Οι τηγανητές κροκέτες μπακαλιάρου, είναι κλασικό και αγαπημένο φαγητό που συνήθως συνοδεύουμε με σκορδαλιά, στην Ελλάδα.
Σε ένα fusion σύμπαν, όμως, μπορούμε να πειραματιζόμαστε και να εκπλησσόμαστε από τους συνδυασμούς γεύσεων που θα προκύψουν.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Το πιάτο αυτό αλλάζει, εντελώς, ύφος, μόλις προστεθεί στη γλυκόξινη σάλτσα.
Και επειδή ο χρόνος δεν είναι με το μέρος μας, σάς προτείνω να επιλέξετε μια καλή, έτοιμη γλυκόξινη σάλτσα από το κατάστημα τροφίμων.
Έτσι και θα τρώτε πιο γρήγορα και δεν θα χρειαστεί να αγοράσετε τα περισσότερα από 10 διαφορετικά ασιατικά συστατικά, που απαιτούνται για να φτιάξετε την διάσημη σάλτσα.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Γλυκόξινος μπακαλιάρος
Υλικά:
- 700 γρ. φιλέτο μπακαλιάρου (ρολό, κομμένο στα 4)
- 2 αυγά βιολογικά, ελαφρώς χτυπημένα
- 4 κ.σ. κορν φλάουρ
- 3/4 φλιτζανιού ελαιόλαδο
- 2 βάζα έτοιμη ασιατική γλυκόξινη σάλτσα (από το σούπερ μάρκετ)
- 2 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα για σερβίρισμα
Εκτέλεση:
Σκουπίζουμε καλά με απορροφητικό χαρτί, τον μπακαλιάρο και τον κόβουμε σε μπουκιές.
Περνάμε το ψάρι, πρώτα από το αυγό και ύστερα από το κορν φλάουρ και τηγανίζουμε στο ελαιόλαδο.
Βγάζουμε τα κομμάτια σε πιάτο με χαρτί κουζίνας για να στραγγίσουν.
Ρίχνουμε την έτοιμη σάλτσα σε φαρδιά κατσαρόλα να ζεσταθεί και μόλις κοχλάσει, ρίχνουμε τις τραγανές μπουκιές μπακαλιάρου, κουνάμε την κατσαρόλα και σβήνουμε τη φωτιά.
Σερβίρουμε με ρύζι μπασμάτι και ψιλοκομμένα φρέσκα κρεμμυδάκια.