευκός Οίκος απέκτησε επίσημο λογαριασμό στο TikTok – «Είμαι η φωνή σας» δηλώνει ο Τραμπ στο πρώτο βίντεο που ανέβηκε
Ο Τραμπ έχει επανειλημμένα παρατείνει τη διορία της παύσης λειτουργίας του TikTok στις ΗΠΑ, έχοντας παραδεχθεί ότι έχει «μια μικρή αδυναμία» στη συγκεκριμένη πλατφόρμα
Το σήμα του TikTok και η αμερικανική σημαία
Οι αμφιβολίες Τραμπ για τον Πούτιν και η «κόκκινη γραμμή» του για την Ουκρανία - «Αν συμφωνηθεί η ειρήνη, μπορεί να πάω στον παράδεισο»
Ο Ντόναλντ Τραμπ ξεκαθάρισε πως δεν πρόκειται να στείλει αμερικανικά στρατεύματα στα ουκρανικά εδάφη αλλά υπάρχει πιθανότητα να βοηθήσει από αέρος
Βλαντιμίρ Πούτιν / Ντόναλντ Τραμπ